Reklam
Reklam
Esra Oğuzkağan Özkan Avatarı
Esra Oğuzkağan Özkan tarafından
19 Eylül, 2025 19:24 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’te Ahilik Haftası Coşkusu: 38. Yıl Kutlamaları Başlıyor

Karabük’te, köklü bir gelenek olan Ahilik Haftası bu yıl 22-28 Eylül 2025 tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Ahilik kültürünü yaşatmayı ve gelecek nesillere aktarmayı amaçlayan hafta boyunca, panellerden temsili törenlere, ödül törenlerinden ikramlara kadar birçok etkinlik düzenlenecek.

Etkinliklerin ana teması, Ahi Evran-ı Veli’nin öğütleriyle şekillendirilen ahlaklı ticaret, dürüstlük ve dayanışma kavramları olacak.

Ahilik Haftası Kutlama Programı Açıklandı

Kutlamalar, 22 Eylül Pazartesi günü Kemal Güneş Caddesi’nde başlayacak. Programın öne çıkan etkinlikleri şunlar:

  • 09.30: Vali ziyareti
  • 10.00: Ahilik Kültürü ve Esnaf Ahilik Paneli (Yahya Kemal Beyatlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi)
  • 11.15: Belediye Başkanlığı ziyareti
  • 12.00: Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı
  • 12.15: Protokol konuşmaları
  • 13.00: Yılın Ahisi, Kalfası ve Çırağı Ödül Töreni
  • 13.15: Mehter Takımı Gösterisi
  • 13.45: Ahilik Pilavı ikramı
  • 15.00: Esnaf ziyareti

23 Eylül Salı günü ise etkinlikler, tarihi atmosferiyle bilinen Safranbolu Cinci Hanı Arkası’nda (Pazar Yeri) devam edecek. Burada da temsili Ahilik törenleri, gösteriler ve ikramlar yer alacak. Ardından Leyla Dizdar Kültür Merkezi’nde saat 15’te panel düzenlenecek.

Ahi Evran-ı Veli’nin Öğütleriyle Yoğrulmuş Bir Hafta

Etkinliklerin manevi yönü de güçlü tutuluyor. Davetiyede yer alan Ahi Evran-ı Veli’nin nasihatlerinde şu ifadelere yer veriliyor:

“Elini, kapını, sofranı açık tut…
Dilini, gözünü, belini bağlı tut…”

Ve en dikkat çeken sözlerinden biri ise:

“Hak ile sabır dileyip bize gelen, bizdendir.
Akıl ve ahlak ile çalışıp bizi geçen, bizdendir.”

Valilik ve Esnaf Odaları Birliği’nden Davet

Karabük Valisi Mustafa Yavuz ve Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Hüseyin Kılıç, 38. yılı kutlanacak olan Ahilik Haftası programına tüm halkı davet etti. Yapılan açıklamada, “Ahilik değerlerinin yeniden hatırlandığı ve yaşatıldığı bu anlamlı haftada sizleri aramızda görmekten memnuniyet duyarız” ifadeleri yer aldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
İhlas Haber Ajansı Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
04 Haziran, 2026 09:59 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’te heyelan tehlikesi: Toprak kütlesi yola indi

Karabük’te sağanak yağışların ardından meydana gelen heyelan nedeniyle toprak kütlesi yola kadar ulaştı.

Olay, 5000 Evler Cumhuriyet Mahallesi 40 No’lu Sokak’ta meydana geldi. Son günlerdeki sağanak yağmur sonrası yamaçta toprak kayması meydana geldi. Heyelan nedeniyle kopan toprak kütlesi eğimli araziden aşağı sürüklenerek istinat duvarını aşıp yola kadar ulaştı.
Bölgede zemindeki hareketliliğin sürdüğü gözlenirken, AFAD ekiplerinin yaptığı incelemelerde heyelanın fore kazıklarıyla güçlendirilendirilen yapılar için risk oluşturmadığı öğrenildi.
Olay yerine sevk edilen polis ekipleri yola güvenlik şeridi çekti. Öte yandan dolgu toprakta meydana gelen heyelan dron ile görüntülendi.

Bizi sosyal medyadan takip edin