Reklam
Reklam
İhlas Haber Ajansı Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
21 Mart, 2025 18:17 tarihinde yayınlandı
0

Karabük Üniversitesi ÜNİDES 3. dönemde zirvede yer aldı

Karabük Üniversitesi öğrenci topluluklarının 39 projesi ÜNİDES’te takviye almaya hak kazandı.

En çok projesi kabul edilen’ üniversiteler ortasında üçüncü defa Türkiye ikinciliğini kazanan KBÜ, ayrıyeten Karadeniz Bölgesi’nde birinci olarak değerli bir muvaffakiyete imza attı.

Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Üniversite Öğrenci Toplulukları İş Birliği ve Takviye Programı (ÜNİDES) kapsamında, 2024-2025 yılı 3. devir müracaat sonuçları açıklandı.

Bu yıl 3 – 27 Şubat 2025 tarihleri ortasında gerçekleştirilen müracaatlarda, 81 vilayetten toplam bin 945 proje değerlendirmeye alındı. Kıymetlendirme sonucunda, 426’sı ulusal seviyede, 881’i lokal seviyede olmak üzere toplam bin 307 proje takviye almaya hak kazandı. Projelere toplam 81 milyon 470 bin 632 TL bütçe takviyesi sağlandı.

Karabük Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren öğrenci topluluklarının 29 lokal ve 10 ulusal olmak üzere toplamda 39 projesi ÜNİDES kapsamında desteklenmeye hak kazandı. Bu sonuçla Karabük Üniversitesi, ÜNİDES’te en fazla projesi kabul edilen üniversiteler ortasında üst üste üçüncü sefer Türkiye 2.’si oldu, ayrıyeten Karadeniz Bölgesi’nde 1. sıraya yükseldi.

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, ÜNİDES programında elde edilen muvaffakiyetle ilgili, “Bu yıl, Karabük Üniversitesi olarak 39 projemizle, hem mahallî hem de ulusal seviyede büyük bir muvaffakiyet elde ettik. Üniversitemizin üst üste üçüncü sefer Türkiye ikincisi olmasının yanı sıra, Karadeniz Bölgesi’nde de birinci sıraya yükselmesi, öğrencilerimize sağladığımız dayanağın ve onların potansiyellerini geliştirmek ismine attığımız adımların bir göstergesidir. Gençlerimizin özgün projeleri, sırf akademik muvaffakiyetlerini değil, topluma katkı sağlama noktasındaki kararlılıklarını da yansıtmaktadır” dedi.

Rektör Kırışık, öğrencilerin her vakit yanlarında olacaklarını belirterek, “Karabük Üniversitesi olarak, ‘Bilim Merkezli Öğrenci Dostu Üniversite’ vizyonumuz doğrultusunda, öğrencilerimizin projelerini hayata geçirebilmeleri ismine her vakit yanlarında olacağız. ÜNİDES, bu vizyonu gerçekleştirmede kıymetli bir platform olarak karşımıza çıkmaktadır ve gençlerimizin yenilikçi projeleriyle topluma katkı sağlamalarını desteklemektedir.” Sözlerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
İhlas Haber Ajansı Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
04 Haziran, 2026 01:21 tarihinde yayınlandı
0 0

Samsun’da silahlı saldırı düzenlenen iş yerinde kimyasal sızıntı

SAMSUN (İHA) – Samsun’da bir geri dönüşüm firmasına silahlı saldırı düzenlendi. Saldırı sonrası iş yerinde kimyasal sızıntı meydana gelirken, kimyasal sızıntıdan hafif şekilde etkilenen 6 polis, kaldırıldıkları hastanede yapılan müdahalenin ardından taburcu edildi.

Tekkeköy ilçesi 19 Mayıs Sanayi Sitesi’nde bulunan bir geri dönüşüm tesisinde meydana gelen olayda, U.G.’nin, komşu iş yerinde faaliyet gösteren O.K.’ya ait geri dönüşüm tesisine silahla ateş ettiği iddia edildi. Açılan ateş sonucu iş yerinde bulunan solvent ve tiner dolu 1 tonluk 4 depo zarar görürken depoların delinmesi nedeniyle kimyasal maddelerin iş yeri içerisine sızması sonucu olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi. 19 Mayıs Sanayi Sitesi’ne bağlanan tüm yollarda polis ekipleri önlem alarak, sanayiye giriş çıkışları kapattı.

İhbar üzerine bölgeye gelen polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Olayda kullanıldığı değerlendirilen tüfek ele geçirilirken, olayın ardından araçla bölgeden ayrılan U.G. ise Canik ilçesinde polis ekiplerince yakalandı. Öte yandan olayın mülk sahibi ile kiracı arasında yaşanan anlaşmazlık sonucu meydana geldiği öne sürüldü.

Kimyasal sızıntının kontrol altına alınması amacıyla olay yerine sevk edilen Samsun Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi, AFAD, ve sağlık ekiplerinin çalışmaları sürerken, kimyasal sızıntıdan hafif şekilde etkilenen 6 polis, kaldırıldıkları hastanede yapılan müdahalenin ardından taburcu edildi.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin