Emine Çelik tarafından
21 Ocak, 2025 10:58 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Karabük, “Eğitim Kenti” Vizyonuyla Marka Şehir Olma Yolunda

Karabük Valisi Mustafa Yavuz, 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Birinci Kanaat Dönemi'ne ilişkin değerlendirmelerde bulunarak "Eğitim Kenti Karabük Projesi" kapsamında kaydedilen ilerlemeleri paylaştı.

Vali Yavuz, projenin Karabük Valiliği himayelerinde hayata geçirildiğini belirterek, şu ifadeleri kullandı: “Eğitim Kenti Karabük Projesi, şehrimizin eğitim vizyonunu şekillendirmek, eğitim kalitesini artırmak ve gençlerimizi en iyi şekilde geleceğe hazırlamak amacıyla tasarlandı. Bu proje ile bilim, sanat, spor ve teknoloji alanlarında gençlerimize geniş fırsatlar sunarak tüm yeteneklerini keşfetmelerine yardımcı olmayı hedefliyoruz. Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak ve her alanda en iyi eğitimi sunmak birinci önceliğimizdir ”dedi.

Birinci Dönemde 1.343 Etkinlik Gerçekleştirildi :Proje kapsamında bugüne kadar kaydedilen ilerlemeler hakkında bilgi veren Vali Yavuz, 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı’nın başından itibaren 1.343 etkinliğin hayata geçirildiğini belirtti.

Akademik Başarıyı Destekleyen Çalışmalar:  328 farklı etkinlik ve materyal, öğrencilerin akademik başarısını desteklemek üzere sunuldu. Yapay zeka teknolojileri, eğlenceli matematik atölyeleri ve fen deneyleri gibi uygulamaların dahil olduğu bu çalışmalar sayesinde öğrenciler Matematik Olimpiyatları'nda 3 bronz, 1 mansiyon ve 5 başarı ödülü kazandı.

Eğitim Paydaşlarının Gelişimi: Toplam 160 kurs ile 3.966 öğretmene yeni yöntem ve yaklaşımlar tanıtıldı. Karabük Üniversitesi akademisyenleri ile liderlik, motivasyon ve akademik başarı stratejileri üzerine etkinlikler düzenlendi. Ayrıca velilere yönelik erken çocukluk eğitimi ve öğrenci psikolojisi konularında konferanslar verildi.

Teknoloji ve Kodlama Çalışmaları: Demir Kod Alt Projesi ile siber güvenlik, yazılım ve donanım konularında 54 etkinlik düzenlendi. TEKNOKARABÜK yarışması için öğrenci takımları oluşturuldu.

Yabancı Dil Eğitimi : Dinleme, yazma, konuşma ve anlama becerilerini geliştirmek amacıyla 87 etkinlik hayata geçirildi. Öğrenciler, yaşayarak öğrenme fırsatı buldu.

Değerler Eğitimi: Milli, manevi ve toplumsal değerlerin kazandırılması amacıyla 177 etkinlik düzenlendi.

Mesleki Eğitim ve İstihdam Odaklı Çalışmalar :“Herkesin Bir Mesleği Olmalı” anlayışıyla 83 faaliyet gerçekleştirildi, 68 meslek lisesi öğrencisine 1.500 TL burs sağlandı.

Okuma Alışkanlığını Teşvike Yönelik Çalışmalar: Öğrencilere 37 bin kitap dağıtılarak okuma alışkanlığı kazandırıldı. Kitaplar, sınıflarda 3 kez değiştirildi.

Kültürel ve Sportif Faaliyetler :Öğrencilerin sosyal, kültürel ve sportif yönlerini geliştirmek amacıyla 399 etkinlik düzenlendi. Ulusal ve uluslararası yarışmalarda toplam 26 başarı elde edildi.

Vali Yavuz, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “Eğitim Kenti Karabük Projesi’nin başarıyla uygulanmasına katkı sağlayan tüm kurum ve kuruluşlarımıza, eğitimcilerimize ve ailelerimize teşekkür ediyorum. Karabük’ü eğitimde marka şehir haline getirmeye devam edeceğiz ”dedi.

blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
15 Nisan, 2025 14:29 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Yasak başladı, tezgâhlar onlara kaldı

Denizlerde 15 Nisan’da başlayan av yasağının ardından tezgâhlarda ağırlıklı olarak kültür balıkları yer aldı.

Denizlerde av yasağının 1 Eylül itibarıyla sona ermesinin ardından denize açılan tekneler ilk günlerinde bol miktarda palamut avlarken bu bolluk daha sonra hamsi ve istavrit avı ile devam etti.

Balıkçılar son yılların en bereketli sezonunu yaşadıklarını belirtirken, bundan sonra tezgahlarda ağırlıklı olarak kültür balıklarının yanı sıra kıyı balıkçılarının getireceği istavrit, mezgit, barbun gibi çeşitlere bakacaklarını söylediler.

Yasak başladı, tezgâhlar onlara kaldı

Bu sezon tezgahlarda her çeşit balığın yer aldığını belirten balıkçılardan Adem Kaygusuz, "Bu sezon palamut, hamsi, istavrit, mezgit açısından bereketli geçti. Şükürler olsun bu sezon denizde her çeşit balık vardı herkes para kazandı. Dün gece itibariyle yasak başladı tezgahlarda ağırlıklı olarak istavrit, mezgit, çupra, alabalık, somon çeşitleri bulunuyor. Bundan sonra genelde kültür balıklarının yanı sıra kıyı balıkçıların getireceği olta balıklarını satacağız. Sezon bitince ağırlıklı olarak somon, kültür, levrek, çupra, alabalık gelir. Bu sezon kalkan balığı da bol geldi fiyatları 500-700 TL’ye kadar geriledi. Fiyatlarımız, istavrit 200 TL, mezgit 250 TL, somon 150-175 TL, levrek, çupra 350 TL, alabalık 150-200 TL arasında. Ramazan’da istavritin kilosu 100-125 TL iken sezon bitimine yakın teknelerin çoğu paydos ettiği için fiyatı 200 TL’ye kadar çıktı" dedi.

Balıkçılardan Turgay Memiş, bundan sonra tezgahlarda ağırlıklı olarak kültür balıklarının yer alacağını kaydederek, "Bu sezon mükemmel geçti artık yasak başladı. Bundan sonra tezgâhlarda ağırlıklı olarak kültür balıkları olur. Kültür balıklarının yanı sıra kıyı balıkçıların getireceği istavrit, mezgit gibi çeşitler tezgâhlarda yer alır. Bundan sonra ağırlıklı olarak levrek, somon, alabalık satılır. Fiyatlarımız, istavrit 200 TL, mezgit 300 TL, bundan sonra fiyatlar daha da yükselir diye tahmin ediyordum. Kültür balıklarının fiyatı da 200-350 TL arasında değişiyor" diye konuştu.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.