Karabük Üniversitesinde ’Hocalı Katliamı’ unutulmadı

blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
28 Şubat, 2025 16:13 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Karabük Üniversitesinde düzenlenen anma programında Hocalı Katliamında acıları bir kere daha paylaşıldı.
Karabük Üniversitesi Türk Dünyası Gençlik Topluluğu Kulübü ve Karabük Azerbaycanlılar Derneği tarafından 15 Temmuz Konferans Salonu’nda Hocalı Katliamı’nın 32. yılı münasebetiyle anma programı düzenlendi. Aktifliğe akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Azerbaycanlı Doktorant Zülfikar Nebiyev, 26 Şubat 1992’de 613 Azerbaycan vatandaşının hayatını kaybettiği soykırımı hatırlatarak, katliamın insanlık tarihine kara bir leke olarak geçtiğini vurguladı. O devirde yaşanan acıları ve Azerbaycan halkının hala hissettiği derin yaraları iştirakçilerle paylaştı.
Etkinlik sonrası KBÜ Medya’ya konuşan Zülfikar Nebiyev, "Hocalı Katliamı, yalnızca Azerbaycan’ın değil, tüm Türk dünyasının ortak acısıdır. Bizim hem Türkiye’de hem de Azerbaycan’da bu katliamı unutturmamamız gerekiyor. Karabük Üniversitesindeki gençlerin de bu bilince sahip olması değerli. Bunun için ne yapsak, ne kadar çalışsak azdır" dedi.
Program, Yusuf Mirzayev’in okuduğu his yüklü Azerbaycan şiiriyle sona erdi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Hat sanatı ile Gazze’ye yardım topladılar

blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
26 Mart, 2025 12:17 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Trabzon’da çizgi sanatkarlarının yaptığı çizimler ile Filistin’e yardım toplandı.
Trabzon’un Ortahisar ilçesindeki Kahramanmaraş Caddesi’nde Filistin’e takviye için yardım çadırı kuran Hayrat Vakfı tarafından bir aktiflik düzenledi. Trabzon Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Tarihi ve Sanatları Kısmı Türk İslam Sanatları Tarihi Anabilim Kısmında Öğretim Vazifelisi Fatih Sultan Demir ve Halk Eğitim Merkezi’nden gelen sınır sanatkarları tarafından Filistin’e yardım toplandı. Filistin’e yardım etmek isteyen vatandaşların isimleri çizgi sanatı ile yazılarak armağan edilirken, Öğretim Vazifelisi Fatih Sultan Demir, çizgi sanatına vatandaşların ilgi gösterdiğini söyledi.
Demir, "Yardımsever insanlarımızın burada Gazze’ye yardımlarını yaparak takviye veriyorlar. Bizde burada hem yardımsever kardeşlerimizin isimlerini yazarak onların yapmış olduğu takviyeye bir formda katkı sunmuş oluyoruz. Çizgi sanatı Kuran lisanıdır. Kuran alfabesidir. Asıl konu aslında Kuran-ı Kerim’in yazılması konusudur. Kuran’a gösterilen hürmetten ötürü sınır sanatına ayrıyeten hürmet gösterilmekte. milletimiz talep ediyor. Gelip isimlerini yazdırıyorlar. Bu vesileyle bizde Gazze’ye bir nebze olsun yardım etmiş bulunmaktayız. Fazla kalabalık olduğu için genelde vatandaşlarımızın taleplerini kırmamaya çalışıyoruz. Çadırımızın burada durmaya devam edecek. Bir aktiflik olarak bunu düzenledik. İnşallah nasip olursa inşallah ilerleyen günlerde tekrar tıpkı aktifliği yaparız" tabirlerini kullandı.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.