Halil Kızılyer tarafından
04 Temmuz, 2024 10:14 tarihinde yayınlandı
A+ A-

KBÜ ile SGK arasında iş birliği protokolü imzalandı

Karabük Üniversitesi ile Sosyal Güvenlik Kurumu Karabük İl Müdürlüğü arasında iş birliği protokolü imzalandı. Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Sosyal Güvenlik Kurumu Karabük İl Müdürü İsmail Yıldırım’ı Rektörlük makamında misafir etti. Ziyarete, Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş ve Genel Sekreter Lütfü Köm eşlik etti. Ziyaretin ardından Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık ve Sosyal Güvenlik Kurumu Karabük İl Müdürü İsmail Yıldırım arasında iş birliği protokolü imzalandı. Karabük Üniversitesi ve Sosyal Güvenlik Kurumu Karabük İl Müdürlüğü arasında imzalanan protokol ile Emekliler Yılı kapsamında ortak faaliyetler yürütülmesi, gerçekleştirilecek etkinliklerde iş birliği, eşgüdüm ve koordinasyon sağlanması amaçlanıyor. Protokol çerçevesinde taraflar, etkinliklerin düzenlenmesi ve duyurulmasında ortak hareket edecek. Karabük Üniversitesi, “Üçüncü Yaş Üniversitesi”, “Yaşam Boyu Öğrenme Merkezi” ve “Sürekli Eğitim Merkezi” gibi programlar açarak emeklilerin bu hizmetlerden yararlanmasını sağlayacak. Ayrıca emekliler için özel sempozyumlar, paneller ve konferanslar düzenlenecek. SGK Karabük İl Müdürlüğü ise, üniversitenin emeklilere sağladığı ayrıcalıklar ve etkinliklerle ilgili bilgilendirme yapacak, başvuruları alarak üniversiteye iletecek ve düzenlenecek etkinliklerin duyurulmasını sağlayacak. Bu iş birliği ile emekliler, üniversitenin sosyal ve spor tesislerinden, kütüphanesinden ve uzaktan eğitim programlarından faydalanabilecek. Ayrıca dijital okuryazarlık eğitimleri, girişimcilik programları ve sanat atölyeleri gibi çeşitli kurs ve etkinlikler de düzenlenecek.  
blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
16 Nisan, 2025 03:27 tarihinde yayınlandı
A+ A-

2 katlı binada çıkan yangın, yanında bulunan 3 katlı binaya sıçradı: 1 ölü

Zonguldak’ta iki katlı bir binada çıkan yangın büyüyerek yan tarafında bulunan üç katlı binaya sıçradı. Yangın sonucunda iki katlı meskende yaşadığı öğrenilen bir kişinin cansız vücuduna ulaşıldı.
Zonguldak’ta gece saatlerinde Karaelmas Mahallesi İstek Ulusman Sokak üzerindeki iki katlı bir konutta şimdi bilinmeyen bir sebeple yangın meydana geldi. Kısa müddette büyüyen yangın, meskeni büsbütün sardı. Rüzgarın da tesiriyle alevler, çabucak yanındaki üç katlı meskenin en üst katına sıçradı.
Yangını fark eden mahalle sakinleri süratle harekete geçti. Mahallelinin yardımıyla meskende bulunanlar tahliye edilirken, olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sıhhat takımı sevk edildi. Güvenlik güçleri etrafta tedbir aldı, itfaiye takımları ise alevlere müdahale etti.
Yangında iki katlı konut büsbütün yanarak kullanılamaz hale gelirken, alevlerin sıçradığı konut de çatısıyla birlikte önemli hasar gördü. İki katlı konutta yaşadığı öğrenilen Metin Darıcı’nın ise yapılan incelemede cansız vücuduna ulaşıldı.
Cumhuriyet savcısı olay yerine gelerek yangınla ilgili soruşturma başlattı.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.