Avatarı
Bölgenin Sesi Gazetesi tarafından
30 Temmuz, 2023 16:20 tarihinde yayınlandı

“Kusursuz kulak” Bager’den piyano dinletisi

Muş'ta duyduğu sesleri notaya dökebilme yeteneğine sahip doğuştan görme engelli Bager Çalışcı, Millet Bahçesi'nde piyano dinletisi sundu.

Muş Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen dinletide, "absolut" (kusursuz) kulağa sahip 11 yaşındaki Çalışcı sahne aldı. Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, programda yaptığı konuşmada, yeşil alan, park ve bahçelerin yapımında özenilen bir il haline geldiklerini söyledi. Böyle sıra dışı programlar icra eden Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ekibine teşekkür eden Asya, şöyle konuştu: blank "'Kusursuz kulak' dediğimiz Bager, Gençlik Festivali'nde Cumhurbaşkanı'mızın huzurunda şehrimizi temsilen piyano çaldı. Cumhurbaşkanı'mız Bager'e 'ne istiyorsun' dediğinde piyano istemişti. İstediği piyanoyu Cumhurbaşkanı'mız gönderdi, biz de Bager'e teslim ettik. Bager'in mutluluğuna ortak olduk. Bager'i dinlemeye geldiğiniz için teşekkür ediyorum." Yüzlerce kişinin katıldığı dinletide konuşan Çalışcı da "Güzel bir dinleti oldu. 15 parça çaldım. Burada en sevdiğim Türk Marşı'nı çaldım. Gerçekten çok güzel bir ortamdı. Katılan dinleyicilere teşekkür ediyorum." dedi. Müzik öğretmeni Fevzi Çağlı da kemanla Bager'e eşlik etti. (AA)
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
05 Haziran, 2025 00:57 tarihinde yayınlandı

Ayılar arı kovanlarını parçalayıp balları yedi

Düzce’nin Yığılca ilçesinde ikinci ayı olayı yaşandı. Ayılar arıların bal kovanlarını parçalayarak balları yedi. O anlar güvenlik kamerasına anbean yansıdı.
Olay, Yığılca ormanlarında meydana geldi. Alınan bilgilere nazaran ormanlık alan içerisinde kurulan arı kovanlarının bulunduğu bölgeye iki ayı geldi. Evvel kovanları inceleyen ayılar daha sonra arıların kolonilerinin de içerisinde olduğu kovanları tek tek parçalayarak yemeye başladı. O anlar ise bölgede kovanları takip etmek için kurulan güvenlik kamerasına anbean yansıdı. İkinci defa Yığılca’nın balından yiyen ayıların baygınlık geçirip geçirmediği bilinmezken, olay Tabiat Muhafaza ve Ulusal Parklar gruplarına iletildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin