KBÜ Filipinler’den 4 Üniversite ile İş Birliği Protokolü İmzaladı

KBÜ Filipinler’den 4 Üniversite ile İş Birliği Protokolü İmzaladı

Yayın: 28.02.2024 10:18
Paylaş:
A+ A-

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda, Kocaeli Üniversitesi ev sahipliğinde, Karabük Üniversitesi dahil 15 üniversitenin paydaşlığında, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile Kocaeli Valiliği iş birliğinde gerçekleştirilen Marmara Kariyer Fuarına katılan Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Filipinler’den gelen 4 üniversite ile iş birliği protokolü imzaladı.

Karabük Üniversitesinin uluslararası ağlarını genişleterek ve geliştirerek uluslararası bir üniversite olma hedeflerini daha da ileriye taşıma çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Filipinler’den gelen Mariano Marcos State University, Mindanao State University, Iloilo Science and Technology University ve Caraga State University temsilcileri ile görüştü. Protokol görüşmesine, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık da eşlik etti.

Yapılan görüşmelerde üniversitelerinin çeşitli programlar kapsamında iş birlikleri geliştirmesi, öğrenci değişimi, AR-GE projelerinin hayata geçirilmesi gibi konular ele alandı.

Görüşmelerin ardından, Mariano Marcos State University Rektörü Shirley Castañeda Agrupis, Mindanao State University Rektörü Dr. Elnor C. ROA, Iloilo Science and Technology University Rektörü Dr. Gabriel M. Salistre ve Caraga State University Rektörü Dr. Rolyn C. Daguıl ile iş birliği protokolü imzaladı.(Sadık Arslan)

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük’te ‘Polis Emeklileri Derneği’ kuruluyor

Yayın: 09.05.2024 14:53
Paylaş:
A+ A-

Karabük’teki emekli emniyet mensupları bir araya gelerek dernekleşme yolunda ilk adımı attı.

Hasan Hüsnü Demir öncülüğünde yürütülen çalışmalar kapsamında Bartın ve Kastamonu il temsilcilerinin katılımıyla Karabük Polisevi’nde istişare toplantısı gerçekleştirildi.

Kamu yararına çalışan Türkiye Polis Emeklileri Derneği Karabük İl Temsilciliği adına toplantı sonrası açıklama yapan Hasan Hüsnü Demir, çok verimli bir çalıştay gerçekleştirdiklerini söyledi.

Demir açıklamasında şunları kaydetti; “İlimizi etkili ve güçlü bir sivil toplum kuruluşuna daha kavuşturmak amacıyla, 1948 yılında kurulmuş ve Türkiye’nin en eski derneklerinden biri olan Kamu Yararına Çalışan Türkiye Polis Emeklileri Derneği Karabük İl Temsilciliğimizin temellerini attık.

İlk olarak 22 Nisan 2024 günü Karabük İl Emniyet Müdürümüz Sayın Mehmet Ali HASAN KÖSE’yi ziyaret ederek başladığımız çalışmalarımıza bu gün yaptığımız istişare ve tanışma toplantımız ile devam ettik.

Her hangi bir siyasal, ideolojik, etnik ve mezhepsel ayırım gözetmeksizin sade ve sadece emekli emniyet mensubu olma temelinde bir araya geldik.

Amacımız, emekli emniyet mensubu arkada  şlarımızın acılı günlerinde yanlarında olarak acılarını paylaşmak, mutlu günlerinde yanlarında olarak mutluluklarını arttırmak, sosyal hakların ifade edilmesi noktasında destek olmak, çalışan emniyet mensubu arkadaşlarımızın özlük hakları için mücadele etmek gibi konulara katkı sağlamaktır.

Gerçekleştirdiğimiz bu çalışmalara destek vermek ve derneğimizin bölgesel bir sivil toplum kuruluşu haline gelebilmesi için ilimize,  Bartın Şubesi ve Kastamonu Temsilciği heyetleri de gelmişler ve çalışmalarımıza katılmışlardır.

Bu kapsamda,

Bizlerden desteklerini esirgemeyen, Karabük İl Emniyet Müdürü Sayın Sayın Mehmet Ali HASAN KÖSE’ye, Kamu Yararına Çalışan Türkiye Polis Emeklileri Derneği Genel Başkanı Sayın Doğan ŞİMŞEK’e, Bartın Şube Başkanı Sayın Mustafa Erkan ALGÜL’e, Kastamonu İl Temsilcisi Ali GÜLLÜ ve beraberlerindeki heyetlere şükranlarımızı sunarız.”