Karabük’te Göz Sağlığında Yeni Bir Dönem

Görme bozukluklarının tedavisinde dünya genelinde yaygın olarak kullanılan Excimer Lazer teknolojisi, Karabük’te de uygulanmaya başlandı.

Haber Merkezi tarafından
06 Mart, 2025 10:42 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Medikar Hastanesi, No-Touch Excimer Lazer yöntemi ile hastalara temassız ve konforlu bir lazer tedavi seçeneği sunuyor.

Bu yöntem, korneaya herhangi bir bıçak veya temas olmadan gerçekleştirilmesiyle dikkat çekiyor. Gözlük ve lens bağımlılığını ortadan kaldırmayı hedefleyen bu teknoloji, özellikle hızlı iyileşme süreci ile öne çıkıyor.

Tedavi Süreci ve Uygunluk Kriterleri

No-Touch Excimer Lazer yöntemi; 18 yaşını doldurmuş, göz numarası son bir yılda yarım dereceden fazla değişmemiş ve sabit hale gelmiş kişiler için öneriliyor. Tedavi öncesinde yapılan detaylı göz muayenesi ile hastaların uygunluğu belirleniyor.

Alanında uzman doktorlar, hastalara özel değerlendirmeler yaparak en uygun tedavi sürecini planlıyor. Özellikle kornea yapısına herhangi bir müdahale gerektirmeyen yapısıyla, birçok kişi için avantajlı bir seçenek oluşturuyor.

Karabük’te İlk Kez Uygulanıyor

Medikar Hastanesinde uygulanmaya başlayan No-Touch Excimer Lazer Göz Tedavisi, bölgedeki hastalar için yeni bir alternatif sunuyor. Karabük’te ilk kez gerçekleştirilen bu ileri teknoloji tedavi yöntemi, şimdiye kadar birçok kişiye uygulanmış olup olumlu sonuçlar elde edilmiştir.

Bu yöntem sayesinde hastalar, operasyon sonrası hızlı bir şekilde günlük yaşantılarına dönebiliyor. Özellikle görme kusurlarının kalıcı düzeltilmesi hedeflenirken, aynı zamanda daha güvenli ve konforlu bir işlem süreci sağlanıyor.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Eski hükümlü hayvancılıkla kendine yeni bir hayat kurdu

blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
26 Mart, 2025 13:08 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Tokat’ın Niksar ilçesinde, kontrollü hürlük önlemi uygulanan eski hükümlü A.T., aldığı eğitimle küçükbaş hayvan yetiştiriciliğine adım attı. 1 erkek ve 15 dişi Karayaka cinsi koyunla yeni bir başlangıç yapan A.T., "Bu proje benim ve ailem için bir umut oldu" dedi.
Niksar ilçesine bağlı Gökçeli beldesi, örnek bir projeye mesken sahipliği yaptı. Kontrollü özgürlük önlemi uygulanan eski hükümlü A.T., Tokat Denetimli Serbestlik Müdürlüğü rehberliğinde hayalini kurduğu ’Küçükbaş Hayvan Yetiştiriciliği’ projesini hayata geçirdi. A.T.’nin teşebbüsü, eski hükümlü kendi işini kurma projesi kapsamında onaylandı. Projeyle kendisine 1 erkek ve 15 dişi Karayaka cinsi koyun tahsis edildi. Tokat Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nün rehberliğinde sürü idaresi dokümanı alan A.T., azmi ve kararlılığıyla dikkat çekti. Koruma Kurulu Başkanlığı onayının akabinde hayata geçen proje, A.T.’nin yeni bir hayata adım atmasına imkan tanıdı. Yapılan kontrat sonucunda koyunlar, Kontrollü Özgürlük Müdürü Vedat Gülşen, koruma kurulu başkanlığı çalışanlarının iştirakiyle gerekli denetimler yapılarak A.T.’ye teslim edildi.

"Bu yalnızca bir iş değil, yeni bir hayat"
Koyunların teslimi sırasında duygusal anlar yaşayan A.T., "Bu proje benim için yalnızca bir iş değil, tıpkı vakitte yeni bir başlangıç. Hayallerime kavuşmanın memnunluğunu yaşıyorum. Bana projemi gerçekleştirmemde çok büyük yardımlar yapan Tokat Denetimli Serbestlik Müdürlüğüne minnettarım. Bu proje, küçük çocuğumun geleceği için de başka bir umut oldu" dedi.

Topluma umut aşılayan bir proje
Tokat Kontrollü Özgürlük Müdürü Vedat Gülşen ise kurumun toplumsal medya hesabından yaptığı açıklamada ise projenin eski mahkumların topluma kazandırılması ve kendi ayakları üzerinde durabilmeleri için kıymetli bir adım olduğunu vurguladı. Gülşen, "A.T.’nin azmi ve projesinin başarısı, öbür eski mahkumlara de ilham kaynağı olacaktır. Gökçeli beldesinde yankı uyandıran bu proje, yalnızca A.T.’nin hayatını değiştirmekle kalmadı, tıpkı vakitte topluma da umut aşıladı. Beşere dokunuyor, insanı dokuyoruz" diye konuştu.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.