Reklam
Reklam
Bölgenin Sesi Gazetesi Avatarı
Bölgenin Sesi Gazetesi tarafından
13 Nisan, 2021 20:45 tarihinde yayınlandı
0

“KARDEMİR Kapsam Dışı Personeli, Özellikle, Mühendisler Memnun..”

KARDEMİR Yönetim Kurulu,ÖZÇELİK-İŞ Sendikası ile yaptığı Toplu İş Sözleşmesi ile “Kapsam İçi çalışan binlerce işçisini sevince boğmuştu..” ve bu defa,sıra kapsam dışı çalışan 850 personele geldi.KARDEMİR Yönetim Kurulu,Genel Müdür ve İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcılığı çok titiz, çok hassas ve geniş kapsamlı bir çalışma ile “850 Civarında ki Kapsam Dışı..” personelini de memnun eden bir zam uygulaması yaptı.

KARDEMİR  Yönetimi,ÖZÇELİK-İŞ Sendikası ile yaptığı TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ ile binlerce çalışan işçiyi memnun ve mutlu ederken,Kapsam Dışı olarak çalışan 850 civarında personel de yapılacak zamları bekliyordu.KARDEMİR Yönetim Kurulu,Genel Müdür Necdet Utkanlar ve İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Uğur Altundağ uzun süren zam hazırlığını,geçtiğimiz gün ödenen maaşlara yansıttılar.

KARDEMİR’İN 850 civarında ki Kapsam Dışı personelini memnu eden yeni zam oranlarında “Düşük Maaş alan personele yüzde 25-30 ları bulan zamlar uygulanırken,kademeli olarak yüksek maaş alanlara da yüzde 10 civarına kadar gelen bir zam uygulaması yapıldı..” şeklinde bilgiler veriliyor.Konuya ilişkin olarak Kapsam Dışı personel ise “Personel arasında ki maaş farklılıklarında uçuruma varan miktarların törpülendiği ve büyük bir hakkaniyete dikkat edildiği hemen göze çarpıyor..” şeklinde değerlendirmeler yapıyorlar.

Özellikle genç mühendislerin maaşlarına ciddi biçimde iyileştirilme getirildiğini söyleyen Kapsam Dışı personel “Elbet 850 Kişinin tamamını memnun ve mutlu etmek mümkün olmaz.Ancak uygulanan sistem 850 kişi içerisinde yüzde 90-95 oranında beğeni kazandı ve KARDEMİR Yönetim Kurulu,Genel Müdür ve İnsan Kaynakları departmanı bu manada gerçekten dua aldı.Yapılabilecek en güzel zam uygulaması kademeli biçimde yapılmış oldu.Burada dikkati çeken en önemli husus,düşük maaşlılara yüksek zamlar verilirken,yüksek maaş alanlara daha düşük zam miktarlarının uygulanmış olması.Bu yolla hakkaniyete giden yol biraz daha aralanmış oldu..”gibi değerlendirmeler de bulunuyorlar.

KARDEMİR bünyesinde çalışan 850 civarında ki kapsam dışı personelin maaşlarına yapılan zamların,geçtiğimiz günlerde ödenen maaşlara yansıtıldığını da ifade eden,bu kapmam da çalışan personel “Gerek işçi kardeşlerimiz,gerekse KARDEMİR’DE kapsam dışı olarak çalışanlar,son uygulanan maaş artışları ile piyasa koşullarının,hayli üzerinde bir refah seviyesine gelmiş bulunuyorlar..” iddialarında da bulunuyorlar.

Bizi sosyal medyadan takip edin