Karabük’te Mayıs Ayında İhracat ve İthalat Arttı

Karabük’te Mayıs Ayında İhracat ve İthalat Arttı

Yayın: 01.07.2021 22:15
Paylaş:
A+ A-

Karabük’te, 2021 yılının Mayıs ayında ihracat geçen yılın aynı ayına göre yüzde 232,2 artarak 61.1 milyon dolar’a ulaştı.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Türkiye’de Genel Ticaret Sistemine göre ihracat 2021 yılı mayıs ayında 2020 yılının aynı ayına göre yüzde 65,7 artarak 16,5 milyar dolar, ithalat yüzde 54 artarak 20,6 milyar dolar oldu oldu.
Karabük’te Genel Ticaret Sistemine göre, ihracat 2021 yılı mayıs ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 232,2 artarak 61,1 milyon dolar, ithalat yüzde 66,4 artarak 99,5 milyon dolar olarak gerçekleşti.
Zonguldak’ta Genel Ticaret Sistemine göre, ihracat 2021 yılı mayıs ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2,2 azalarak 45,4 milyon dolar, ithalat yüzde 29 artarak 153,6 milyon dolar olarak gerçekleşti.
Bartın’da ise Genel Ticaret Sistemine göre, 2021 yılı mayıs ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 16 azalarak 1,3 milyon dolar, ithalat yüzde 52,2 artarak 0,3 milyon dolar olarak gerçekleşti.(İHA)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

İstanbul’da “yarı maraton” dolayısıyla pazar günü bazı yollar trafiğe kapatılacak

Yayın: 26.04.2024 15:21
Paylaş:
A+ A-

İstanbul’da “yarı maraton” dolayısıyla pazar günü bazı yollar trafiğe kapatılacak İstanbul’da düzenlenecek Türkiye İş Bankası 19. İstanbul Yarı Maratonu dolayısıyla, 28 Nisan Pazar Günü bazı yollar trafiğe kapatılacak.

İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, 28 Nisan Pazar günü gerçekleştirilecek Türkiye İş Bankası 19. İstanbul Yarı Maratonu için trafiğe kapatılacak yollar ve alternatif güzergahlar belirlendi.

Bu kapsamda, Sahil Kennedy Caddesi Güney Yol Samatya Varyant ile Yenikapı Etkinlik Alanı arası, Sahil Kennedy Caddesi Kuzey Yol Namık Kemal Varyant dönüşleri saat 02.00’den etkinlik bitimine kadar trafiğe kapatılacak.

Galata Köprüsü, Ayvansaray, Mürselpaşa, Abdulezelpaşa, Ragıpgümüşpala ve Reşadiye caddeleri, Ankara Caddesi (Hamidiye Caddesi kavşağı ile Reşadiye Caddesi kavşağı arası), Ankara Caddesi Ebu Suud Caddesi kavşaktan Sirkeci istikameti, Sahil Kennedy Caddesi (Samatya varyant ile Sirkeci ışıklar arası), Namık Kemal Caddesi Sahil Kenndy Caddesi’ne katılım, Gazi Mustafa Kemal Paşa Caddesi Sahil Kennedy Caddesi’ne katılım, Sahil Kenndy Caddesi Kuzey Yol Avrasya Tüneli Aksaray ayrımları ile Namık Kemal varyant arası ve Avrasya Tüneli acil çıkışlarında saat 04.30’dan etkinlik sonuna kadar trafik akışı sağlanamayacak.

Söz konusu yollarda çift yönlü trafik akışı sağlanamayacakken, belirtilen cadde ve sokaklar, bağlantı noktalarına uygun cadde ve sokaklardan kapatılacak.

Avrasya Tüneli Aksaray ayrımları ile Avrasya Tüneli acil çıkışları trafiğe kapanacak, Avrasya Tüneli Transit Yol, Anadolu ve Avrupa Yakası istikametlerine açık kalacak.

Namık Kemal Caddesi’nden Sahil Kennedy Caddesi istikameti trafiğe kapatılacak, Yenikapı İdo Arabalı Vapur İskelesine geçişler Şehit Vefa Karakurdu Üst Geçidi’nden sağlanacak.

Gazi Mustafa Kemal Paşa Caddesi (Atatürk Bulvarı) Sahil Kennedy Caddesi istikametine gelen trafik akımı, varyant üzerinden geri döndürülecek.

Samatya Sahil Güney Yan Yol’dan gelen trafik akımı, Samatya varyant üzerinden Zeytinburnu istikametine geriye verilecek.

Tersane Caddesi’nden Galata Köprüsü istikametine gelen trafik akımı Beşiktaş istikametine, Kemeraltı Caddesi’nden Galata Köprüsü’ne gelen trafik akımı ise Tersane Caddesi’ne yönlendirilecek.

Yavedut Caddesi’nden Ayvansaray Caddesi istikametine gelen trafik akımı Savaklar Caddesi’ne, Savaklar Caddesi’nden Ayvansaray Caddesi istikametine gelen trafik akımı Yavedut Caddesi’ne yönlendirilecek

Atatürk Bulvarı’ndan Eminönü ve Balat sahil yollarına katılan trafik akımı Atatürk (Unkapanı) Köprüsü üzerinden Beyoğlu istikametine, Atatürk Köprüsü’nden Balat ve Eminönü sahil yollarına katılan trafik akımı Atatürk Bulvarı üzerinden Kemerler istikametine aktarılacak.

Atatürk Bulvarı, Avrasya Tüneli, Atatürk Köprüsü, Haliç Köprüsü, D100 Kuzey Güney Yol ile Vatan, Millet, Fevzipaşa, Türkeli, Aksaray, Namık Kemal, Orgeneral Nafız Gürman, Kızılelma, Onuncu Yıl ve Küçük Langa Aralığı caddeleri,
Sahil Kennedy Caddesi Samatya Güney Yenikapı Etkinlik Alanı dönüşleri, Sahil Kuzey Kennedy Caddesi Samatya çıkışlarından gidişli gelişli havuzlu kavşağa kadar olan bölüm, alternatif güzergah olarak kullanılabilecek.

Sirkeci arabalı vapur ve tramvay seferleri yapılamayacak

Öte yandan, Sirkeci arabalı vapur seferleri 06.00-13.30 saatleri arasında durdurulacak, tramvay seferleri ise Beyazıt ve Kabataş arasında geliş-gidiş olarak 07.00-13.30 saatleri arasında yapılamayacak.

Parkur üzerinde bulunan otobüs durakları için İETT Genel Müdürlüğünce saat 07.00 itibarıyla sefer düzenlemesi yapılacak. (AA)