Selami GÖREN
•Köpekler büyük bir sorun.Acilen çözülmesi gerekiyor.Her yerde var bu köpek saldırıları😠sorumlular uyuyormu?😠
Karabük'te sahipsiz köpek tarafından ısırılan çocuk hastaneye kaldırıldı. Karabük Mesleki Eğitim Merkezi'ne gitmekte olan 14 yaşındaki Kaan Kuzey Y, yolda yürürken sahipsiz köpeğinin saldırısına uğradı. Köpeğin bacağından ısırdığı Y, merkeze giderek görevlilere saldırıya uğradığını anlattı. Merkezdeki görevlilerce hastaneye götürülen çocuğa, buradaki kontrollerin ardından kuduz aşısı yapıldı. Kaan Kuzey Y, gazetecilere, dolmuştan indikten sonra söz konusu merkeze ulaşmak için girdiği ara sokakta sahipsiz köpeğin saldırısına uğradığını söyledi. Köpeğin kendisine arkadan saldırdığını aktaran çocuk, şunları kaydetti: "Arkamdan geldi, yere düştüm, bacağımdan tuttu. Korkuyla bağırdım, bağırınca korkup kaçtı. Ben tektim, merkeze çıktım, durumu hocaya söyledim, babam geldi daha sonra hastaneye gittim. Hastanede 'kuduz olma ihtimali var' dediler. Birinci doz aşımı oldum, 4 doz aşı olacakmışım." (AA)
Düzce İtfaiye Müdürlüğü, afet ve acil durumlara hazırlık kapsamında Develi Besni Köyü Uğur Suyu üzerinde kurtarma tatbikatı gerçekleştirdi. Suyun ortasında mahsur kalan kazazedenin havai sınır sistemiyle tahliye edildiği tatbikat, gözlemci öğrencilerin de iştirakiyle başarıyla tamamlandı.
Düzce İtfaiye Müdürlüğü tarafından Develi Besni Köyü Uğur Suyu üzerinde düzenlenen kurtarma tatbikatı muvaffakiyetle tamamlandı. Tatbikatta, derede mahsur kalan bir kazazedenin havai çizgi sistemi kullanılarak inançlı alana taşınması senaryosu uygulandı. Tatbikata Belediye Lider Yardımcısı Mehmet Saygun ve İtfaiye Müdürü Mehmet Ali Kahraman da katıldı.
Tatbikatta, iki yamaç ortasına kurulan havai sınır sistemi üzerinden yapılan kurtarma operasyonunda; kurtarma grubu, suyun ortasında mahsur kalan bir kazazedeyi sedyeye alarak çizgi üzerinden aşağıya indirdi ve inançlı bir biçimde tahliye etti. Senaryo, gerçeğe yakın koşullarda muvaffakiyetle tamamlandı.
Tatbikata Düzce Üniversitesi Kaynaşlı Meslek Yüksekokulu İtfaiyecilik ve Afet İdaresi Kısmı öğrencileri de gözlemci olarak katıldı. Bu sayede hem teorik bilgilerini pekiştirme hem de profesyonel saha uygulamalarını yakından görme fırsatı buldular.
Düzce Belediyesi İtfaiye Amiri Fatih Şaguç, her türlü acil duruma hazır olmak, grupların bilgi ve hünerlerini güncellemek, afet ve kaza durumlarında profesyonel müdahale kapasitesini artırmak hedefiyle hizmet içi eğitimlerin tertipli olarak tekrarlandığını belirtti.
Özellikle yüksekten düşme yahut trafik kazası üzere durumlarda karşılaşılan travma hadiselerinde kazazedeye müdahalenin son derece dikkatli biçimde yapılması gerektiğini vurgulayan Şaguç, omurga zedelenmeleri riski taşıyan kazazedelerin mümkün olduğunca hareket ettirilmeden, sıhhat gruplarının nezaretinde en inançlı yolla kurtarılması gerektiğini tabir etti. Saguç, denetimsiz taşımalarda ikinci bir ziyan oluşabileceği için bu tıp eğitimlerin büyük ehemmiyet taşıdığını vurguladı.
Selami GÖREN
•Köpekler büyük bir sorun.Acilen çözülmesi gerekiyor.Her yerde var bu köpek saldırıları😠sorumlular uyuyormu?😠