Yeliz Karaoğlu tarafından
30 Temmuz, 2024 15:17 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Mesleki Gelişime Yönelik Teknik Destek Programı Sözleşmesi İmzalandı

2024 Yılı Yönetim Danışmanlığı ve Mesleki Gelişime Yönelik Teknik Destek Programı İmza Töreni Vali Mustafa Yavuz’un katılımı ile gerçekleşti. Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) Yönetim Kurulu Başkanı Vali Mustafa Yavuz’un katılımıyla, 2024 Yılı Yönetim Danışmanlığı ve Mesleki Gelişime Yönelik Teknik Destek Programı'nın sözleşmeleri imzalandı. Zonguldak, Karabük ve Bartın illerinde imalat sanayinde faaliyet gösteren işletmeler için "Dijital/Teknolojik Dönüşüm, Yeşil Dönüşüm ve İhracat Kapasitesinin Artırılması" öncelikleriyle tasarlanan 2024 Yılı Yönetim Danışmanlığı Teknik Destek Programı kapsamında alınan 4 proje başvurusundan başarılı bulunan proje ile sözleşme imzalandı. Kâr amacı güden ve gütmeyen kurum/kuruluş ve işletmeler için "Kadın veya Genç İstihdamını Artırmaya Yönelik Mesleki Beceri ve Kapasitenin Geliştirilmesi", "Başta Kadın Kooperatifleri Olmak Üzere Kooperatifçiliğin Geliştirilmesi" ve "Kadınların veya Gençlerin Kırsal Girişimcilik ve Nitelikli Tarımsal Faaliyetlerde Rollerinin Artırılması" öncelikleriyle tasarlanan, 2024 Yılı Mesleki Gelişime Yönelik Teknik Destek Programı kapsamında Mayıs-Haziran döneminde alınan 5 başvurudan başarılı bulunan proje ile sözleşme imzaladı. Başarılı olarak değerlendirilen 2 projenin sözleşmeleri, Valilik Toplantı Salonu’nda BAKKA Yönetim Kurulu Başkanı Vali Mustafa Yavuz, Karabük TSO Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Çapraz ve Karabük OSB Müdürü Alper Tolga Saka arasında imzalandı. BAKKA Genel Sekreteri Dr. Lutfi Altunsu, program ve projeler hakkında genel bir bilgilendirme yaptıktan sonra, teknik desteğin yararlanıcılara sağlayabileceği avantajlar ve bölgeye sunduğu katkılar konusunda değerlendirmelerde bulundu. Altunsu, programlara yıl sonuna kadar başvuru alınmaya devam edileceğini hatırlatarak; geçmiş dönemlerde tamamlanan projelerin etkilerinden bahsetti. Yönetim Kurulu Başkanı Vali Mustafa Yavuz, teknik destek programlarının etkilerine dikkat çekerek; bölge işletmeleri ve kurumlarının kurumsal ve yönetsel kapasitelerini artırabilmeleri adına programdan faydalanmalarının önemini vurguladı. blank
blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
15 Nisan, 2025 18:53 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Kastamonu’da Turizm Haftası etkinlikleri kortej yürüyüşü ile başladı

Kastamonu’da Turizm Haftası aktiflikleri çerçevesinde off-road araçları ve motosiklet tutkunlarının iştirakiyle düzenlenen kortej yürüyüşü renkli manzaralara sahne oldu.
15- 22 Nisan tarihleri ortasında kutlanan Milletlerarası Turizm Haftası, Kastamonu’da kortej yürüyüşüyle başladı. Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi ile Vilayet Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikler çerçevesinde Cevizli Parkta toplanan protokol ve vatandaşlar kortej yürüyüşü düzenledi. Yürüyüş, Belediye Bandosu eşliğinde Cumhuriyet Meydanında son buldu. Yürüyüşe off-road araçları, motosiklet gurupları, klasik araçlar, yöresel kıyafetli bayanlar, yöresel kıyafetli yabancı öğrenciler milletlerarası öğrenciler ile çok sayıda vatandaş katıldı. Karaçomak Deresinden off-road araçlarının geçişi ile klasik araçların ve motosiklet guruplarının geçişine vatandaşlar ağır ilgi gösterdi.
Cumhuriyet Meydanında Vali Yardımcısı Aydın Ergün, Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Burhan Sevim, Vilayet Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Kerem Seven ile öteki davetliler tarafından Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi tarafından hazırlanan "Turizm" ve Kastamonu Fotoğraf Sanatı Derneği (KASFOT) tarafından hazırlanan "Kastamonu Fotoğrafları" standının açılışı yapıldı.
Serginin akabinde Kastamonu Atabey Gazi Derneği Sepetçioğlu Yöresel Oyun Takımı, sepetçioğlu oyununu oynadı. Olgunlaşma Enstitüsü ve Sarı Konak Bayan Kooperatifi tarafından da Kastamonu’nun yöresel eserleri sergilenerek, coğrafik işaretli taş baskı sanatı iştirakçilere tanıtıldı.

"Türkiye, dünyanın en çok turist çeken birinci 5 ülkesi ortasında yer alıyor"
Kastamonu Halk Eğitim Merkezinde gerçekleştirilen açılışta konuşan Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Burhan Sevim, "Turizm, günümüzde yalnızca bir kesim değil, tıpkı vakitte barışın, kültürel etkileşimin ve sürdürülebilir kalkınmanın global aracıdır. Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü datalarına nazaran, 2024 yılında dünya genelinde yaklaşık 1,5 milyar insan memleketler arası turizm hareketlerine katılmış ve yaklaşık 1,5 trilyon dolar harcama yapmıştır. Türkiye ise bu büyük hareketlilik içerisinde dünyanın en çok turist çeken birinci 5 ülkesi ortasında yer alarak 2024 yılı prestijiyle yaklaşık 61 milyon ziyaretçi ağırlamış ve 61 milyar doların üzerinde turizm geliri elde etmiştir. Bu bilgiler, ülkemizin turizmde ulaştığı seviyesi gösterdiği kadar, sürdürülebilir, nitelikli ve bölgesel kalkınmaya dayalı bir turizm modeline geçişin de gerekliliğini ortaya koymaktadır. Bu noktada, biz Kastamonu’da yaşayanlar ve bu kente gönül verenler olarak şunu sormalıyız: Bu büyük turizm hareketliliğinden Kastamonu nasıl daha fazla hisse alabilir? Kastamonu, sahip olduğu doğal hoşlukları, tarihi dokusu, kültürel mirası, özgün mutfağı ve içten insanlarıyla Türkiye’nin en özel turizm destinasyonlarından biridir. 19 ilçesinin her biri farklı bir kıssaya, farklı bir hoşluğa sahip bu kent, Küre Dağları Ulusal Parkı’ndan Valla Kanyonu’na, Ilgaz Dağı’ndan Gideros Koyu’na, ahşap konak mimarisiyle süslenmiş tarihi kent merkezinden, yöresel mutfağımızın eşsiz lezzetlerine kadar keşfedilmeyi bekleyen büyük bir hazinedir" dedi.

"Bölgenin turizm potansiyelini ortaya çıkaran ve geliştiren projelere öncülük ediyoruz"
Kastamonu’yu kent modeli haline getirmek istediklerini söyleyen Prof. Dr. Sevim, "Kastamonu Üniversitesi olarak, Yükseköğretim Kurulu tarafından verilen ’İhtisas Üniversitesi’ misyonu çerçevesinde Ormancılık ve Tabiat Turizmi alanında Türkiye’de öncü olma vizyonuyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu kapsamda gerek akademik araştırmalarla gerekse mahallî idareler, kamu kurumları ve özel kesim iş birlikleriyle bölgenin turizm potansiyelini ortaya çıkaran ve geliştiren projelere öncülük ediyoruz. Turizm Fakültemiz, bu vizyonun en kıymetli yapı taşlarından biridir. Alanında uzman akademik takımımız, disiplinler ortası araştırmalarımız, ulusal ve milletlerarası seviyede gerçekleştirdiğimiz sempozyumlar, kongreler ve öğrenci odaklı etkinliklerle Kastamonu’nun turizm kıymetlerinin tanıtımında da etkin bir rol üstleniyoruz. Bizler, turizmin sadece ekonomik değil; birebir vakitte toplumsal, kültürel ve çevresel bir istikrar içinde yönetilmesi gereken bir kalkınma alanı olduğunun bilincindeyiz" diye konuştu.

"Turizmde yolun başındayız"
Kastamonu Vilayet Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Kerem Seven de, "Turizm, yalnızca bir bölüm değildir. Tıpkı vakitte bir tanıtım, bir kalkınma ve gönül köprüsüdür. Bu köprünün ayaklarından biri de hiç elbet Kastamonu’dur. Tarihi ve kültürel özellikleri, doğal güzellikleriyle ön plana çıkan kentimizi el birliğiyle turizmde hak ettiği yere ulaştırmak istiyoruz. Bu gayeler doğrultusunda öncelikle mevcut tesislerimizi muhafazalı ve kısa müddette kurumsallaştırmalıyız. Turizm destinasyon alanlarına yeni tesisler yapılarak vilayet ve ilçe yatak kapasitesi arttırılmalı, tanıtımlar şimdiki, istikrarlı ve uluslararasını seviyede olmalıdır. İstiklal Yolu, Evliyalar Haftası, Birinci Türk Bayan Mitingi üzere etkinlikler turizm için fırsata çevrilmelidir. Bununla birlikte kent hizmetine dikkat edilmeli, gastronomi ve eldeki eserler geliştirilmeli. Kentteki ulaşım atakları, organize sanayi atılımları desteklenmelidir. Bu sayede otel doluk oranlarımız artacak, turizm rotaları güncellenerek, Kastamonu tiplerinin geçiş güzergahı olmaktan çıkacaktır. Kastamonu Turizmi hak ettiği yere ulaşacaktır. Turizmde yolun başındayız. Karamsar ve telâşlı tutumu bırakıp istikrarlı çalışmalarımıza devam edelim. Kesinlikle çalışmalarımızın karşılığını alacağız" halinde konuştu.
Konuşmaların akabinde konser verildi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.