Sinop’un Türkeli ilçesi Helaldı Ortaokulu 5. sınıf öğrencisi Zeynep Ünlü’nün yazdığı manalı mektup büyük yankı uyandırdı.
Zeynep’in okul bahçesindeki erik ağacından meyve toplayabilmek için kaleme aldığı mektup, Türkeli Belediye Başkanı Veysel Şahin’in dikkatinden kaçmadı.
Sosyal medyada okuyan Lider Şahin, minik öğrencinin bu içten talebine kayıtsız kalmayarak anında harekete geçti.
Belediye itfaiye grupları okula yönlendirilerek, okul bahçesindeki erikler inançlı bir biçimde toplandı. Erikleri arkadaşlarıyla paylaşan Zeynep’in memnunluğu ise görülmeye bedeldi.
Zeynep Ünlü, kendisine bu sevinci yaşatan Belediye Başkanı ve itfaiyeci ağabeylerine teşekkür etti.
Küçük bir kalpten çıkan bu mektup, hem lokal idarenin hassaslığını hem de toplumsal dayanışmanın gücünü bir kere daha gözler önüne serdi.