Reklam
Reklam
İhlas Haber Ajansı Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
30 Mayıs, 2025 13:27 tarihinde yayınlandı
0

Kızılırmak Deltası’nda pedal çevirerek ’çevre temizliğine’ dikkat çektiler

Samsun’da, Türkiye Etraf Haftası aktiflikleri kapsamında Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti’nde “Temiz Etraf İçin Pedallıyoruz” sloganıyla düzenlenen bisiklet cinsinde öğrenciler ve protokol üyeleri tabiata karşı hassaslık bildirisi verdi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi ile Samsun Etraf Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğünce Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti’nde ’Temiz Etraf İçin Pedallıyoruz’ aktifliği düzenlendi. Aktifliğe protokol üyelerinin yanı sıra, ortaokul öğrencileri katıldı. Öğrenciler delta içerisinde bisiklet sürerek pak etraf bildirisi verdi. Yaklaşık 1 saat süren aktiflikte bisiklet tipi atan öğrenciler hem eğlendi hem de etraf paklığı konusunda bilinçlendi.

Çevre Şehircilik Vilayet Müdürü Tevfik Akçay yaptığı konuşmada, “Kızılırmak Deltası Doğanca Mahallesi’nde ’Temiz Etraf İçin Pedallıyoruz’ aktifliği kapsamında bisiklet tipi aktifliği yaptık. Etrafın korunması konusunda farkındalık oluşturulması 1972 yılında düzenlenen Birleşmiş Milletler Etraf Konferansı’ndan bu yana tüm dünyada olduğu üzere ülkemizde de 5 Haziran, Dünya Etraf Günü olarak kutlanmaktadır. Cumhurbaşkanlığımızın 2022/3 nolu Genelgesi ile doğal etrafın korunması, sürdürülebilir ömür etraflarının oluşturulması, iklim değişikliği ile çaba hususlarında etraf şuurunun her geçen gün giderek arttığı ülkemizde; Dünya Etraf Günü kutlamalarının daha iştirakçi, çok paydaşlı biçimde gerçekleştirilmesi, etraf problemlerinin ve gelişmelerinin kıymetlendirilmesi emeliyle her yıl 5 Haziran tarihinin bulunduğu haftanın Etraf, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından duyurulacak bir temayla ’Türkiye Etraf Haftası’ olarak kutlanacağı ilan edilmiştir” dedi.

Çocuklar ise hoş bir aktiflik olduğunu söyledi. Aktifliğe Kızılırmak Deltası Alan Lideri Doç. Dr. Mustafa Güler de katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
İhlas Haber Ajansı Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
04 Haziran, 2026 01:21 tarihinde yayınlandı
0 0

Samsun’da silahlı saldırı düzenlenen iş yerinde kimyasal sızıntı

SAMSUN (İHA) – Samsun’da bir geri dönüşüm firmasına silahlı saldırı düzenlendi. Saldırı sonrası iş yerinde kimyasal sızıntı meydana gelirken, kimyasal sızıntıdan hafif şekilde etkilenen 6 polis, kaldırıldıkları hastanede yapılan müdahalenin ardından taburcu edildi.

Tekkeköy ilçesi 19 Mayıs Sanayi Sitesi’nde bulunan bir geri dönüşüm tesisinde meydana gelen olayda, U.G.’nin, komşu iş yerinde faaliyet gösteren O.K.’ya ait geri dönüşüm tesisine silahla ateş ettiği iddia edildi. Açılan ateş sonucu iş yerinde bulunan solvent ve tiner dolu 1 tonluk 4 depo zarar görürken depoların delinmesi nedeniyle kimyasal maddelerin iş yeri içerisine sızması sonucu olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi. 19 Mayıs Sanayi Sitesi’ne bağlanan tüm yollarda polis ekipleri önlem alarak, sanayiye giriş çıkışları kapattı.

İhbar üzerine bölgeye gelen polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Olayda kullanıldığı değerlendirilen tüfek ele geçirilirken, olayın ardından araçla bölgeden ayrılan U.G. ise Canik ilçesinde polis ekiplerince yakalandı. Öte yandan olayın mülk sahibi ile kiracı arasında yaşanan anlaşmazlık sonucu meydana geldiği öne sürüldü.

Kimyasal sızıntının kontrol altına alınması amacıyla olay yerine sevk edilen Samsun Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi, AFAD, ve sağlık ekiplerinin çalışmaları sürerken, kimyasal sızıntıdan hafif şekilde etkilenen 6 polis, kaldırıldıkları hastanede yapılan müdahalenin ardından taburcu edildi.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin