KARDEMİR’de Kamil Güleç Hükümet Kanadını Karşısına Alabilecek Mi?

KARDEMİR’de Kamil Güleç Hükümet Kanadını Karşısına Alabilecek Mi?

Yayın: 18.10.2023 16:13 |Güncelleme: 20.10.2023 12:27
Paylaş:
A+ A-

23 Ekim’de yapılacak olan KARDEMİR Olağanüstü Genel Kuruluna sayılı günler kaldı.

Genel Kurul öncesinde hükümet kanadı KARDEMİR A.Ş.’nin blok hissedarlarını ziyaret ve telefonlarla da destek taleplerinin iletildiği kamuoyunda konuşulmaya başladı.

Yaklaşık 15 yıldır KARDEMİR yönetimi ile adli yollardan mücadelesini gösteren KAPTAN D.Ç.’i temsilen Murat Orhan İl ve İl dışındaki hissedarları ziyaret ederek ve telefonla arayarak yeni oluşacak hükumet yönetimine destek olmak için uğraş verdiği de yine kamuoyunda en çok konuşulan konular arasında yer alıyor.

Geçtiğimiz günlerde KARDEMİR A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Demir’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüğü ve Genel Kurulda oluşacak olan Yönetim Kurulu listesinin onaylattığı da gelen bilgiler arasında.

Genel Kurulda yeni oluşacak olan yönetim kurulu listesi hissedarların onayına\oylamasına sunulacak.

Yaklaşık 240 Milyon Lot hisseyi bünyesinde barından A Grubunda 4 Yönetim Kurulu üyesi (Varlık Fonu 50 Milyon Lot, Kaptan D.Ç. 15 Milyon Lot, Hayrettin Aydın 14 Milyon Lot ve Bayram Demir 8 Milyon Lot) hükumetin belirlediği isimler doğrultusunda kesin gözüyle bakılıyor.

KAMİL GÜLEÇ HÜKUMET KANADINI KARŞISINA ALABİLECEK Mİ?

Yaklaşık 110 Milyon Lot hisseyi bünyesinde barından B Grubunda yaklaşık 60 Milyon Lot hissesi bulunun Güleç Ailesi Genel Kurulda yönetim listesine Kamil Güleç ve Çağrı Güleç olarak girmek istiyor ama edinilen bilgilere göre hükumet kanadı net tavır göstererek Güleç ailesinden sadece Kamil Güleç’i yönetim kurulunda görmek istiyor.

Genel Kurul’da Güleç Ailesi elinde bulundurduğu 60 Milyon Lot hisse ile Kardemir Yönetim Kuruluna iki isimle direk olarak girebiliyor.

KARDEMİR Genel Kurulunun en kritik grubu olarak gösterilen D Grubu adeta cadı kazanını andırıyor.

D Grubunda Fonlar ve Bankalar ne diyecek?

Toplamda yaklaşık 740 Milyon Lot hisse barındıran D Grubu bir Yönetim Kurulu seçebiliyor.

Kişisel bazda bakıldığında D Grubunda blok olarak hisse bulunmuyor. Yurt içi ve yurt dışı fonların yanında Bankalarda blok hisseler var.

Geçmiş Genel Kurullarda D grubundaki fon hisseler hükumet adaylarına destek vermediği net olarak görünüyor, Fonların karşı liste çıkarması durumunda hükumet adayının seçilmeme durumuna olanak veriyor.

SANDIKTAN ÇIKAMAYABİLİRLER..!

Tam bir cadı kazanı olarak tabir edilen D GrubundaFonlar,  A Grubundan İSMAİL DEMİR’i

B Grubundan KAMİL GÜLEÇ’iöğlenden sonraki oturumda sandıktan çıkamayabilirler.

Grupların kendi aralarında sabahki oturumda seçimlerini yapacaklar.

Örneğin;

Seçime,  A grubundan 100 Milyon Lot, B Grubundan 80 Milyon Lot,  D Grubundan da 250 Milyon Lot geldiğini düşünürsek toplamdaki katılım 430 Milyon Lot oluyor.

A grubundan Hükumetin Listesi 4+1 kişi sabahtan seçiliyor. Öğleden sonra B ve D Hisseleri oylayarak 4 yönetime düşürecek.

A grubu kendine oy veremediğinden,  D Grubu 200 Milyon Lot Hükumetin Yönetim Kurulu Başkanı olarak gönderdiği İSMAİL DEMİR e oy vermediği zaman B Grubu 80 milyon verse bile Yönetim Kurulu Başkanı İSMAİL DEMİR yönetime giremiyor.

B Grubunda da KAMİL Güleç ismi içinde olduğu 2+1’lik hükümetin listesi sabahki oturumda kazanması muhtemel. Öğleden sonra B Hissesini A ve D Hisselerinin oylayacağından A 100 Milyon Lot ile verse bile 200 Milyon Lot ile D Hissesindeki fonlar KAMIL GÜLEÇ’i seçmeyerek yönetim dışında bırakabilir.

D Grubunda Fonlar 1+ 1 olarak öğleden sonraki seçimde A ve B Hisseleri oylayacak.  A ve B Hisseleri hükümeti destekleyenler D Hissesinde bizden kimse yok diye oy vermeseler bile A ve B Hissesinde cüzi olarak bulunan fonlardaki ve bankalar D Hissesindekini seçer ve bu şekilde D hissesinde fonlar çok büyük rol oynamış olur.DİKKAT ETMEK LAZIM.

BAĞIMSIZLARA GELİNCE

Hükumetin oluşturduğu Bağımsızlarda Öğleden sonra oylamaya girecekler ve bütün grupların oyunda çoğunluğu almaları gerekecek.

D Grubunu oluşturan fonlar 200-250 Milyon Lot ile hükümetin listesine oy vermezlerse de durum içinden çıkılmaz hale gelecektir. 180 Milyon Lot ile Hükümetin oluşturduğu Bağımsızlarda yönetime giremezler

İSMAİL DEMIR ve ekibinin zor sınavı nasıl sonuçlanacak…

Kardemir’in geçtiğimiz genel kurulunda bu ve bunun gibi örneklerler daha önce de yaşanmıştı. Daha önce Zehra Zümrüt SELÇUK KARDEMİR Yönetim Kuruluna ataması yapılmış ibrası için Mali Genel Kurul’da yaşanmıştı.

Fonlar Zehra Zümrüt SELÇUK’A oy vermemiş % 51’e %49 gibi çok az bir oy farkı ile ibra olmuştu. Dikkat çeken ise Kaptan grubunun yaklaşık 30 Milyon Lot ile Zehra Zümrüt SELÇUK’a oy vermesi ile IBRA olmasıydı.

B Grubu Yönetim Kurulu Üyesi adayları için A ve D Grubu hissesi oylarken geçmiş dönemlerde de ibra etmemiş Kaptan Grubu 15 Milyon Lot ile Kamil Güleç e oy vermeyeceğine kesin gözüyle bakılıyor.

kaynak: Karabük Postası Gazetesi

 

Yorumlar

  1. HASAN

    Söylemek isterim ki syn Kamil güleç ve çağrı güleç yetkisini kötü emelleri için kararınca kötüye kullanmış tır syn yolbulan ailesinin bu devlete bu Karabük e ettiği hizmetleri belli dir bu yönetimde yücel ailesinin ve yolbulan ailesinin olması ülkem için milletim için önemli ve aşikâr dir ne kadar güleç ailesi hemşerim de olsa inşallah yolbulan ailesi söz sahibi olur

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Vodafone Pay Mobil Ödeme’den Anneler Günü kampanyası

Anadolu Ajansı
Yayın: 10.05.2024 16:24
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Vodafone, Anneler Günü'ne özel kampanya kapsamında alışverişini Vodafone Pay Mobil Ödeme ile ödeyen müşterilerine yüzde 25 indirim fırsatı sunuyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Vodafone, müşterilerinin online alışveriş ihtiyacını karşılamak amacıyla hayata geçirdiği Her Şey Yanımda'da Anneler Günü'ne özel kampanya düzenliyor.

Müşteriler, Vodafone Her Şey Yanımda üzerinden yapacakları alışverişlerini ödeme sayfasında “Faturama Yansıt” seçeneğiyle faturalarına yansıtarak ödediklerinde yüzde 25 indirim kazanırken, kampanya kapsamında en fazla 200 lira indirimden faydalanabiliyor.

12 Mayıs'a kadar devam edecek kampanyada, Müşteriler, hediye lira tutarını aynı gün içinde faturasında görüntüleyebiliyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Meltem Bakiler Şahin, Vodafone olarak, ürün ve hizmetlerini sürekli olarak yenilikçi bir perspektifle geliştirdiklerini belirtti.

Şahin, müşterilerinin hayatını kolaylaştırmayı amaçlayan çözümler sunmaya odaklandıklarına dikkati çekerek, şu ifadeleri kullandı:

“Vodafone Pay Mobil Ödeme çözümümüzle faturalı hatlar için harcama tutarını faturaya yansıtarak, faturasız hatlar için ise harcama tutarını bakiyeden düşerek herhangi bir bankaya ihtiyaç duymadan alışveriş yapma imkanı sağlıyoruz. Dijital Abonelik, Oyun ve Uygulama Mağazası alışverişlerinin yanı sıra e-ticaret platformumuz Her Şey Yanımda'da yapılan harcamaları müşterilerimizin faturasına yansıtma veya ön ödemeli hatlarında bakiyeden düşme imkanı sunuyoruz. Anneler Günü'ne özel yeni kampanyamızla, müşterilerimiz Her Şey Yanımda'dan alışveriş yaptıklarında Vodafone Faturana Yansıt ödeme seçeneğini kullanarak yüzde 25 indirim kazanabiliyor. Tüm müşterilerimizi bu özel indirimden yararlanmaya davet ediyoruz.”

Vodafone Her Şey Yanımda'da Cep Telefonları, Elektronik, Dijital Servisler ve Oyun, Süpermarket, Kozmetik ve Kişisel Bakım, Anne-Bebek, Moda, Ayakkabı-Çanta-Aksesuar, Ev-Yaşam, Hobi-Ofis-Kırtasiye, Spor ve Outdoor, Pet Shop, Oto Aksesuar ve Altın-Pırlanta olmak üzere farklı kategorilerde 5 milyonu aşkın ürün sunuluyor.

Toplamda binden fazla mağazanın faaliyet gösterdiği Vodafone Her Şey Yanımda, bugüne kadar yaklaşık 100 milyon kez ziyaret edildi. Toplam 25 milyon tekil ziyaretçi sayısına ulaşan platformun müşteri sayısı ise 2 milyona yaklaştı.