Baharın gelmesiyle birlikte Karabük Belediyesi şehrin çeşitli yerlerine 30 bin yeni çiçek dikmeye başladı.
Karabük Belediyesi, tarafından yapılan çalışmaların ardından bahar aylarının gelmesi ile birlikte cadde ve sokaklarda açan çiçekler renkli görüntüler oluşturdu. Karabük Belediyesi, il genelinde ana arterlere, orta refüjlere ve meydanlara diktiği çiçeklerle güzel görüntülerin ortaya çıkmasını sağladı.
genel başkanına şirin görünmk için dgil .. Karabük halkının seni takdir etmesi için her zaman çiçeklerin olması gerkir. şimdiye kadar nerdeydiniz.. haaaa bu arada sormak isterim başkana şu Bulak Vadisi ve Araç çayının projleri n oldu. 1 yıldan fazla zaman geçti. halen ss yok noldu capon muhendislr nrde kaldı.
Ordu Üniversitemiz (ODÜ) yürütücülüğünde, ODÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Baş’ın koordinatörlüğünde ‘Bozkırda Türk İzleri Çalıştayı’ Moğolistan’da gerçekleştirildi.
Türkiye’nin çeşitli üniversiteleri ile Moğolistan ve Kazakistan’dan toplam 30 akademisyenin iştirakiyle bilimsel çalıştay ve saha incelemeleri gerçekleştirildi. Türk tarihinin ve Türk lisanının Orta Asya bozkır coğrafyasındaki izlerinin ele alındığı çalıştay oturumlarında yapılan akademik sunumlar ve tartışmalar sonucunda, ortak mirasın bilimsel temelde yine kıymetlendirilmesine imkân sağlayan değerli bilgiler elde edildi. Çalıştay sonrası gerçekleştirilen saha çalışmaları ile Türk kültür tarihi açısından ehemmiyet arz eden alanlarda yerinde incelemeler yapıldı.
"Önemli kazanımlar ve datalar elde ettik"
ODÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Baş, birinci ayağı Moğolistan’da gerçekleştirilen proje kapsamında yaptığı açıklamada, "TİKA ve Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin dayanaklarıyla, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi ve Türkoloji Araştırmaları Enstitüsü iş birliğiyle yürütülen bu kıymetli çalışmanın uyumunu üniversitemiz üstlendi. Moğolistan’da gerçekleştirilen saha seyahatinde, ilgili bölgelerde kapsamlı araştırmalar yapıldı. Bilim insanı arkadaşlarımızdan değerli literatür bilgileri ve dokümanlar temin edildi. Türkiye’den, bilhassa Üniversitemizden gönderdiğimiz akademisyenlerimiz yerinde incelemelerde bulunarak bilgi topladılar. Epey verimli geçen ve bilimsel manada kıymetli kazanımlar sağladığımız bu çalışma ile üniversitemiz ve ülkemiz ismine çok değerli bir çalışmaya imza attık. Bu sürecin muvaffakiyetle tamamlanmasında katkı sunan tüm akademik ve idari grubumuz ile iştirakçiler ve paydaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) takviyesiyle, Ordu Büyükşehir Belediyesi, Moğolistan Devlet Üniversitesi ve İzmir Katip Çelebi Üniversitesi-MUİS Türkoloji Araştırmaları Enstitüsü iş birliğinde Moğolistan’da düzenlenen çalıştay ve saha incelemelerine ODÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hakan Timur ve Prof. Dr. Alparslan İnce de katıldı. Yürütücülüğünü Doç. Dr. Murat Özkan ve Doç. Dr. Abdulkadir Öztürk’ün yaptığı projede Doç. Dr. Hüseyin Yıldız ve Dr. Öğr. Üyesi Kamil Yavuz araştırmacı olarak yer aldı.
Projenin bundan sonraki ayaklarının da proje grubu tarafından verimli bir halde tamamlanması bekleniyor.
genel başkanına şirin görünmk için dgil .. Karabük halkının seni takdir etmesi için her zaman çiçeklerin olması gerkir. şimdiye kadar nerdeydiniz.. haaaa bu arada sormak isterim başkana şu Bulak Vadisi ve Araç çayının projleri n oldu. 1 yıldan fazla zaman geçti. halen ss yok noldu capon muhendislr nrde kaldı.
ovacıklı
•genel başkanına şirin görünmk için dgil .. Karabük halkının seni takdir etmesi için her zaman çiçeklerin olması gerkir. şimdiye kadar nerdeydiniz.. haaaa bu arada sormak isterim başkana şu Bulak Vadisi ve Araç çayının projleri n oldu. 1 yıldan fazla zaman geçti. halen ss yok noldu capon muhendislr nrde kaldı.