Kastamonu’nun İhsangazi ilçesinde ormanda çalışan vatandaş tarafından benekli kızıl geyik görüntülendi.
Kastamonu’nun İhsangazi ilçesinde ormanlık alanda ağaç kısmı yapan vatandaş, benekli kızıl geyikle karşılaştı. Geyiği gören vatandaş o anları cep telefonu ile görüntüledi. Geyiğe, ’ayağa kalk da uzunluğunu göreyim’ diye seslenen vatandaş, ’rahatsız ettik ancak kusura bakma’ diyerek reaksiyon gösterdi. Geyik bir mühlet sonra uzaklaşarak gözden kayboldu.


7
Kastamonu’da benekli kızıl geyik görüntülendi
370
Sağlık ocağında yılan paniği
Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde sağlık ocağına giren yılan, itfaiye ekiplerince yakalanarak doğal yaşam alanına bırakıldı.
Alaplı ilçesinde Alaplı 1 No’lu Sağlık Ocağı’nda yılan gören vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine Alaplı Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Müdürlük bünyesinde görev yapan yılan yakalama timi, duvar arasından çıkan 1,5 metre yılanı yakalandı. Yakalanan yılan daha sonra doğal yaşam alanına bırakıldı.
İtfaiye yetkilileri, havaların ısınmasıyla birlikte bu yıl bölgede yılanların daha fazla görülebileceğini belirterek, özellikle tarım alanlarında sık rastlanan hazer yılanının doğa ve tarım açısından faydalı bir tür olduğunu hatırlattı.

