İhlas Haber Ajansı tarafından
09 Nisan, 2025 13:32 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Karabük’te hayvan bakım ve rehabilitasyon merkezlerindeki kapasite 11 kat artacak

Karabük Valisi Mustafa Yavuz, kent genelinde hayvan bakım ve rehabilitasyon merkezlerindeki kapasiteyi 382'den 4 binlere çıkarmak için çalışmaları sürdürdüklerini belirterek, Haziran ayına kadar sokaklarda sahipsiz hayvan kalmamasını hedeflediklerini söyledi.

Karabük Valisi Mustafa Yavuz, kent genelindeki hayvan bakım ve rehabilitasyon merkezlerindeki çalışmalar hakkında bilgilendirmelerde bulundu.
Sahipsiz hayvanların toplatılması, rehabilite edilmesi, kısırlaştırılması ve sahiplendirilmesi ile ilgili çalışmalara bayram öncesinden itibaren başladıklarını belirten Yavuz, Karabük Belediyesi, Safranbolu Belediyesi ve Eflani Belediyesi'ne ait 3 dekarlık alanda 382 kapasiteli geçici hayvan bakım ve rehabilitasyon merkezi bulunduğunu hatırlattı.
Yavuz, Karabük Valiliği koordinasyonunda yapılan çalışmalarla, mevcut alanın 50 dekara çıkarılacağını ve barınak kapasitesinin 4 bine ulaşacağını aktararak şunları söyledi:
"Hem vatandaşlarımızın sağlığı ve güvenliği hem de can dostlarımızın daha sağlıklı ve uygun yaşam alanlarında yaşaması bizim için çok kıymetli. Çalışmalarımızı bu anlamda devam ettiriyoruz. Bundan sonra da can dostlarımızın sokaklarda uygun olmayan şartlarda yaşamalarını istemiyoruz."
Yavuz, hedeflerinin Haziran ayı başına kadar Karabük'ün sokaklarında sahipsiz hayvan bırakmamak olduğunun altını çizdi.

VİDEO İÇİN TIKLAYIN

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
15 Nisan, 2025 14:29 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Yasak başladı, tezgâhlar onlara kaldı

Denizlerde 15 Nisan’da başlayan av yasağının ardından tezgâhlarda ağırlıklı olarak kültür balıkları yer aldı.

Denizlerde av yasağının 1 Eylül itibarıyla sona ermesinin ardından denize açılan tekneler ilk günlerinde bol miktarda palamut avlarken bu bolluk daha sonra hamsi ve istavrit avı ile devam etti.

Balıkçılar son yılların en bereketli sezonunu yaşadıklarını belirtirken, bundan sonra tezgahlarda ağırlıklı olarak kültür balıklarının yanı sıra kıyı balıkçılarının getireceği istavrit, mezgit, barbun gibi çeşitlere bakacaklarını söylediler.

Yasak başladı, tezgâhlar onlara kaldı

Bu sezon tezgahlarda her çeşit balığın yer aldığını belirten balıkçılardan Adem Kaygusuz, "Bu sezon palamut, hamsi, istavrit, mezgit açısından bereketli geçti. Şükürler olsun bu sezon denizde her çeşit balık vardı herkes para kazandı. Dün gece itibariyle yasak başladı tezgahlarda ağırlıklı olarak istavrit, mezgit, çupra, alabalık, somon çeşitleri bulunuyor. Bundan sonra genelde kültür balıklarının yanı sıra kıyı balıkçıların getireceği olta balıklarını satacağız. Sezon bitince ağırlıklı olarak somon, kültür, levrek, çupra, alabalık gelir. Bu sezon kalkan balığı da bol geldi fiyatları 500-700 TL’ye kadar geriledi. Fiyatlarımız, istavrit 200 TL, mezgit 250 TL, somon 150-175 TL, levrek, çupra 350 TL, alabalık 150-200 TL arasında. Ramazan’da istavritin kilosu 100-125 TL iken sezon bitimine yakın teknelerin çoğu paydos ettiği için fiyatı 200 TL’ye kadar çıktı" dedi.

Balıkçılardan Turgay Memiş, bundan sonra tezgahlarda ağırlıklı olarak kültür balıklarının yer alacağını kaydederek, "Bu sezon mükemmel geçti artık yasak başladı. Bundan sonra tezgâhlarda ağırlıklı olarak kültür balıkları olur. Kültür balıklarının yanı sıra kıyı balıkçıların getireceği istavrit, mezgit gibi çeşitler tezgâhlarda yer alır. Bundan sonra ağırlıklı olarak levrek, somon, alabalık satılır. Fiyatlarımız, istavrit 200 TL, mezgit 300 TL, bundan sonra fiyatlar daha da yükselir diye tahmin ediyordum. Kültür balıklarının fiyatı da 200-350 TL arasında değişiyor" diye konuştu.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.