İhlas Haber Ajansı tarafından
30 Nisan, 2025 15:47 tarihinde yayınlandı
A+ A-

KBÜ’den Bartın OSB’ye yeşil dönüşüm desteği

Karabük Üniversitesi(KBÜ) Demir Çelik Enstitüsü, endüstriye yeşil dönüşüm yolunda rehberlik ediyor.
Karabük Üniversitesi Demir Çelik Enstitüsü, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) takviyesiyle yürütülen "Bartın OSB’den Geleceğe Yeşil Adımlar" projesi kapsamında bölgedeki sanayi kuruluşlarına çevreci üretim ve sürdürülebilirlik mevzularında mentorluk hizmeti sunuyor.
Proje kapsamında; Enstitü Müdürü Doç. Dr. Recep Demirsöz, Enstitü Müdür Yardımcıları Doç. Dr. Erhan Kayabaşı ve Dr. Öğr. Üyesi Enes Özkök’ün yanı sıra Enstitü öğretim elemanlarından Doç. Dr. Merve Tuna Kayılı ve Öğr. Gör. Ekrem Sabır, Bartın Organize Sanayi Bölgesi’ndeki firmaları ziyaret ederek üretim süreçlerine yönelik çevresel değerlendirmeler yaptı. Heyete Bartın OSB Etraf Mühendisi Mert Buğra Bahar da eşlik etti.
Proje grubu çeşitli firmalara yaptığı ziyaretlerde; üretim süreçlerinin çevresel tesirleri, kaynak verimliliği ve sürdürülebilirlik uygulamalarını kıymetlendirdi.
Firma yetkilileriyle yapılan teknik görüşmelerde, yeşil üretim prensiplerinin entegrasyonu ve çevresel tesirlerin azaltılmasına yönelik stratejik teklifler konusunda fikir alışverişinde bulunuldu.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

blank
Esra Oğuzkağan Özkan tarafından
30 Nisan, 2025 16:09 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Karabük’ten “Kademeli Emeklilik” Çağrısı!

Karabük - Emeklilikte Adalet Derneği (EMADDER), emeklilikte yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi ve adil bir emeklilik sistemi kurulması amacıyla yaptığı açıklamayla seslerini duyurmaya devam ediyor.

Derneğin Karabük İl Temsilcisi Veysel Dayı, iktidara çağrıda bulunarak, mağduriyetlerin çözümü için acil adımlar atılmasını talep etti.

Dayı yaptığı açıklamada, “Yıllarca ülkemizin kalkınmasına, sanayisine ve emeğine katkıda bulunduk. Bizler, alın teriyle ekmek kazanan emekçileriz. Ancak 28 Şubat 2023’te çıkarılan yasa ile kaderimiz değişti. 1999 sonrası sigortalı olan milyonlarca emekçi, sadece bir tarih farkı nedeniyle büyük mağduriyetlere uğradı” ifadelerini kullandı.

Emeklilikte adaletsizliğin giderilmesi için kademeli emeklilik uygulamasının hayata geçirilmesini talep eden Dayı, “Bizler, 8 Eylül 1999’dan sonra işe başlayanlar, daha fazla çalışmak zorunda bırakıldık. Aynı primleri ödeyen, aynı yükleri taşıyan bizler neden daha fazla çalışmak zorunda kalalım? Bu haksızlık giderilmeli” dedi.

Veysel Dayı, açıklamasında şu çağrıyı yaptı: “Sayın yetkililer, emeklilikte adaletin sağlanması için yeni düzenlemeler yapılmalı. 1999 öncesi emeklilerle aynı haklara sahip olmalıyız. Bir tarih farkı yüzünden daha fazla çalıştırılmamız engellenmeli. Bu mağduriyetlerin giderilmesi, sadece emekçilerimizin değil, adil bir toplumun da teminatıdır.”

Karabük ve Türkiye’nin dört bir yanındaki milyonlarca emekçinin temsilcisi olduklarını vurgulayan Dayı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu talep, ülkemizin tüm çalışanlarının geleceğe güvenle bakmasını sağlayacak ve ülkemizi daha güçlü bir noktaya taşıyacaktır. Her siyasi görüşten emekçinin, aynı haklara sahip olmasını istiyoruz. Lütfen mağduriyetimizi göz önünde bulundurun ve gerekli adımları bir an önce atın.”

EMADDER’in bu çağrısı, emeklilik sistemi ve emeklilikte adalet konusunda yeni düzenlemelerin yapılması yönünde önemli bir adım olmayı hedefliyor. Emekçilerin sesi, ülke genelinde geniş yankı bulmaya devam ediyor.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.