Esra Oğuzkağan Özkan tarafından
26 Haziran, 2024 07:35 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 28.06.2024 13:58
A+ A-

KBÜ’den Yerel Basın Çalışanlarına “Medya Haberciliği” Eğitimi

Karabük Üniversitesi Sürekli Uygulama ve Eğitim Araştırma Merkezi (KABÜSEM) ve Karabük yerel basın iş birliği ile medya sektöründe çalışan katılımcılar, "Geleneksel ve Dijital Medya Haberciliği" sertifikası almak için eğitimlere başladı.

Karabük Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Musa Ak, eğitimin ilk gününde katılımcılara ‘Çekim Teknikleri’ni  uygulamalı olarak anlattı. Konuyla ilgili kamera açıları, çekim planları, perspektifler, ışık kullanımı ve alan derinliği gibi teknik bilgiler aktaran Ak; röportaj yapılırken nelere dikkat edilmesi gerektiğini de açıkladı. KABUSEM'in medya sektöründeki çalışanlara özel mesleki eğitimi, üç gün sürecek. Safranbolu’nun ünik ve benzersiz mimari örneklerinden biri olan Karabük Üniversitesi  Prof. Dr. Fuat Sezgin Bilim Sanat Akademisi'ne ev sahipliği yapan Tarihi Taş Binası’nda başlayan sertifikalı eğitim programına Karabük’te ve Safranbolu’da bulunan gazete ve internet medya kuruluşundan 21 katılımcı yer aldı. Karabük Üniversitesi Doç. Dr. Mustafa İnce, bugün katılımcılara ‘Geleneksel ve Dijital Medyada Haber Yazma’ teknikleri ve Doç. Dr. Mevlut Can Koçak ise ‘Medya Etiği’ eğitimi hakkında bilgiler verecek. Katılımcılara haber yazımının nasıl daha etkili olacağını ve medya alanında etik sorumlulukları, mesleki standartları ve davranış kuralları anlatılacak. Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi’nde Dr. Öğretim Üyesi Burak Türten tarafından ‘Haber Kurgusu’ eğitimi verilecek. Son gün ayrıca ‘Uygulamalı Drone Eğitimi’ de alacak olan katılımcılar, mesleki bilgilerini akademik eğitimlerle pekiştirmiş olacak. Sertifika programlarının her dönem devam edeceği bildirildi.
blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
17 Nisan, 2025 16:23 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Bulut ve Yağmur güvenli yuvalarına yerleştirildi

Karabük’te orman işçileri ve Bingöl’de bir çoban tarafından bulunan iki yavru boz ayı, Doğa Koruma ve Milli Parklar ekiplerince koruma altına alındı.

Celal Acar Yaban Hayvanı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi’ne getirilen Bulut ve Yağmur isimli sevimli yavru ayılar, güvenli yuvalarında sağlıkla büyüyor. Yaşadıkları keyifli anlar ise çevresine mutluluk saçıyor.
"Karabük’ün Yenice ilçesinde 20 Mart’ta orman işçileri tarafından bitkin halde bulunan 1,5 aylık yavru boz ayı, hızla Doğa Koruma ve Milli Parklar ekiplerine bildirildi. İlk müdahalenin ardından Celal Acar Yaban Hayvanı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi’ne götürülen yavru ayıya ‘Bulut’ adı verildi. Burada yapılan kontrollerde 2 kilo 720 gram ağırlığında olduğu tespit edilen Bulut, özel beslenme programına alındı.
Benzer şekilde, Bingöl’de 12 Nisan’da bir çoban tarafından bulunan dişi yavru boz ayı da koruma altına alındı. Yapılan incelemede 1,5 aylık olduğu belirlenen yavru ayı, rehabilitasyon merkezine nakledildi ve ‘Yağmur’ adı verildi. Yağmur’un ise 4 kilo 200 gram ağırlığında olduğu tespit edildi. İki yavru ayı, merkezde titizlikle sağlık kontrollerinden geçiriliyor ve beslenme uzmanları tarafından hazırlanan özel diyetle büyütülüyor."
Celal Acar Yaban Hayvanı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'ndeki ayı barınağı 73 ayıya ev sahipliği yapıyor. Her gün sağlık kontrolleri ve kilo ölçümleri yapılan yavru ayılar günde 6 kez laktozsuz süt, bal, haşlanmış yumurta, krema ve multivitamin takviyesiyle besleniyor. Bulut ve Yağmur isimli sevimli yavru ayılar, güvenli yuvalarında sağlıkla büyüyor. Yaşadıkları keyifli anları izlemek ise başta çalışanlar olmak üzere onları gören herkese mutluluk veriyor.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.