Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’den Sert Tepki

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’den Sert Tepki

Yayın: 24.10.2023 13:42 |Güncelleme: 27.12.2023 16:44
Paylaş:
A+ A-

Karabük Belediye Başkanı Rafet ,Vergili, Avrupa Konseyi Yerel yönetimler meclisi 45. Kurul toplantısın öncesi Siyasi Grup toplantısı açılışı öncesi Ukrayna’da savaşta ölenler için bir dakikalık saygı duruşu anonsunun yapılıp, Filistin ve Gazze’de ölen sivillerden bahsedilmediği için saygı duruşuna katılmayarak tepkisin gösterdi

Başkan Vergili’nin bu tepkisi sonrası tercüme hatası olduğunun söylenmesi ile toplantıya katılan Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, söz isteyerek tepkisini gösterdi. Başkan Vergili, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “ Bu gün ki gündemimiz, Türkiye Heyeti olarak gerçekleştirdiğimiz koordinasyon toplantımızdan sonra, ECR Avrupa Muhafazakarlar ve Reformistler grubundaki siyasi grup toplantımız devam ediyor.Siyasi Grup toplantısı açılışında Ukrayna ‘da şavaşta ölenler için bir dakikalık saygı duruşu anonsu yapıldı. Filistin ve Gazze de ölen sivillerden bahsedilmediği için saygı duruşuna katılmadık. Toplantı sonunda bu konuyla ilgili söz istedim ve tepkimi dile getirdim. Toplantı yöneticisi tercüme de bir hata olduğunu, Gazze de ölen sivilleri de belirttiğini söyledi ve özür dilediler.” Dedi(Berkay DOĞAN)

 

Yorumlar

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan Öğretmenlere Atama Müjdesi

Yayın: 07.05.2024 11:16
Paylaş:
A+ A-

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 20 bin öğretmenin atamasının yapılacağını açıkladı. Milli Eğitim Bakanlığının, Sınıf Öğretmenliğine 3.263, Özel Eğitim Öğretmenliğine 2.499, Rehberlik için 1.597, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi için 1.594, İngilizce için 968 öğretmenin en çok alım yapılacak branşları resmi sosyal medya hesaplarından yayımlandı. Buna göre bir sınav takvimi belirlendi.  Sözleşmeli öğretmenlik ön başvuruları ve sözlü sınav merkezleri için tercihler 20-31 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Adayların sözlü sınava alınacağı sınav merkezleri 10 Haziran’da ilan edileceği, sınavlarının ise 1 Temmuz’da başlayacağı duyuruldu.

Başvuru için taban puan ve kontenjan listesine ulaşabilirsiniz. Burayı tıklayınız.
Atama takvimine ulaşabilirsiniz. Burayı tıklayınız.