Karabük Barosu Kadın Hakları Komisyonundan Dünya Kadınlar günü açıklaması

Karabük Barosu Kadın Hakları Komisyonundan Dünya Kadınlar günü açıklaması

Yayın: 08.03.2024 14:20
Paylaş:
A+ A-

Karabük Barosu Kadın Hakları Komisyonu 8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeniyle bir açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi. “Mart, “eşit işe eşit ücret” isteyen kadınların neredeyse iki yüz yıl öncesinden bugünkü eşitlik ve adalet mücadelemize ışık tuttuğu dayanışmanın ve direnişin adı; tüm dünyada kadının insan hakkı ihlallerine karşı yaşamın her alanında eşitlik ve adalet talep etme kararlılığının, ayrımcılığa ve şiddete karşı duruşun ve örgütlü kadın mücadelesinin sembolüdür.

Başta, Cumhuriyetimizin devrim yasalarından olan ve kadın ile erkeği eşit konuma getirmeyi amaçlayan laik Medeni Kanunumuz olmak üzere örgütlü kadın mücadelesi sonucunda yasal güvenceye kavuşturulan kazanımlarımızın daha ileriye taşınmasını, toplumsal cinsiyet eşitliğinin mutlak surette sağlanmasını, kadına yönelik şiddeti önleyici bütüncül politikaların geliştirilmesini, cinsiyete dayalı ayrımcılığın ve şiddetin son bulmasını savunurken; İstanbul Sözleşmesi’nden hukuka aykırı bir biçimde keyfiyetle çıkıldığı, bir günde 8 kadının katledildiği, uygulanan cezasızlık politikalarının erkek failleri daha da cesaretlendirdiği bir süreçten geçiyoruz.

Bütün bunlara rağmen Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında kadınlar sanat, spor ve bilim alanlarında uluslararası arenada elde ettiği başarılarla mücadelemize güç katıyor ve kadınların yıllardır büyük bir inanç ve azimle sürdürdüğü mücadele, demokrasinin temelini oluşturuyor.

Demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyetinin olmazsa olmazlarından eşit ve özgür kadınların haklarına karşı olan her girişimin karşısında Karabük Barosu olarak yer alacağımız sözümüzü tekrar ediyoruz”

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Vali Mustafa Yavuz, Kurum Yöneticileriyle Bir Araya Geldi

Yayın: 08.05.2024 10:16
Paylaş:
A+ A-

Karabük Valisi Mustafa Yavuz kurum yöneticileri ile bir araya geldi. Valilik Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıda, il genelindeki kamu hizmetleri değerlendirildi.

Vali Mustafa Yavuz; kurumlar tarafından yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı ve yapılması planlanan faaliyetler üzerinde değerlendirmelerde bulundu.

Yapılan görüş alışverişinin ardından bir açıklamada bulunan Vali Mustafa Yavuz; kamu hizmetlerindeki başarının, iş birliği ve koordinasyonla mümkün olduğunu vurguladı.

Kamu hizmetlerinin verimliliği ve kalitesinin önemine dikkat çeken Valimiz, “Her bir kurumumuz, kendi görev alanlarında önemli sorumluluklar taşıyor ve bu sorumlulukları yerine getirirken şehrimizin geleceği için kilit bir rol üstleniyor. Ortak hedefimiz daha güçlü, daha gelişmiş, daha refah ve insanları daha mutlu bir Karabük inşa etmektir. Bu hedef doğrultusunda tüm kurumlarımızın azami gayreti göstereceğine inanıyorum.” dedi.