Kastamonu’da Afrika’ya “can suyu” olmak için hayır çarşısı açıldı

Kastamonu’da Afrika’ya “can suyu” olmak için hayır çarşısı açıldı

Yayın: 27.07.2023 10:20
Paylaş:
A+ A-
KASTAMONU (AA) – Kastamonu‘da Afrika’da su kuyusu açtırmak amacıyla hayır çarşısı açıldı.

Kastamonu İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Derneğince, Cumhuriyet Caddesi’nde bir dükkanda açılan hayır çarşısında, İHH gönüllüleri, kadın kooperatifleri ve kentteki hayırseverlerin bağışladıkları yöresel yiyecek, kıyafet ve çeşitli ürünler satışa sunuldu.

İHH Kadın Komisyonu Başkanı Melahat Güler, AA muhabirine, satışa sunulan ürünlerden elde edilecek gelirle Afrika’da su kıtlığı çeken bölgelerde su kuyusu açtırmak istediklerini söyledi.

Gönüllülerle bir haftadır hummalı bir çalışma içinde olduklarını ifade eden Güler, birçok kişinin Afrika’ya “can suyu” olmak kendilerine destek verdiğini aktardı.

Güler, “Hem gıda getiriyorlar hem de alışveriş yapıp gidiyorlar. Yeni gönüllülerimizle tanışmaya da vesile oluyor bu programlar. En önemli hedefimiz burada, Afrika’da bir su kuyusu açmak. Allah nasip ederse bu hayır çarşısının geliriyle Afrika’da suya hasret insanlara can suyu olmaya çalışacağız.” diye konuştu.

Etkinliğin 4 gün boyunca süreceğini aktaran Güler, vatandaşları hayır çarşısına davet etti.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Safranbolu Kent Mezarlığında Define Aranıyor

Yayın: 04.07.2024 10:36
Paylaş:
A+ A-

Hattat Niyazi Ünal’ın Tespiti

Safranbolu Kent Mezarlığı’nda Osmanlı dönemi hattatları hakkında araştırma yapan Hattat Sanatçısı Niyazi Ünal, dikkat çekici bir keşifte bulundu. Ünal, mezarlıkta yaptığı incelemeler sırasında bazı mezar taşlarının kazıldığını tespit etti.

Niyazi Ünal, kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla şu açıklamalarda bulundu:

“Müslüman mezarlığında define aramışlar… Safranbolu Kent Mezarlığında Osmanlı dönemi Safranbolulu hattatlar ile alakalı araştırma yaparken tevafuk yerde gördüğüm bir mezar taşı… Mezar taşı kitabesine göre; burada yatan zat Seyyid Mustafa Reşid Efendi ve hanımı Şerife Nefise Hanım. Peygamber soyundan gelen bu zat, bir dönem Safranbolu kaymakamlığı ve emniyet amirliği yapmış bir kişidir. Rikab-ı Humayun yani Padişahın bir yere gidişi durumunda maiyetinde bulunan kişi. Eşinin mezar taşı altında gömülü kalmış mezar taşı ise ayaktaşı olduğunu düşünüyorum.”

Hattat Niyazi Ünal, bu durumun yetkililer tarafından incelenmesi gerektiğini vurgulayarak, “Bu konuda gereği yapılması gerekiyor. Yetkililere ve ilgililere duyurulur…” ifadelerini kullandı.

Haber videosu için TIKLAYINIZ!