Karabük Üniversitesinde düzenlenen anma programında Hocalı Katliamında acıları bir kere daha paylaşıldı.
Karabük Üniversitesi Türk Dünyası Gençlik Topluluğu Kulübü ve Karabük Azerbaycanlılar Derneği tarafından 15 Temmuz Konferans Salonu’nda Hocalı Katliamı’nın 32. yılı hasebiyle anma programı düzenlendi. Aktifliğe akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Azerbaycanlı Doktorant Zülfikar Nebiyev, 26 Şubat 1992’de 613 Azerbaycan vatandaşının hayatını kaybettiği soykırımı hatırlatarak, katliamın insanlık tarihine kara bir leke olarak geçtiğini vurguladı. O devirde yaşanan acıları ve Azerbaycan halkının hala hissettiği derin yaraları iştirakçilerle paylaştı.
Etkinlik sonrası KBÜ Medya’ya konuşan Zülfikar Nebiyev, "Hocalı Katliamı, yalnızca Azerbaycan’ın değil, tüm Türk dünyasının ortak acısıdır. Bizim hem Türkiye’de hem de Azerbaycan’da bu katliamı unutturmamamız gerekiyor. Karabük Üniversitesindeki gençlerin de bu bilince sahip olması değerli. Bunun için ne yapsak, ne kadar çalışsak azdır" dedi.
Program, Yusuf Mirzayev’in okuduğu his yüklü Azerbaycan şiiriyle sona erdi.
Düzce(İHA) – Düzce Sağlık İl Müdürlüğü Sıhhat Sokağında hem sıhhat hizmetleri tanıtıldı hem de vatandaşların sıhhat denetimleri yapıldı.
Düzcelilere 7 saat boyunca sıhhat hizmeti veren "Düzce Sıhhat Sokağı" Anıt Park meydanında açıldı. Düzce İl Sağlık Müdürlüğü ve sivil toplum kuruluşları iş birliğinde gerçekleştirilen açılış etkinliğinde anne sütü ve emzirme, beslenme ve fizikî aktivite, aile hekimliği, ağız ve diş sıhhati, bulaşıcı hastalıklar, kanser taraması, çocuk sıhhati, tansiyon ve şeker ölçümü, organ bağışı ve konutta sıhhat hizmetleri stantları kuruldu. UMKE tanıtımı, aşı, bağımlılıkla çaba, olağan doğum, saha akademisi çalışmaları ve çölyak hastalığına ait bilgiler verildi.
Düzce Valisi Selçuk Aslan, Sıhhat Müdürü Dr. Yasin Yılmaz ve protokol üyeleri stantları gezerek bilgi aldı.
"Önleyici sıhhat hizmetleri vatandaşlarımıza anlatılıyor"
Sağlık Sokağının sıhhat hizmetlerini tanıtmak maksadı ile kurulduğunu lisana getiren Vali Selçuk Aslan, "Valilik himayesinde Düzce İl Sağlık Müdürlüğümüzce vatandaşlarımıza sunmuş olduğumuz sıhhat hizmetlerini tanıtmak gayesi ile sıhhat sokağımızı Düzce Anıtpark’ta icra ediyoruz. Sıhhat Bakanlığımız tarafından vatandaşlarımıza sunulan her türlü önleyici sıhhat faaliyetlerimiz var. Vilayet Sıhhat Müdürlüğümüze bağlı ünitelerimizin yanı sıra Kızılay ve Yeryüzü Tabipleri üzere paydaş diyebileceğimiz sivil toplum kuruluşlarımız da burada yürütmekte oldukları faaliyetleri tanıtmak hedefiyle kendi stantlarını kurdular" dedi.
"Sağlık İl Müdürlüğü verdiği hizmetleri bu sokakta tanıtıyor"
Aslan, Türkiye’nin önleyici sıhhat çalışmalarında çığır açan uygulamalara imza attığını belirterek, "Türkiye olarak önleyici sıhhat çalışmalarında çığır açan uygulamalarımız kelam konusu. Bir hastalığa yakalandıktan sonra tedavi süreçleri beşerler açısından sancılı. İnsanların hayat konforunu azaltıcı, tıpkı vakitte bütçelerini zorlayıcı bir süreç oluyor. Burada maksat hastalığa yakalanmamak için izlenecek yolları ve başlangıç düzeyinde yakalandığında yapılabilecekleri anlatmak. Daha kolay bir formda, beden direncini daha kuvvetli hale getirerek tedavi formüllerini araştırmak. Bu noktada Vilayet Sıhhat Müdürlüğümüzün tüm şubeleri sunmuş oldukları önleyici sıhhat hizmeti, tarama faaliyetleri ile vatandaşlarımızın yanındalar. Vatandaşlarımızın karşı karşıya kalabilecekleri riskleri tanıtımları, sıhhat problemlerinde ön tanıyı kendilerinin koyabileceği bilgiye sahip olmaları için sıhhat çalışanlarımız marifet ve deneyimlerini vatandaşlarımızla paylaşmaktalar" diye konuştu.
Sağlık Sokağı’nda sıhhat takımları gün uzunluğu fiyatsız tanıtım ve tarama yaptı.