Karabük’te meydana gelen trafik kazalarında 2 kişi yaralandı

Karabük’te meydana gelen trafik kazalarında 2 kişi yaralandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 24.06.2024 16:00
Paylaş:
A+ A-

KARABÜK (AA) – Karabük'te meydana gelen iki ayrı trafik kazasında yaralanan 2 kişi hastaneye kaldırıldı.

Safranbolu ilçesinde Göztepe Caddesi'nde seyreden S.M.K. idaresindeki 78 AAK 911 plakalı otomobil, Barış Mahallesi mevkisinde F.U. yönetimindeki 34 VPB 71 plakalı otomobille çarpıştı.

Kazada 78 AAK 911 plakalı araçtaki H.K. yaralandı. İhbar üzerine bölgeye sağlık ve polis ekibi sevk edildi.

Yaralı, ambulansla Safranbolu Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Merkez 5000 Evler Bahçelievler Mahallesi'ndeki kazada ise S.B. kontrolündeki 34 BJJ 637 plakalı otomobil, A.K'nin kullandığı 78 ABS 697 plakalı motosikletle çarpıştı.

Kazada yaralanan motosiklet sürücüsü, Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Büro Memur-Sen kokart takma eylemi başlattı

Yayın: 28.06.2024 14:06
Paylaş:
A+ A-

Büro Memur-Sen Karabük Şube Başkanı Recep Başkaya, genel merkezlerinin belirlemiş olduğu eylem programına göre Büro Menur-Sen’e üye kamu çalışanlarının kokart takma eylemi başlattığını söyledi.

Büro Memur-Sen, tasarruf tedbirleri paketi, kamu çalışanlarının kazanımları ve hayata geçirilmesi beklenen taleplerinin karşılanması için eylem düzenleneceğini açıkladı .Gazetemize açıklamalarda bulunan  Büro Memur-Sen Karabük şube Başkanı Recep Başkaya  genel merkezlerinin , taleplerinin gerçekleşmesi adına dört aşamalı bir eylem gerçekleştireceklerini, eylem kapsamında kokart takıp, son aşamada ise Bolu’dan Ankara’ya yürüyüş gerçekleştireceklerini ifade etti

Başkaya, kamu görevlilerinin karşı karşıya kaldıkları problemlerin çözüm beklediğini belirterek, “Çözümü kolay ve bunun için kamu idaresi tarafından sözleri verilmiş, gecikmesi kangrene neden olabilecek, kamu çalışanlarının tümünü ya da ekseriyetini etkileyen öncelikli başlıklarımızı açıklıyoruz. Bunlar; birinci dereceye gelmiş devlet memurlarına 3600 Ek gösterge verilmesi, Anayasa Mahkemesi kararıyla iptal edilen toplu sözleşme ikramiyesinin yeniden verilmesi, yardımcı hizmetler sınıfının kaldırılması, fahiş kira artışları ve yaşanılan hayat pahalılığı karşısında devlet memurlarına yapılacak kira yardımı, fazla çalışma ile resmi tatil ve bayram günlerinde yapılan çalışmaların karşılığının ödenmesi, tasarruf tedbirleri kapsamında iptal edilecek olan servis hizmetinin devamının sağlanması şeklindedir” dedi.

Başkaya,  3600 ek gösterge konusunun 7. dönem toplu sözleşmede ‘1’inci dereceye yükselmiş kamu görevlilerinin 3600 ek göstergeden yararlanması hususunda yetkili konfederasyon olarak Memur-Sen’le ortak çalışma yapılması’ şeklinde karara bağlandığını hatırlattı. Toplu sözleşmenin üzerinden 1 yıl geçtiğini ve 2 yılda bir yenilendiğini kaydeden Yazgan, 3600 ek göstergenin 2025 yılının temmuz ayına kadar yürürlüğe girmesi gerektiğini dile getirdi.

“Toplu sözleşme ikramiyesi sorununun en kısa zamanda çözüme kavuşmasını bekliyoruz”

İptal edilen toplu sözleşme ikramiyelerinin kazanılan ve 2012 yılından beri var olan bir hak olduğunu aktaran  Başkaya “Toplu sözleşme ikramiyesi Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) tarafından ‘yüzde 2 sınırlaması’ sebebiyle Anayasa Mahkemesi’ne başvurması neticesinde 2024 Mart ayında bir bütün olarak iptal edilmiştir. İptal sonrası Cumhurbaşkanımızın ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanının ‘kamu görevlilerinin kazanılmış haklarını kimseye yedirmeyecekleri’ beyanları neticesinde en kısa zamanda çözüme kavuşması beklentimizken, ilk torba yasada yer almadığını görmek derin bir hayal kırıklığına neden olmuştur. Toplu sözleşme ikramiyesinin geri verilmemesi, karşılığı 2024 bütçesinde yer alan 330 liranın sendika üyesi her bir kamu görevlisinin cebinden çıkması anlamına gelmektedir” diye konuştu.

Ülke genelinde çalışma koşullarında kokart takma eylemi yapacağız”

Eylem takvimlerinin dört aşamadan oluştuğu bilgisini Başkaya , “Birinci aşamada ülke genelinde çalışma koşullarında kokart takma eylemi yapacağız. Türkiye genelinde büro hizmet kolunda 51 kurum ve kuruluşta ve 350 bin kamu çalışanı ile omuz omuza bir hafta boyunca taleplerimizi içeren kokartlarımızı yakalarımıza takarak çalışmaya bu şekilde devam edeceğiz. İkinci aşamada kitlesel basın açıklaması düzenleyerek taleplerimizi kamuoyuna ve hükümete aktaracağız” şeklinde konuştu.

“Son aşamada 3 milyon 600 bin adım atarak Bolu’dan Ankara’ya yürüyeceğiz”

Üçüncü aşamada ise bir imza kampanyası düzenleyeceklerini Belirten Başkaya, şu ifadeleri kullandı:

“Üçüncü aşamada kitlesel basın açıklamalarına müteakiben birinci dereceye 3600 ek gösterge, toplu sözleşme ikramiyesi gibi taleplerimiz hususunda Türkiye genelinde tüm kamu çalışanlarıyla birlikte bir imza kampanyası düzenleyeceğiz. Dilekçelerimizi ilgili noktalara ulaştıracağız. Dördüncü ve son aşamada eğer bu üç aşamada taleplerimize bir cevap gelmezse, 3600 ek gösterge talebimizi 3 milyon 600 bin adım atarak Bolu’dan Ankara’ya yürüyeceğiz ve Ankara’da basın açıklamasıyla taleplerimizi yeniden bildireceğiz.” dedi.