Kooperatif Başkanı Bıçaklı Saldırıda Yaralandı

Kooperatif Başkanı Bıçaklı Saldırıda Yaralandı

Yayın: 19.07.2018 23:02
Paylaş:
A+ A-

Yenice ilçesine bağlı Hisar Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Durmuş Köseoğlu uğradığı bıçaklı saldırıda yaralandı.

Olay, önceki gece Hisar köyünde meydana geldi. İddiaya göre S.Ö. isimli şahıs köyde sohbet eden Başkan Durmuş Köseoğlu ve arkadaşlarının yanına giderek henüz belirlenemeyen bir sebepten dolayı tartışmaya başladı.

artışmanın büyümesi üzerine S.Ö, bıçakla Köseoğlu’na saldırdı. Göğsünden bıçaklanan Köseoğlu kanlar içerisinde yere yığıldı. Başkan Köseoğlu’nun yanında bulunan arkadaşları durumu jandarmaya haber verdi. İlçe Jandarma ekipleri olay yerine giderek S.Ö’yi gözaltına aldı. Yaralanan Köseoğlu, arkadaşları tarafından Yenice Devlet Hastanesine götürüldü. Köseoğlu burada yapılan ilk müdahalenin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi. Köseoğlu’nun göğsünden yaralandığı ve sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

StarGate ve Aktif Portföy, PlayGate Girişim Sermayesi Yatırım Fonu’nu kurdu

Anadolu Ajansı
Yayın: 04.05.2024 04:00
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – StarGate Üst Yöneticisi (CEO) Mustafa Cihat Durmuş, Türkiye'nin oyun endüstrisinin gelişimi noktasında önemli bir kaldıraç olacağına inandıklarını belirterek, “Fonumuz yerel ve global tüm yatırımcılara açık bir fon olacak. Özellikle global yatırımcıların bu endüstriye olan ilgisini fonumuz aracılığıyla ülkemize getirmeyi öngörüyoruz.” dedi.

Dijital oyun endüstrisindeki girişimcilere destek verecek olan PlayGate Girişim Sermayesi Yatırım Fonu'nun (GYSF) tanıtım toplantısı StarGate'in Maslak'taki merkezinde gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan StarGate CEO'su Mustafa Cihat Durmuş, dijital oyun endüstrisinin ülke ekonomilerini besleyen en güçlü endüstrilerden biri haline geldiğini söyledi.

Dünya üzerinde 3 milyar kişinin dijital oyun oynadığını kaydeden Durmuş, bu oyunların ekonomiye kazandırdığı değer 185 milyar dolar olduğunu 2026 yılında bu pazar payının 206 milyar dolar olmasının öngörüldüğünü bildirdi.

Durmuş, Türkiye'nin, gerek oyuncu sayısı gerekse geliştirici sayısıyla global pazardan ciddi bir pay almayı başardığını aktardı.

Türkiye'de dijital oyunun yatırım yapılana alanların başında geldiğini ifade eden Durmuş, şunları kaydetti:

“Avrupa'da 2023 yılında yatırım anlaşmalarında işlem hacmi bakımından beşinci, işlem sayısı olarak birinci sırada yer aldık. Dünyada ve Türkiye'de giderek büyüyen oyun endüstrisi artık bacasız dev bir ekonomi. Biz de hızla büyüyen bu endüstride hızla büyüyen yatırımcı, yayıncı ve potansiyel iş ortaklarını bir araya getirmek amacıyla StartGate'i 200 milyon liralık bir yatırımla kurduk.

Ülkemizde 5 yıl içinde 3 unicorn çıkarma hedefiyle çıktığımız bu yolda, gururla belirtmeliyim ki kuruluşumuzun birinci yılı dolmadan kurmuş olduğumuz ekosistem yapımız sayesinde önemli bir yol kat ettik. Oyun endüstrisinin büyümesi ve gelişmesi için de Aktif Portföy ile stratejik bir iş birliğine imza atarak PlayGate Girişim Sermayesi Yatırım Fonu'nu kurduk. Fonun, Türkiye oyun endüstrisinin gelişimi noktasında önemli bir kaldıraç olacağına inanıyoruz. Fonumuz yerel ve global tüm yatırımcılara açık bir fon olacak. Özellikle global yatırımcıların bu endüstriye olan ilgisini fonumuz aracılığıyla ülkemize getirmeyi öngörüyoruz.”

– “PlayGate'in 750 milyon lira büyüklüğe ulaşmasını hedefliyoruz”

Durmuş, dijital oyun alanındaki yatırımların ciddi kazanç getirdiğini ve yatırımcıların da yatırımlarını doğru bir kanalla güçlü oyunculara yapmak istediğini belirtti.

PlayGate GYSF'nin, StarGate'in endüstri gücünü de arkasına alarak çoklu katılım sayısı ile bölgenin en büyük yatırım fonu olacağına inandıklarını vurgulayan Durmuş, “Fon büyüklüğümüzün orta vadede 750 milyon lira büyüklüğe ulaşmasını hedefliyoruz.” ifadesini kullandı.

Aktif Portföy Genel Müdürü Yasin Atikler de Aktif Bank iştiraki Aktif Portföy olarak, girişimcilik ekosistemini desteklemeyi ve yeniliklere öncülük etmeyi önemsediklerini söyledi.

Türkiye için çok önemli olduğuna inandıkları oyun endüstrisinin PlayGate GYSF ile ivme kazanacağına inandıklarını kaydeden Atikler, bu işbirliğinde emeği geçen StartGate ekibine teşekkür etti.

Toplantıya StarGate CEO'su Mustafa Cihat Durmuş ve Aktif Portföy Genel Müdürü Yasin Atikler'in yanı sıra, StarGate Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Muhammed Faruk Durmuş, Aktif Bank Genel Müdürü Ayşegül Adaca Oğan, bazı şirket çalışanları ve davetliler katıldı.

Büyüklüğünün 750 milyon liraya ulaşacağı öngörülen PlayGate GYSF ile başarı potansiyeli olan dijital oyun ve oyun teknolojileri girişimcilerine yatırım yapılması amaçlanıyor.