Reklam
Reklam
İhlas Haber Ajansı Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
20 Ağustos, 2025 09:37 tarihinde yayınlandı
0

Kastamonu Üniversitesi’nde özel yetenek sınavları başladı

Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi’nde adaylara yönelik yetenek imtihanları başladı.

Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi 2025-2026 eğitim-öğretim yılı Plastik Sanatlar (resim, grafik tasarım, seramik ve cam, klasik Türk sanatları) ve müzikoloji kısımları için özel yetenek imtihanları başladı. Bu yıl Kastamonu Üniversitesi’nin plastik sanatlar ve müzikoloji kısımları için toplam 168 müracaat gerçekleşti. Plastik sanatlar imtihanına 64 öğrenci katılırken, 56 öğrenci başarılı oldu. Müzikoloji imtihanına ise 40 aday katıldı. Plastik sanatlar sınavı 90 dakika sürerken, müzikoloji imtihanları birebir yapıldığı için gün uzunluğu devam etti.

Sınavların akabinde görüşlerini lisana getiren adaylar, kurulun yaklaşımından mutlu kaldıklarını, süreç boyunca heyecanlarını denetim etmekte zorlanmalarına karşın imtihanın verimli geçtiğini tabir ettiler.

Bizi sosyal medyadan takip edin
İhlas Haber Ajansı Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
04 Haziran, 2026 01:21 tarihinde yayınlandı
0 0

Samsun’da silahlı saldırı düzenlenen iş yerinde kimyasal sızıntı

SAMSUN (İHA) – Samsun’da bir geri dönüşüm firmasına silahlı saldırı düzenlendi. Saldırı sonrası iş yerinde kimyasal sızıntı meydana gelirken, kimyasal sızıntıdan hafif şekilde etkilenen 6 polis, kaldırıldıkları hastanede yapılan müdahalenin ardından taburcu edildi.

Tekkeköy ilçesi 19 Mayıs Sanayi Sitesi’nde bulunan bir geri dönüşüm tesisinde meydana gelen olayda, U.G.’nin, komşu iş yerinde faaliyet gösteren O.K.’ya ait geri dönüşüm tesisine silahla ateş ettiği iddia edildi. Açılan ateş sonucu iş yerinde bulunan solvent ve tiner dolu 1 tonluk 4 depo zarar görürken depoların delinmesi nedeniyle kimyasal maddelerin iş yeri içerisine sızması sonucu olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi. 19 Mayıs Sanayi Sitesi’ne bağlanan tüm yollarda polis ekipleri önlem alarak, sanayiye giriş çıkışları kapattı.

İhbar üzerine bölgeye gelen polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Olayda kullanıldığı değerlendirilen tüfek ele geçirilirken, olayın ardından araçla bölgeden ayrılan U.G. ise Canik ilçesinde polis ekiplerince yakalandı. Öte yandan olayın mülk sahibi ile kiracı arasında yaşanan anlaşmazlık sonucu meydana geldiği öne sürüldü.

Kimyasal sızıntının kontrol altına alınması amacıyla olay yerine sevk edilen Samsun Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi, AFAD, ve sağlık ekiplerinin çalışmaları sürerken, kimyasal sızıntıdan hafif şekilde etkilenen 6 polis, kaldırıldıkları hastanede yapılan müdahalenin ardından taburcu edildi.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin