Avatarı
Esra Oğuzkağan Özkan tarafından
18 Mayıs, 2025 15:41 tarihinde yayınlandı

Karabük’te 2025 yılı, Bolluk ve Bereket Yılı Olacak

Karabük Belediyesi tarafından düzenlenen Şehitler Parkı’nın açılışında konuşan Milletvekili Ali Keskinkılıç, şehirde gerçekleştirilen kapsamlı projeler ve alınan kararlarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Keskinkılıç, Özkan Başkan’ın göreve geldiğinden bu yana Karabük’ün kimliğini yeniden inşa etmeye odaklandığını belirterek, şehrin tarihi ve kültürel değerlerinin gün yüzüne çıkarıldığını söyledi.

Keskinkılıç, “Karabük’ün kuruluşundan beri unutulmuş ve değeri azalmış birçok eseri yeniden hayata döndürdü. Çay Bahçesi, yazlık sinema ve sağlık tesisleri gibi projelerle şehir yaşamına yeni soluklar kazandırıldı. Özkan Başkan, Karabüklü kimliğini yeniden inşa ediyor ve şehrin dokusuna önemli katkılar sağlıyor. Bir şehrin en önemli değeri kendi kimliğidir. Kimliğini kaybeden şehirler asla kalkınamaz. Sevgili Başkanım, şimdi burada bir tane bina var, yan tarafta. Görüyor musunuz o binayı? Eskiler bilir. O bina, Karabük Hastanesi'nin yan tarafındaki bina yani Karabük’ün ilk sağlık ocağı, ilk hastanesidir. İnşallah onu da hayata geçirelim. Karabük’ü Karabük yapan ne varsa hayata geçirelim." diyerek gar binasının restorasyonunun başladığına da işaret etti.

Ayrıca, Karabük’ün uzun yıllardır çözüm bekleyen lojistik merkez, bölgesel teşvikler ve tarımsal destek konularında atılan adımlara da değinen Keskinkılıç, şunları kaydetti: “2025 başında Karabük’te çözüm bekleyen üç büyük mesele çözüldü. Bunlar arasında lojistik merkez projesi, bölgesel teşviklerin genişletilmesi ve kırsal alanların desteklenmesi yer alıyor. Bu gelişmelerle birlikte Karabük, Batı Karadeniz’in merkezi ve yeni yatırım alanlarıyla güçlenen bir şehir haline geliyor.”

Milletvekili Keskinkılıç, sözlerine şöyle devam etti: “Her hafta yeni açılışlar ve temel atma törenleri gerçekleştiriyoruz. 2025 yılını, Karabük’ün bolluk ve bereket yılı olarak ilan ettik. Şehrimizin kalkınması ve gelişmesi için çalışmalarımız devam edecek. Karabük’te yeni bir istihdam sahası, yeni bir iş sahası ve Karabük için yeni bir vizyon başlamıştır. Karabük’ü Batı Karadeniz’in kalbi ve merkezi haline getirecek projelerin kararını çıkartmış bulunuyoruz. Karabük, uzun yıllardır ikinci bölge teşviklerinden yararlanıyordu. Ancak çevresindeki vilayetler (Zonguldak, Bartın, Kastamonu, Çankırı) 5. ve 6. bölge teşviklerine sahipti. Bu nedenle yatırım Karabük’e değil, çevre illere gidiyordu. Ne yaptık? En son Sanayi Bakanımızla görüştük. Karabük’ü dört sektörde 6. Bölge teşvik kapsamına aldık. Nedir bu sektörler? Vasıflı çelik, orman ürünleri, makine imalatı ve eklemeli imalat. 2030 Sanayi Sitesi Belgesi geçtiğimiz günlerde yayınlandı. Yakında kararname çıkacak ve Karabük, bu dört sektörde 6. bölge teşviklerine kavuşmuş olacak. Bu, Karabük’ün kuruluşundan bu yana konuşulan teşvik meselesidir ve çözülmüş oldu.

Karabük’ün arazisi küçük olduğu için tarımsal desteklerden yararlanmakta zorluk çekiyordu. Bartın, Kastamonu, Çankırı gibi çevre iller Kırsal Dezavantajlı Alanlar Projesi kapsamında destek alıyordu. Ancak Karabük çiftçisi destek alamıyordu. Ne yaptık? Karabük’ü de bu kapsamda kırsal alanlara dahil ettirdik. 100 milyon dolarlık bir kaynağı Karabük çiftçisinin hizmetine sunduk.

Şimdi bakın, bu üç konu Karabük’te uzun yıllardır, hatta 30 yıldır konuşulan konulardı. Bu üç konu 2025 yılı başında çözüldü. Şu an yapacağımız şey; iş için, aş için, gelişme için, kalkınma için konuşmak olacak. Onun için çalışacağız, onun için gayret göstereceğiz. Karabük’ün her köşesini güzelleştireceğiz. Karabük’e hizmet getirmeye devam edeceğiz"

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorumlar

  1. Adalet

    Bu ülkede adalet, adam kayırma, torpil düzeni son bulmadıkça ne yaparsanız yapın hiçbir ehemmiyeti yok.. Adalet bu milletin kırmızı çizgisidir vesselam..!

Yeni yorumlara kapalı.

Namaz Vakitleri

Karabuk
7
Temmuz Pazartesi
1447 HİCRİ Muharrem 12
Güneş Vakti
Şuanki vakit
Güneş
  İmsak
03:19
  Güneş
05:17
Öğle vaktine kalan süre
 
  Öğle
13:00
  İkindi
16:59
  Akşam
20:32
  Yatsı
22:21

Haftanın Okunanları

Karabük

YİNE SORUN YİNE TRAFİK!

Köşe Yazıları

GEÇMİŞ ZAMAN OLUR Kİ, HAYALİ CİHAN DEĞER!

Köşe Yazıları

NE DİYORDU ŞAİR

Gündem

Orman Yangınları Ülkeyi Yasa Boğdu: 1 Günlük Ulusal Yas İlan Edilsin Çağrısı

Karabük

CHP Karabük Milletvekili Akay’dan Gözaltılara Tepki

Video Haberler

Karabük’te Temizlik Ekipleri Görev Başında

Yaz aylarında kalın giyinmek “pişik” riskini artırıyor

“Onlar arabalarını kurtarmaya giderken, bizim canlarımız içeride dumandan boğuluyordu”

Üç ayaklı köpek yaşama tutundu

Facianın ardından ilk hesaplaşma: 32 sanıklı otel yangını davasında polis kuş uçurtmuyor

Çorum’da park halindeki otomobil yandı

Gökyüzündeki tanımlanamayan cisim merak uyandırdı: O anlar kamerada

 Avatarı
Şafak Zeki Akca tarafından
07 Temmuz, 2025 10:00 tarihinde yayınlandı

Ne Alan Memnun Ne Satan!

Pazarda Ne Vatandaş Ne de Esnaf Memnun:

Fiyatlar El Yakıyor

Geçtiğimiz hafta Cuma pazarını bir gezelim dedik.

Pazarcı ne yapıyor vatandaş fiyatlardan memnun mu?

Sonuç;

Karabük’ün köklü Cuma Pazarı’nda ne üretici ne de tüketici memnun.

Yüksek maliyetler çiftçiyi zorlarken, yükselen fiyatlar vatandaşın cebini yakıyor.

Haftalık dalgalanmalar sürerken, önümüzdeki günlerde fiyatların ne yöne gideceği belirsizliğini koruyor.

Vatandaş da Pazarcı da Fiyatlardan Dertli

Karabük’ün köklü pazarlarından biri olan Cuma Pazarı’nda yapılan fiyat analizine göre, pazarda satılan sebze ve meyvelerin fiyatları hem satıcıyı hem de tüketiciyi memnun etmiyor.

Her iki taraf da ürünlerin ya maliyetinin ya da fiyat etiketinin yüksekliğinden yakınıyor.

Özellikle meyve fiyatları el yakarken, üretici kazanamıyor, tüketici de alamıyor.

*

Haftalık Fiyatlarda Dalgalanma

Geçtiğimiz haftaya göre bazı ürünlerde düşüş yaşanırken, bazı kalemlerde ise belirgin bir artış gözlendi.

Bu hafta pazarda tarla biber 40 TL, yerli kabak 25 TL, acı biber 25 TL, taze fasulye 50 TL, bamya 100 TL ve domates 40 TL’den satıldı. Meyve fiyatlarında ise artış daha dikkat çekiciydi: Şeftali 80 TL, muz 70-80 TL, kiraz 300-350 TL, kayısı ise 60-80 TL arasında değişti.

*

“Mahsul Yok, Maliyet Çok”

Pazarcı esnaflarından Emre…, üretimin giderek zorlaştığını ve destek görmeyen çiftçinin ayakta kalmakta zorlandığını belirtti:

“Bu sene mahsul yok denecek kadar az ama fiyatlar yine de normal sayılır. Mahsulü yetiştirmek zor. Gübre, ilaçlar, mazot pahalı. Maliyetler yüksek ama fiyatlar çok artmadı. Yıl sonuna kadar bu şekilde gider diye düşünüyorum.”

*

“Asıl Kazanan Aracılar”

Bir başka pazarcı, fiyatların inişli çıkışlı olduğunu ve asıl sorunun üreticiyle tüketici arasında bulunan aracılardan kaynaklandığını ifade etti:

“Meyve fiyatları şu an biraz yüksek ama sebzede fiyatlar çiftçinin ürünleri pazara düşene kadar bu şekilde seyrediyor. Çiftçinin malı çıktığında fiyat düşüyor ama üretici kazanamıyor. Asıl parayı aracılar kazanıyor. Pazarda fiyatlar sürekli değişiyor. Geçen haftaya göre bazı ürünler arttı bazıları düştü.”

*

“Fiyatlar Durmuyor, Sürekli Artıyor”

Pazarcı güncel piyasa koşullarının etkisini vurguladı:

“Fiyatlar tamamen mazot ve ürün miktarına bağlı. Bugün 80 liraya aldığın mal yarın 100 lira olabiliyor. Geçen hafta 20 liraya sattığımız domates bu hafta 35 lira. Artışlar freni patlamış kamyon gibi. Bu yaz fiyatlar özellikle meyvede daha da yükselebilir.”

*

Vatandaş: “Şu Anlık Fiyatlar Normal Ama…”

Alışveriş yapan vatandaşlardan biri, fiyatların haftalık hava koşullarına göre bile değişebildiğini söyledi:

“Sebze fiyatları şu anda normal ama meyveler pahalı. Hava şartları bile fiyatları etkiliyor. Bu yüzden önümüzdeki hafta ne olur bilemeyiz.”

*

“Köylünün Malı Artınca Fiyat Düşer”

Pazarcı Ayşe Kardeş ise önümüzdeki günlerde fiyatlarda düşüş beklediğini söyledi:

“Geçen haftaya göre fiyatlar biraz daha uygun. Köylünün malı artınca fiyat düşer ama yine de para etmiyor. Sahiller doldu, bir çok köylerine gitti, şehir boşaldı. Talep azaldı. O yüzden bence fiyatlar biraz daha düşer.”

*

Ortak Endişe: “Nereye Gidiyoruz Bilmiyoruz”

Cuma Pazarı’nda hem üretici hem tüketici fiyatların gidişatından memnun değil. Ürün bolluğu bile üreticinin yüzünü güldürmüyor çünkü maliyet yüksek, kazanç düşük. Tüketici ise alım gücünün sınırlarında.

Ortak soru şu: “Bu fiyatlar nereye kadar yükselecek?”

İnsanların geçim derdi olmadan Allah’ın verdiği nimetlerden faydalanmak dileğiyle…

Kalın sağlıcakla

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Namaz Vakitleri

Karabuk
7
Temmuz Pazartesi
1447 HİCRİ Muharrem 12
Güneş Vakti
Şuanki vakit
Güneş
  İmsak
03:19
  Güneş
05:17
Öğle vaktine kalan süre
 
  Öğle
13:00
  İkindi
16:59
  Akşam
20:32
  Yatsı
22:21

Haftanın Okunanları

Karabük

YİNE SORUN YİNE TRAFİK!

Köşe Yazıları

GEÇMİŞ ZAMAN OLUR Kİ, HAYALİ CİHAN DEĞER!

Köşe Yazıları

NE DİYORDU ŞAİR

Gündem

Orman Yangınları Ülkeyi Yasa Boğdu: 1 Günlük Ulusal Yas İlan Edilsin Çağrısı

Karabük

CHP Karabük Milletvekili Akay’dan Gözaltılara Tepki

Video Haberler

Karabük’te Temizlik Ekipleri Görev Başında

Yaz aylarında kalın giyinmek “pişik” riskini artırıyor

“Onlar arabalarını kurtarmaya giderken, bizim canlarımız içeride dumandan boğuluyordu”

Üç ayaklı köpek yaşama tutundu

Facianın ardından ilk hesaplaşma: 32 sanıklı otel yangını davasında polis kuş uçurtmuyor

Çorum’da park halindeki otomobil yandı

Gökyüzündeki tanımlanamayan cisim merak uyandırdı: O anlar kamerada