KTSO Denetimi Başarıyla Tamamladı

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO), ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi ve 10002:2018 Müşteri Memnuniyet Yönetim Sistemi belgelendirme denetimi tamamladı

blank
Halil Kızılyer tarafından
04 Aralık, 2024 12:43 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Denetim, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Baş Denetçisi Coşkun Yıldırım tarafından gerçekleştirildi.

Denetim sürecinde, üst düzey liderlik, risk ve fırsatlar, yasal şartlar, teknoloji, sosyal-kültürel şartlar, kuruluş kültürü, bilgi yönetimi, performans, üye ilişkileri ve şikayet yönetimi gibi birçok önemli faktörün dokümantasyon ve uygulama açısından uygunluğu incelendi. TSE Baş Denetçisi Yıldırım, denetim sonunda yaptığı değerlendirmede, “ISO 9001:2015 KYS ve ISO 10002:2018 MMYS belgelendirme tetkikinde, standarda uygun sistemin kurulduğu ve yürütüldüğü görülmüş olup, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası denetimini başarıyla gerçekleştirmiştir.” ifadelerini kullandı.

Karabük TSO Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Çapraz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Odamızın kurumsal yapısının ve üyelerimize verdiğimiz hizmet kalitesinin devamı için titizlikle takip ettiğimiz Kalite Yönetim Sistemi belgelerimizin denetiminden başarılı bir şekilde geçilmesinden dolayı çok memnunuz. Kalite sistemlerimizin bundan sonra daha da geliştirilmesi ve sürdürülebilirliğin sağlanması amacıyla çalışmalarımız devam edecektir. Bu vesileyle denetimi gerçekleştiren TSE Baş Denetçisi Coşkun Yıldırım’a, sistemin kalitesini sürdürmemizde destek olan oda organlarımıza ve personellerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası, bu başarı ile kalite yönetim sistemlerini daha da güçlendirme hedefinde kararlılıkla ilerliyor.

Atık lastikler inşaat ve zemin mühendisliği alanlarında değerlendirilecek

Karabük Üniversitesinde (KBÜ) geliştirilen projeyle atık lastikler, inşaat ve zemin mühendisliği alanlarında değerlendirilecek.

blank
blank
Anadolu Ajansı tarafından
17 Ocak, 2025 18:53 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, KBÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İnan Keskin'in yürütücülüğünü yaptığı TÜBİTAK destekli projeyle bilim dünyasında önemli yeniliğe imza atılması hedefleniyor.

TÜBİTAK 1002 Hızlı Destek Programı kapsamına alınan projeyle yenilenebilir enerji alanına yönelik çevreye zarar veren atık lastikler yeniden değerlendirilecek.

Ayrıca projeyle inşaat ve zemin mühendisliği uygulamalarında belirsizlik oluşturan çarpma enerjisi sorunlarının çözümüne yenilikçi yaklaşım da getirilmiş olacak.

Proje kapsamında hem yeni deney cihazı ve yönteminin geliştirilmesi hem de atık lastiklerin zemin enerji sönümlemesinde kullanılabilirliği mümkün hale gelecek.

Projeyle geliştirilecek özgün deneysel tasarım, sönümleme mekanizmalarını daha iyi anlamaya olanak sağlayarak sektörde uygulanabilir sonuçlar ortaya koymayı amaçlıyor.

"Proje zeminin üzerine ve altına yapılacak yapıların güvenliği için hayati önem taşıyor"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Prof. Dr. Keskin, projenin zeminin üzerine ve altına yapılacak yapıların güvenliği için hayati önem taşıdığını belirterek şunları kaydetti:

"Zemin üzerinde herhangi bir darbe etkisi oluştuğunda, çeşitli işler için bu etkinin zemindeki yayılımını ya da sönümlenmesini de bilmemiz gerekir. Mesela herhangi bir zemin ortamına boru düşüyor olursak bu borunun üzerine ağırlık düştüğü zaman bu ağırlığın gömülü boruya etkisini bilmek önemlidir.

Ekip olarak 'Acaba zeminin enerji sönümlemesini direkt olarak tanımlayabilir miyiz?' sorusuyla araştırma yaptık. Bununla ilgili standartlaşmış deney metodolojisinin olmadığını gördük, sonrasında da bunu projelendirmek istedik."

blank
blank

Cevap Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.