blank
Avatarı
Anadolu Ajansı tarafından
07 Eylül, 2024 21:41 tarihinde yayınlandı

Karabük’te çaya düşen otomobildeki sürücü öldü, karısı yaralandı

Karabük'te, Filyos Çayı'na düşen otomobildeki sürücü hayatını kaybetti, karısı yaralandı. Karabük-Yenice kara yolu Soğuksu Mahallesi mevkisinde, Arif Bektaş (57) idaresindeki 78 ABF 925 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu demir korkuluklara çarparak yaklaşık 15 metre yükseklikten Filyos Çayı'na düştü. İhbar üzerine, kaza yerine sağlık, polis, itfaiye ve AFAD ekipleri sevk edildi. Araçta sıkışan sürücü Arif Bektaş ve eşi Seher Bektaş (61), ekiplerin çalışması sonucu kurtarıldı. Ambulanslarla Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan yaralılardan Arif Bektaş, yapılan müdahaleye rağmen yaşamını yitirdi. Öte yandan kaza anı, bir iş yerinin güvenlik kamerasınca kaydedildi. blank blank blank blank

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Haber Merkezi tarafından
04 Haziran, 2025 14:58 tarihinde yayınlandı

Milletvekili Şahin: “Anestezi Sonrası Bakım Ünitesi Hizmet Vermeye Başladı”

AK Parti Genel Sekreter Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Cem Şahin, Karabük’te yoğun bakım alanında yaşanan sorunların giderilmesi için başlatılan çalışmalardan biri olan Anestezi Sonrası Bakım Ünitesi’nin (PACU) hizmete alındığını söyledi.

Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde yer alan PACU’nun hizmete alınmasının ardından kısa sürede yaklaşık 400 hastaya hizmet verdiğini ve büyük bir ihtiyacı karşıladığını belirten Şahin, şu ifadeleri kullandı:

"PACU, yalnızca teknik bir kazanım değil, aynı zamanda vatandaşlarımızın sağlık güvenliğini önceleyen güçlü bir adımdır. Kısa sürede yüzlerce hastaya hizmet verilmesi, bu birimin ne kadar ihtiyaç duyulan bir hizmet olduğunu ortaya koymuştur. Ameliyat sonrası hastaların hayati bulgularının yakından izlendiği bu 10 yataklı ünite, hasta güvenliğini artırmada ve komplikasyon risklerini en aza indirmede kritik bir işlev görüyor. Modern tıbbi cihazlarla donatılan ve alanında uzman sağlık personelinin görev yaptığı bu ünite, ameliyat geçiren hastaların uyandırılma sürecini sağlıklı ve güvenli biçimde yönetmek amacıyla tasarlandı."

"Karabük’ümüz İçin Gece Gündüz Çalışmaya Devam Ediyoruz"

Karabük genelinde sağlık yatırımlarının kapsamlı şekilde sürdüğünü vurgulayan Milletvekili Şahin, şu bilgileri paylaştı:

"Sağlık yatırımlarımızla her geçen gün Karabük’ümüzü daha güçlü bir sağlık altyapısına kavuşturuyoruz. Göreve gelir gelmez üzerinde önemle durduğumuz konuların başında sağlık geliyordu. Bu süreçte 100’ün üzerinde hekim ilimize atandı ve sağlık personeli eksikliği hızla giderildi. Beşbinevler Ek Hastane Binası hizmete girdi. Ovacık ilçemizdeki hastane inşaatı devam ediyor.
Eskipazar ilçemizde, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla yeni bir hastanenin temellerini atacağız. Yer belirleme çalışmaları tamamlandı. Milletvekilimiz Sayın Ali Keskinkılıç’ın dün duyurduğu üzere proje çalışmaları da bitirildi, kısa sürede yapımına başlanacak. Karabük halkının en iyi sağlık hizmetine ulaşabilmesi için tüm gayretimizle çalışıyoruz, hiçbir fedakârlıktan kaçınmıyoruz. Sağlık, en temel insan hakkıdır ve biz bu anlayışla Karabük’ümüz için gece gündüz çalışmaya devam ediyoruz."

Bizi sosyal medyadan takip edin