Bayburt’ta şeker pancarında 155 bin ton rekolte bekleniyor

Bayburt’ta yaklaşık 31 bin 700 dekar alanda ekimi yapılan şeker pancarında bu yıl 155 bin ton ürün elde edilmesi öngörülüyor. İl genelinde dekar başına ortalama 5,2 ton verim alını

İHİhlas Haber Ajansı7 Kasım 2026, 17:591 dk okuma
Bayburt’ta şeker pancarında 155 bin ton rekolte bekleniyor
Ayburt’ta şeker pancarında 155 bin ton rekolte bekleniyor · Foto: İHA

Bayburt'ta yaklaşık 31 bin 700 dekar alanda ekimi gerçekleştirilen şeker pancarında, bu sezonda 155 bin ton rekolte elde edilmesi bekleniyor.

Kent genelinde dekar başına ortalama 5,2 ton verim alınırken, son dönemde hayata geçirilen sulama yatırımları sayesinde sulanabilir tarım arazileri genişledi ve şeker pancarı üretim alanları artış kaydetti.

Hasat faaliyetlerinde modern pancar söküm makinelerinin kullanıl contralateral, çiftçilerin iş yükünü hafifleterek süreçin hızlanmasını sağlıyor.

İl Tarım ve Orman Müdürü Ebubekir Köse de tarlalardaki hasat çalışmalarına bizzat katılarak üreticilerle bir araya geldi. Çiftçilerin talep ve sorunlarını dinleyen Köse, kendilerine bereketli ve verimli bir hasat dönemi diledi.

Kaynak: İHA

İlgili Haberler

Tümü

Yorumlar

Yorumlar editör onayından sonra yayımlanır. Kaba ve kişisel saldırı içeren yorumlar yayımlanmaz.

Henüz yorum yok.

İlk yorumu sen yaz, tartışmayı başlat.

ReklamSol Reklam
ReklamSağ Reklam