Reklam
Reklam
İhlas Haber Ajansı Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
20 Ağustos, 2025 16:48 tarihinde yayınlandı
0

Mevsimlik tarım işçilerinin çocuklarına sağlık taraması

Samsun’un Çarşamba ilçesinde ovada çalışan mevsimlik tarım personellerinin çocuklarına yönelik sıhhat taraması yapıldı. Çocuklara görme, işitme ve skolyoz taramalarının yanı sıra ağız ve diş sıhhati, bulaşıcı hastalıklar ve tüberküloz eğitimleri de verildi.

Samsun’un Çarşamba Ovası’nda çalışan mevsimlik tarım çalışanlarının çocukları için Samsun İl Sağlık Müdürlüğü takımlarınca sıhhat taraması gerçekleştirildi. Yaklaşık 150 öğrenciye görme, işitme ve skolyoz taraması yapılırken, çocuklara ağız ve diş sıhhati eğitimi ile birlikte bulaşıcı hastalıklardan korunma, tüberküloz ve akılcı ilaç kullanımı hakkında bilgi aktarıldı. Bu yıl farklı olarak VR gözlükle akciğerlerin çalışma düzeneği üç boyutlu olarak gösterildi.

13 bin bireye sıhhat hizmeti

Samsun Vilayet Sıhhat Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Uras, programla ilgili yaptığı açıklamada, “Mevsimlik tarım çalışanlarımızın çocuklarının sağlıklı gelişimlerini önemsiyoruz. Sistemli olarak görme, işitme ve skolyoz taramalarının yanı sıra eğitimlerle çocuklarımızı bilinçlendiriyoruz. Bu yıl farklı olarak VR gözlük uygulamasıyla akciğerlerin çalışma düzeneğini üç boyutlu biçimde anlatarak hem öğrenmelerini hem de eğlenmelerini sağladık. 2020 yılından beri sistemli olarak yapılan çalışmalarla 4 bin 600’ü bayan, 213’ü bebek, 92’si hamile olmak üzere yaklaşık 13 bin bireye sıhhat hizmeti verilmiştir” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
İhlas Haber Ajansı Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
04 Haziran, 2026 01:21 tarihinde yayınlandı
0 0

Samsun’da silahlı saldırı düzenlenen iş yerinde kimyasal sızıntı

SAMSUN (İHA) – Samsun’da bir geri dönüşüm firmasına silahlı saldırı düzenlendi. Saldırı sonrası iş yerinde kimyasal sızıntı meydana gelirken, kimyasal sızıntıdan hafif şekilde etkilenen 6 polis, kaldırıldıkları hastanede yapılan müdahalenin ardından taburcu edildi.

Tekkeköy ilçesi 19 Mayıs Sanayi Sitesi’nde bulunan bir geri dönüşüm tesisinde meydana gelen olayda, U.G.’nin, komşu iş yerinde faaliyet gösteren O.K.’ya ait geri dönüşüm tesisine silahla ateş ettiği iddia edildi. Açılan ateş sonucu iş yerinde bulunan solvent ve tiner dolu 1 tonluk 4 depo zarar görürken depoların delinmesi nedeniyle kimyasal maddelerin iş yeri içerisine sızması sonucu olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi. 19 Mayıs Sanayi Sitesi’ne bağlanan tüm yollarda polis ekipleri önlem alarak, sanayiye giriş çıkışları kapattı.

İhbar üzerine bölgeye gelen polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Olayda kullanıldığı değerlendirilen tüfek ele geçirilirken, olayın ardından araçla bölgeden ayrılan U.G. ise Canik ilçesinde polis ekiplerince yakalandı. Öte yandan olayın mülk sahibi ile kiracı arasında yaşanan anlaşmazlık sonucu meydana geldiği öne sürüldü.

Kimyasal sızıntının kontrol altına alınması amacıyla olay yerine sevk edilen Samsun Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi, AFAD, ve sağlık ekiplerinin çalışmaları sürerken, kimyasal sızıntıdan hafif şekilde etkilenen 6 polis, kaldırıldıkları hastanede yapılan müdahalenin ardından taburcu edildi.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin