Bölgenin Sesi Gazetesi tarafından
19 Ağustos, 2015 10:11 tarihinde yayınlandı
A+ A-

KBÜ’de Yabancı Uyruklu Öğrenci Sayısı Bin 500’ü Aştı

Karabük Üniversitesine yabancı uyruklu öğrencilerin yerleştirme tercih sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte üniversitede yabancı uyruklu öğrenci sayısı bin 500’ü aştı. 08-12 Haziran 2015 tarihleri arasında Karabük Üniversitesi'ne yabancı uyruklu öğrenci statüsünde kontenjanlara başvuran ancak yerleşemeyen ve ilk defa başvuruda bulunan öğrenciler için yapılan 2'nci yerleştirme tercihlerinde 2 bin 850 öğrenci başvuruda bulunmuştu. Değerlendirmelerin ardından açıklanan yerleştirme sonuçlarına göre bin 47 öğrenci kayıt hakkı kazandı. Kayıt hakkı kazanan yabancı uyruklu öğrenciler için kayıtlar 31 Ağustos - 04 Eylül 2015 tarihleri arasında yapılacak. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Karabük Üniversitesi yabancı uyruklu öğrenciler için cazibe merkezi olma yolunda olduğunu belirterek, “Üniversitemizde 2014-2015 akademik yılında Almanya, Polonya, Bulgaristan, Türkmenistan, Azerbaycan, Nijerya gibi dünyanın dört bir yanından 207 yabancı uyruklu öğrenci eğitim öğretim görürken, 8-12 Haziran 2015 tarihleri arasında gerçekleşen ilk kayıtlarda 295 yabancı uyruklu öğrenci kayıt yaptırdı. 7 Ağustos Cuma günü sona eren Yabancı Uyruklu Öğrenci 2'nci yerleştirme tercihleri değerlendirmelerine göre de 1047 öğrenci kayıt hakkı kazandı. 2015-2016 eğitim öğretim yılı kayıtlarının tamamlanmasıyla birlikte Karabük Üniversitesi Ailesine yeni katılan 1342 öğrencimiz ile birlikte 38 ülkeden toplam 1549 yabancı uyruklu öğrencinin eğitim görmesi beklenmektedir. Uluslararasılaşma, bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de yükseköğretimin temel bir unsuru ve eğilimi haline gelmiştir. Yükseköğretim kurumlarımızda 2014-2015 akademik yılında eğitim gören uluslararası öğrenci sayısı 50 bin iken, 2015-2016 akademik yılında üniversitemizde bu sayı bin 500’ü aşmış olacak yine Yükseköğretim kurumlarımızda görev yapan yabancı uyruklu öğretim elemanı sayısı 3 bin 200 iken Üniversitemizde ise bu sayı 35’dir. Unutulmamalıdır ki; Yabancı öğrenciler ve öğretim elemanları aynı zamanda kentimizin ve ülkemizin birer kültür ve turizm elçileridir” ifadelerini kullandı.
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Haber Merkezi tarafından
09 Mayıs, 2025 21:38 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Kardemir, 2025 yılı ilk çeyreğinde 1,48 Milyar TL zarar bildirdi

Kardemir Karabük Demir Çelik Sanayi ve Ticaret A.Ş. (KRDMD), 2025 yılına ait ilk çeyrek finansal sonuçlarını Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) yayımladı. Şirket, yılın ilk üç ayında 1 milyar 481 milyon TL zarar açıkladı.

Geçtiğimiz yılın aynı döneminde 1 milyar 149 milyon TL zarar açıklayan şirketin net zararı yıllık bazda yaklaşık yüzde 29 oranında artış gösterdi.

Şirketin satış gelirleri, 2024 yılının ilk çeyreğine göre yüzde 15 azalarak 14 milyar 410 milyon TL olarak gerçekleşti. Esas faaliyetlerden elde edilen zarar ise 515 milyon TL oldu.

Kardemir’in faiz, amortisman ve vergi öncesi karı (FAVÖK) söz konusu dönemde 1 milyar 110 milyon TL olarak kaydedildi. Şirketin özkaynakları bir önceki çeyreğe göre yüzde 3 oranında düşüş gösterdi.

Açıklamaya göre, Kardemir’in güncel piyasa değeri 27,3 milyar TL seviyesinde bulunurken, Piyasa Değeri / Defter Değeri (PD/DD) oranı 0,50 olarak belirlendi. Bu oran, Kardemir hisselerinin defter değerinin altında işlem gördüğüne işaret ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.