Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Solmaz ve Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, Erasmus+ KA171 projesi kapsamında Bangladeş Milletlerarası Daffodil Üniversitesini ziyaret etti.
Akademik iş birliklerini geliştirmek, araştırma fırsatlarını pahalandırmak ve öğrencilere yönelik dersler vermek emeliyle gerçekleşen ziyarette, çeşitli toplantılar ve akademik etkinlikler düzenlendi.
Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Solmaz ve Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, Erasmus+ KA171 projesi çerçevesinde Bangladeş Milletlerarası Daffodil Üniversitesine akademik temaslarda bulunmak üzere ziyarette bulundu.
Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, Yazılım Mühendisliği kısmı akademik işçisiyle bir ortaya gelerek araştırma iş birliklerini ele aldı. Mimarlık Kısmı Lideri Prof. Dr. Khairul Enam ve akademik takımla da görüşmeler gerçekleştirdi. Karaş, ziyaret çerçevesinde öğrencilere yönelik “Akıllı Tahliye Sistemleri için 3D Bina Modellerinin Üretimi”, “Veri Yapıları ve Algoritmaların Mekânsal DBMS’lere Uygulanması”, “Görüntü Sürece ve Data Bilimi”, “Araştırma Yöntemleri” ve “3D Etraf Tasarımı” üzere hususlarda dersler verdi.
Prof. Dr. Hasan Solmaz ise Sıhhat Bilimleri alanında iş birliklerini geliştirmek emeliyle Eczacılık Kısmı akademik takımıyla bir ortaya geldi. Sıhhat alanındaki araştırmalar ve ortak projeler üzerine fikir alışverişinde bulundu. Öğrencilere yönelik “Aşılar: Ehemmiyeti, Çeşitleri ve Sıhhat Alanındaki Rolü” ve “Zoonozlar: Hayvanlardan İnsanlara Bulaşan Hastalıklar ve Korunma Yöntemleri” bahislerinde dersler verdi. Ayrıyeten, Meslek Tecrübesi Paylaşım Semineri düzenleyerek akademik ve profesyonel meslek planlamalarına dair kıymetli bilgiler aktardı.
Ziyaret kapsamında, Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş ve Prof. Dr. Hasan Solmaz, Memleketler arası Daffodil Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Lutfar Rahman ve Milletlerarası Bağlantılar Yöneticisi Syed Raihan-Ul-Islam ile bir ortaya gelerek akademik ve araştırma iş birliklerini geliştirmeye yönelik temaslarda bulundu.
Ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti Dhaka Büyükelçisi Ramis Şen ile yapılan görüşmede, iki ülke ortasındaki diplomatik ve akademik alakaların güçlendirilmesi üzerine değerlendirmelerde bulunuldu.


KBÜ Rektör Yardımcıları Bangladeş’te akademik iş birliklerini güçlendirdi
Samsun’da silahlı saldırı düzenlenen iş yerinde kimyasal sızıntı
SAMSUN (İHA) – Samsun’da bir geri dönüşüm firmasına silahlı saldırı düzenlendi. Saldırı sonrası iş yerinde kimyasal sızıntı meydana gelirken, kimyasal sızıntıdan hafif şekilde etkilenen 6 polis, kaldırıldıkları hastanede yapılan müdahalenin ardından taburcu edildi.
Tekkeköy ilçesi 19 Mayıs Sanayi Sitesi’nde bulunan bir geri dönüşüm tesisinde meydana gelen olayda, U.G.’nin, komşu iş yerinde faaliyet gösteren O.K.’ya ait geri dönüşüm tesisine silahla ateş ettiği iddia edildi. Açılan ateş sonucu iş yerinde bulunan solvent ve tiner dolu 1 tonluk 4 depo zarar görürken depoların delinmesi nedeniyle kimyasal maddelerin iş yeri içerisine sızması sonucu olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi. 19 Mayıs Sanayi Sitesi’ne bağlanan tüm yollarda polis ekipleri önlem alarak, sanayiye giriş çıkışları kapattı.
İhbar üzerine bölgeye gelen polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Olayda kullanıldığı değerlendirilen tüfek ele geçirilirken, olayın ardından araçla bölgeden ayrılan U.G. ise Canik ilçesinde polis ekiplerince yakalandı. Öte yandan olayın mülk sahibi ile kiracı arasında yaşanan anlaşmazlık sonucu meydana geldiği öne sürüldü.
Kimyasal sızıntının kontrol altına alınması amacıyla olay yerine sevk edilen Samsun Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi, AFAD, ve sağlık ekiplerinin çalışmaları sürerken, kimyasal sızıntıdan hafif şekilde etkilenen 6 polis, kaldırıldıkları hastanede yapılan müdahalenin ardından taburcu edildi.
Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

