Karabük’te Asansör ve Yürüyen Merdiven Arızaları, Halkın Ulaşımını Engelliyor

Karabük’te Asansör ve Yürüyen Merdiven Arızaları, Halkın Ulaşımını Engelliyor

Yayın: 24.12.2023 15:56 |Güncelleme: 27.12.2023 16:19
Paylaş:
A+ A-

Karabük genelinde ulaşım kolaylığı sağlayan asansörlerin ve yürüyen merdivenlerin sık sık bozulması, halkın günlük yaşantısını olumsuz etkiliyor.

Asansörleri ve yürüyen merdivenleri kullanmak isteyen mahalle sakinleri; bu hizmetleri rahatlıkla kullanamadıklarını dile getirdi. Asansörlerin yarıda kalması ve yürüyen merdivenlerin bozulması ile ilgili serzenişte bulunan vatandaşlar, kimi zaman bu görüntüleri sosyal medyadan da paylaştı. Öte yandan yaşlı ve engelli bireyler, asansörün kapalı veya sık sık bozulması sebebiyle ciddi sorunlar yaşayabileceklerinin altını çiziyor.  Mahalle sakinleri, bu sorunların çözümü için yetkililerden yardım beklediklerini, asansöre ve yürüyen merdivenlere hiç çekinmeden binmek istediklerini ifade etti.

 

Kayabaşı Merdivenleri ise Mahalle Sakinlerini Ürkütüyor

Karabük halkının kullanabilmesi için inşa edilen Kayabaşı merdivenlerinin bakımsızlığı ve başıboşluğu; mahalle sakinlerinin de günlük yaşamları olumsuz etkilemeye başladı.

Kayabaşı Mahallesini Yaylacık Mahallesine bağlayan ve halkımızın yüzlerce basamakla çıkmak zorunda bırakmayan kule asansör 2011 yılında hizmete açıldı. Asansörün hizmet vermeye başlamasıyla birlikte merdivenler aktif olarak kullanılmamaya başlandı. Ancak asansör bozulunca merdivenleri kullanmak zorunda kalan mahalle sakinleri, merdivenlerin bakımsızlığından dert yandı. Son zamanlarda merdivenlerin daha da bakımsız hale geldiğini ve gençler tarafından özellikle akşam saatlerinde bir başkasının geçişini engelleyecek biçimde bazı basamakların da işgal edildiği öğrenildi. Merdivenlerin yapılma amacı halkın güvenli ve rahat bir şekilde kullanabilmesiydi. Ancak bazı gençlerin basamakları işgal etmesi, halkın bu alandan faydalanmasını engellemeye başladı. Bazı vatandaşlar, bu durum karşısında merdivenleri kullanmaya ürktüklerini, bazıları da gençlerin burada vakit geçirebilecekleri başka alanlara yönlendirilmesi gerektiğini bildirdi. Bakımsız kalan merdivenlerin basamaklarında biriken yosunlar, geçiş güvenliğini de kısıtlıyor. Yosunlaşan basamaklar, kayganlık oluşturarak insanların düşme ve sakatlanma riskini artırıyor.  Yetkililerin bu konuya acilen müdahale etmesi gerektiğini bildiren Kayabaşı sakinleri, merdivenlerin bakımsızlığın giderilmesi ve her hafta düzenli olarak temizlenmesi, halkın güvenli bir şekilde kullanımını sağlayacak kolluk güçlerinin devriye atması gerektiğini vurguluyor. (Bölgenin Sesi Gazetesi)

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Yayın: 08.05.2024 21:01
Paylaş:
A+ A-

Karabük’te Karayolu Trafik Güvenliği Haftası dolayısıyla etkinlik yapıldı.

PTT Kavşağı’ndaki programa, Vali Mustafa Yavuz, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Hasan Köse, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay İsmail Gökcek ve kurum müdürleri katıldı.

Etkinlikte Vali Yavuz, sürücülere broşür verdi, öğrencilerle yaya geçidinden geçti.