23 Haziran, 2023 00:03 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 31.07.2023 16:49
Bu Yazıyı Paylaş
veya linki kopyala
Karabük İli Merkez İlçe Bulak 12 Derslikli Özel Eğitim Anaokulu Hizmet Binası Uygulama Projeleri Hizmet Alımı
KARABÜK ÖZEL İDARESİ DESTEK HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ
Karabük İli Merkez İlçe Bulak 12 Derslikli Özel Eğitim Anaokulu Hizmet Binası Uygulama Projeleri Hizmet Alımı hizmet alımı 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek olup, teklifler sadece elektronik ortamda EKAP üzerinden alınacaktır. İhaleye ilişkin ayrıntılı bilgiler aşağıda yer almaktadır:
İKN
:
2023/638945
1-İdarenin
a) Adı
:
KARABÜK ÖZEL İDARESİ DESTEK HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ
b) Adresi
:
Kartaltepe Mah. Kılıçaslan. Cad. Günaylar İş Merkezi Kat:3-4-5 KARABÜK MERKEZ/KARABÜK
c) Telefon ve faks numarası
:
3704151722 - 3704126128
ç) İhale dokümanının görülebileceği ve e-imza kullanılarak indirilebileceği internet sayfası
:
https://ekap.kik.gov.tr/EKAP/
2-İhale konusu hizmet alımın
a) Adı
:
Karabük İli Merkez İlçe Bulak 12 Derslikli Özel Eğitim Anaokulu Hizmet Binası Uygulama Projeleri Hizmet Alımı
b) Niteliği, türü ve miktarı
:
Anahtar teslim götürü bedel ,1 adet anaokulu hizmet binası , mimari, statik, elektrik, mekanik ve asansör uygulama projeleri hazırlama hizmet alımı
Ayrıntılı bilgiye EKAP’ta yer alan ihale dokümanı içinde bulunan idari şartnameden ulaşılabilir.
c) Yapılacağı/teslim edileceği yer
:
Karabük İli Merkez İlçe Bulak 12 Derslikli Özel Eğitim Anaokulu Hizmet Binası
ç) Süresi/teslim tarihi
:
İşe başlama tarihinden itibaren 90(Doksan) gündür
d) İşe başlama tarihi
:
Sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren 10 gün içinde işe başlanacaktır.
3-İhalenin
a) İhale (son teklif verme) tarih ve saati
:
04.07.2023 - 11:30
b) İhale komisyonunun toplantı yeri (e-tekliflerin açılacağı adres)
:
Karabük İl Özel İdaresi İl Encümen Toplantı Salonu
4. İhaleye katılabilme şartları ve istenilen belgeler ile yeterlik değerlendirmesinde uygulanacak kriterler:
4.1. İsteklilerin ihaleye katılabilmeleri için aşağıda sayılan belgeler ve yeterlik kriterleri ile fiyat dışı unsurlara ilişkin bilgileri e-teklifleri kapsamında beyan etmeleri gerekmektedir.
4.1.2. Teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren bilgiler;
4.1.2.1. Tüzel kişilerde; isteklilerin yönetimindeki görevliler ile ilgisine göre, ortaklar ve ortaklık oranlarına (halka arz edilen hisseler hariç)/üyelerine/kurucularına ilişkin bilgiler idarece EKAP’tan alınır.
4.1.3. Şekli ve içeriği İdari Şartnamede belirlenen teklif mektubu.
4.1.4. Şekli ve içeriği İdari Şartnamede belirlenen geçici teminat bilgileri.
4.1.5 İhale konusu alımın tamamı veya bir kısmı alt yüklenicilere yaptırılamaz.
4.1.6 Tüzel kişi tarafından iş deneyimini göstermek üzere sunulan belgenin, tüzel kişiliğin yarısından fazla hissesine sahip ortağına ait olması halinde, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği veya yeminli mali müşavir ya da serbest muhasebeci mali müşavir veya noter tarafından ilk ilan tarihinden sonra düzenlenen ve düzenlendiği tarihten geriye doğru son bir yıldır kesintisiz olarak bu şartın korunduğunu gösteren belgeye ilişkin bilgiler,
4.2. Ekonomik ve mali yeterliğe ilişkin belgeler ve bu belgelerin taşıması gereken kriterler:
İdare tarafından ekonomik ve mali yeterliğe ilişkin kriter belirtilmemiştir.
4.3. Mesleki ve teknik yeterliğe ilişkin belgeler ve bu belgelerin taşıması gereken kriterler:
4.3.1. İş deneyimini gösteren belgelere ilişkin bilgiler:
Yapımla ilgili hizmet işlerinde son onbeş yıl içinde bedel içeren bir sözleşme kapsamında teklif edilen bedelin % 25 oranından az olmamak üzere, ihale konusu iş veya benzer işlere ilişkin iş deneyimini gösteren belgeler.
4.4. Bu ihalede benzer iş olarak kabul edilecek işler:
4.4.1.Kamu ya da özel sektöre ait deprem güçlendirme tahkiki ve projelendirilmesi (inşaat ,mekanik,elektrik ve zemin etüdü işlerinin bir arada gerçekleştirildiği) işler benzer iş olarak gerçekleştirilecektir.Özel sektöre ait işlere ait deneyimin, ilgili ihale uygulama yönetmeliği çerçevesinde tevsik edici belgeler(sözleşme,fatura,damga vergisi makbuzu....vs) ile yeterlik bilgiler tablosunda yer verilmesi zorunludur.
5. Ekonomik açıdan en avantajlı teklif sadece fiyat esasına göre belirlenecektir.
6. İhaleye sadece yerli istekliler katılabilecektir.
7. İhale dokümanı EKAP üzerinden bedelsiz olarak görülebilir. Ancak, ihaleye teklif verecek olanların, e-imza kullanarak EKAP üzerinden ihale dokümanını indirmeleri zorunludur.
8. Teklifler, EKAP üzerinden elektronik ortamda hazırlandıktan sonra, e-imza ile imzalanarak, teklife ilişkin e-anahtar ile birlikte ihale tarih ve saatine kadar EKAP üzerinden gönderilecektir.
9. İstekliler tekliflerini, götürü bedel üzerinden vereceklerdir. İhale sonucunda, üzerine ihale yapılan istekliyle toplam bedel üzerinden götürü bedel sözleşme imzalanacaktır.
10. Bu ihalede, işin tamamı için teklif verilecektir.
11. İstekliler teklif ettikleri bedelin %3’ünden az olmamak üzere kendi belirleyecekleri tutarda geçici teminat vereceklerdir.
12. Bu ihalede elektronik eksiltme yapılmayacaktır.
13. Verilen tekliflerin geçerlilik süresi, ihale tarihinden itibaren 60 (Altmış) takvim günüdür.
14.Konsorsiyum olarak ihaleye teklif verilemez.
15. Diğer hususlar:
İhalede Uygulanacak Sınır Değer Katsayısı (R) : Mühendislik Hizmetleri/0,74
Aşırı düşük teklif değerlendirme yöntemi : Teklifi sınır değerin altında kalan isteklilerden Kanunun 38 inci maddesine göre açıklama istenecektir.
Samsun’da yeni nesil habercilik atağı: Dron destekli eğitimler başlıyor
Bağlantı Başkanlığı Samsun Bölge Müdürlüğü tarafından başvurusu yapılan "Dron Dayanaklı Habercilik ve İHA-1 Ticari Pilot Eğitim Programı" projesi, 2025 Yılı Teknik Dayanak Programı kapsamında Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) ile imzalanan takviye mukavelesi çerçevesinde hayata geçiriliyor.
Sözleşme, Bağlantı Başkanlığı Samsun Bölge Müdürü Ebu Bekir Ayrancı ile OKA Genel Sekreteri Mehlika Dicle tarafından imzalandı. Proje kapsamında, Samsun vilayetinde vazife yapan lokal basın mensupları, kamu kurumlarının basın birimleri çalışanları ve iletişim fakültesi öğrencilerinden oluşan 30 kişilik bir kümeye, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü onaylı kurumlar aracılığıyla 32 saatlik İHA-1 Ticari Pilotluk Eğitimi ve 8 saatlik dron ile turizm tanıtımı temalı medya çekimi eğitimi verilecek. Eğitimler sonunda iştirakçilere, dron teknolojilerini profesyonel seviyede kullanabilmelerine imkan sağlayan sertifikalar ve ehliyetler takdim edilecek.
İletişim Başkanlığı Samsun Bölge Müdürü Ebu Bekir Ayrancı imza merasiminde yaptığı konuşmada, "İletişim teknolojilerinin süratle evrildiği günümüzde, klâsik habercilik anlayışına yenilik katmak ve mahallî basınımızın dijital yetkinliklerini artırmak büyük değer taşıyor. Bu proje sayesinde sırf habercilik değil; turizm tanıtımı, kriz irtibatı ve kamu bilgilendirmesi üzere pek çok alanda nitelikli içerik üretimi desteklenecek. Dron teknolojisinin aktif kullanımıyla bölgemizin doğal hoşluklarının daha geniş kitlelere tanıtılmasına katkı sunacağız. Gazetecilerimizin ve iletişimcilerimizin dalda daha güçlü ve görünür olmalarını desteklemek istiyoruz" dedi.
OKA Genel Sekreteri Mehlika Dicle ise Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın Mahallî Kalkınma Atağı vizyonu çerçevesinde ajansın yenilikçi projelere sunduğu katkının altını çizerek, "OKA olarak sadece sanayi ve üretim değil; birebir vakitte kültür, turizm ve bağlantı üzere alanlarda da bölgesel kalkınmayı destekleyen projeleri önceliklendiriyoruz. Bu eğitim programı, dijitalleşme, istihdam ve turizm tanıtımı üzere çok boyutlu tesir potansiyeline sahip. Bölgedeki potansiyelin değerli mecralarda stratejik olarak görünür kılınmasında kıymetli bir kaldıraç olacak. Bilhassa turizm tanıtımında dron ile yapılacak kaliteli ve özgün çekimlerin bölge destinasyonlarının marka pahasını artıracağına inanıyoruz" diye konuştu.
Ajans yetkilileri, projenin bölgedeki başka irtibat üniteleri ve mahallî medya kuruluşları için de bir model oluşturmasını hedefliyor. Ayrıyeten, projenin iştirakçilere sağlayacağı teknik bilgi birikiminin bölümde yaygınlaşmasıyla birlikte, bölgedeki medya kapasitesinin sürdürülebilir halde artacağı vurgulandı.
Proje sonunda iştirakçilerin sadece birer haberci değil, tıpkı vakitte turizm elçileri ve dijital medya üreticileri olarak daha faal roller üstlenmeleri mümkün olacak. Gerek afet vakitlerinde kriz haberciliği gerekse kültürel mirasın tanıtımı üzere alanlarda yeni kuşak içerik üreticiliğine dayalı kalkınma perspektifiyle hayata geçirilen projenin, Orta Karadeniz Bölgesi’nin tanıtım, istihdam ve dijital dönüşüm amaçlarına katkı sunması bekleniyor.