MHP’de ÖZLENEN TABLO

MHP’de ÖZLENEN TABLO

Yayın: 18.09.2023 15:18
Paylaş:
A+ A-

Hafta sonu yapılan MHP 14. Olağan il kongresine Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin yaptığı konuşma damga vurdu.

Yaklaşık 7 yıldır görev yapan Dr. Adem Kar’ın yeniden aday olmadığı ve tek liste ile gidilen seçimlerde iş insanı Cenk Gedikoğlu’nun MHP İl Başkanı seçildiği kongrede konuşan Karabük Belediye Başkanı Vergili Cumhur ittifakına karşı olduğu yönündeki iddialara sert çıktı.

MHP’DE ÖZLENEN COŞKULU TABLO

Son yerel seçimlerin Karabük’teki en başarılı partisi olan MHP’de 14. Olağan kongre birlik ve beraberlik açısından da zirve yaptı. Kongrede konuşan Başkan Vergili  “Arzu ettiğimiz tablo bu, 15 yılın neticesinde buraya geldik. Milliyetçi Hareket Partisi, arasında en ufak münakaşa olmayan belki de tek il Karabük oldu. Bundan sonra daha büyük adımlarla hedeflerimize gideceğiz. Cumhur ittifakı ve genel merkezimizin talimatlarıyla beraber adımlarımız büyüyerek devam edecek. Bugüne kadar genel merkezimizi eleştirenler oldu. Genel merkezimiz hakkında konuşanlar oldu. Ama bundan sonra hiç kimsenin Devlet Bahçeli ve Milliyetçi Hareket Partisi hakkında tek kelime konuşmaya hakkı yoktur. 

Milliyetçi Hareket Partisini pazarlıklar söz konusu yapan, devletin bölünüp parçalanması için oyunlar kuranlar hüsrana uğramıştır. Milliyetçi Hareket Partisi barajı geçemeyecek, bu yüzden baraj yüzde 7’ye çekildi diyenlerde baraj altında kalarak milletimiz onlara bir ders daha vermiştir. Devlet Bahçeli beyefendi, uzakları görmesiyle, uzak mesafelere iyi bakma senteziyle bugün belki de devletimizin parçalanmasının, bölünmesinin önüne geçilmiştir. Bir millet ittifakının yapmış olduğu pazarlıklara bakın. Bizim içimizden biz milliyetçiyiz diyerek ülkücü işareti yapanların, yapmış oldukları hesaplara bakın. Yalnızca kişisel menfaatleri, devletin bölünüp, parçalanması, bir yerlere peşkeş çekilmesi için hesaplar yapılmıştır. 

Ben bugüne kadar hiçbir zaman belediye başkanlığı titrini kullanmadım. Rozetini de kullanmadım. Sadece Milliyetçi Hareket Partisi’nin kartını kullandım. Her zaman milliyetçi hareket partili olarak kalacağım. Çocuklarıma bırakacağım tek miras da milliyetçi hareket partili olmak olur. Bunun dışında da çocuklarıma başka bir miras bırakmayı düşünmüyorum. İnşallah onlarda bu bayrağı bizden sonra taşır. Bundan sonraki yolumuz kızıl elma olacaktır. Turan gerçekleşti. İnşallah Turan’ın bayrağını hilal, İslam’ın temsilcisi, Türklüğün temsilcisi de kurt olacaktır. 

Ülkü ocakları bayrağı inşallah Turan’ın bayrağı olacaktır. Tüm Türkî Cumhuriyetlerde Türk olan her yerde herkes birbirini kurt sembolüyle tanıtıyor. İnşallah bu işaret, bu sembol herkesi bağlayıp, birleştirecektir. İki konu var. Birincisi tarlalarda macera arayanlarla ilgili en ufak beğenim olmadı. 

Çünkü lider diye seçmiş oldukları kişilerin daha önceden yapmış oldukları 28 Şubat ta vermiş oldukları riyakar taviz ortaydı, televizyonlarda çok rahatlıkla nasıl karşı çıktığını söylemişti. Maalesef Meral Hanım hiçbir paşalara dava açmadı, davacı olmadı hani rest çekmişti. İkincisi ise genel merkezimizle ilgili her mücadelenin yanında oldum. Tereddüt bile etmedim. 15 Temmuz’da Valilik binasının önünde hemen hemen tüm milliyetçi arkadaşlarımızla birlikte orda toplandık. Olabilecek her şeye karşı hazırdık. O gün yanımda olan her arkadaşıma ayrı ayrı teşekkür ederim. Onlarla gurur duyuyorum. Yönetimdeki arkadaşlarımızın Karabük’ü kalkındırmak dışında başka bir gayesi olmamıştır. Karabük’ün eksiklerini tamamlamak ve benimle beraber cefa çekmektir” dedi.

AK PARTİ’DEKİ FETÖ ARTIKLARI

Cumhur ittifakının karşısında olduğu yönündeki söylemlerinin doğru olmadığını belirten Başkan Vergili, hükümetin Karabük’teki uygulamalarına yönelik eleştirilerde bulunmasının cumhur ittifakına karşı olduğu anlamına gelmediğini vurguladı.  Vergili: “Rakamlar ortada. Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki rakamlara baksınlar. Biz ittifaka tam destek verdik. Bugün tek bir fire vermeden nasıl karşı çıkmışız. Elbette eleştireceğiz. Yöremizdeki hizmetler hakkında Ak Parti için eski il başkanları için eleştiri yapmışızdır. Bizi de eleştirecekler. Ama Cumhur ittifakını ne sıkıntıya sokmak ne de rencide etmek için ne söylemlerde bulunmuşuz. Kim söylüyorsa çıksın karşıma göreyim. Onlar kim görelim bakalım. Kim sıkıntıya düşüyorsa çıksın boyunu bir görelim. Ak Partili mi görelim bakalım. Ak Parti’nin içerisindeki FETÖ artıkları bizi zedelemeye çalışmaktadır. Ak Parti’de bu oyuna gelmeyecek. Karabük’e önümüzdeki 200 yıla imzasını buradaki arkadaşlarla birlikte atmıştır. Karabük 200 yılını bizimle garantiledi. Her birinize teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

KONGREYE YOĞUN KATILIM OLDU

Dün 100. Yıl Kültür Merkezinde gerçekleşirken, kongreye MHP Adana Milletvekili Ayşe Sibel Ersoy, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, AK Parti Karabük İl Başkanı Ferhat Salt, Yeniden Refah Partisi Karabük İl Başkanı İsmail Özer, Yenice, Eskipazar ve Yortan Belde Belediye Başkanları ile ilçe başkanlarının yanı sıra sivil toplum örgütlerinin başkan ve yöneticileri ve partililer katıldı.
Divan Başkanlığını MHP Adana Milletvekili Ayşe Sibel Ersoy’un yaptığı genel kurul sonrası tek liste ile gidilen seçimlerde Cenk Gedikoğlu’nun il başkanı seçildiği yönetim ise şu isimlerden oluştu: “A. Gürkan Malkoç, Ali Bayar, Alparslan Kanca, Asım Çelik, Asım Sarıoğlu, Aykut Kaba, Celal Tokatlı, Ebrar Güngör, Hidayet Büyükdoğan, Hüseyin Yalçın, İsmail Ova, Kürşat Yılmaz, M. Yunus Çelik, Melek Akbulut, Mustafa Turgut Cengiz, Onur Karabacak, Ramazan Cesur, Ümit Hakan Yılmaz, Yaman Asa ve Yavuz Taşyıkan.
Emin Yıldız, Selami Günday, Yılmaz Güzel, Kemalettin Tan, Hüseyin Alimoğlu, Özcan Danışman ve Mustafa Taslakoğlu’nun Disiplin Kurulu üyesi seçildiği kongrede, Üst Kurul Delegeleri ise, Rafet Vergili, Cenk Gedikoğlu, Adem Kar, Abdurrahman Meşe, Erkan Canözü ve Şaban Tutar seçildi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Türk Ocakları Karabük Şubesi, Türk Milliyetçiliğini ve Türk Milliyetçilerini Kutladı

Yayın: 03.05.2024 14:29
Paylaş:
A+ A-

Türk Ocakları Karabük Şubesi Başkanı Prof. Taşkın Deniz, Türk Milliyetçiliği ve Türk Milliyetçileri’nin önemine vurgu yaparak, 3 Mayıs Türkçülük Günü dolayısıyla yazılı basın açıklaması yaptı. Açıklamasında; “Milli menfaatleri bireysel çıkarlardan üstün tutmayı, mukaddesat kabul edilen değerleri sahiplenmeyi, kadim kültüre ve ortak gelecek tasavvuruna saygı duymayı, ahlak ve erdem sahibi insan olmayı ifade eden Türk Milliyetçiliği bu özellikleri ile üstün bir fikriyattır. Bu fikriyatı benimseyen, yaşayan ve nesilden nesile aktaran milli şuur ve gurura sahip kişi ise Türk Milliyetçisi’dir. Türk milliyetçiliği ve Türk milliyetçilerinin has ocağı ise 112 yıldır ateşi sönmeyen Türk Ocakları’dır. Balkan Savaşları’ndan Kurtuluş Savaşı’na ve günümüze dek geçen süreçte Türklüğün yeniden diriliş ve yükseliş mücadelesinde ön cephede yer alan Türk Ocakları bugün de istikbal ve istiklal mücadelesinde milletinin ve devletinin yanında ve hizmetinde olmaya devam etmektedir.      

Türk Ocakları mensupları zamana ve şartlara göre değişen milliyetçiler değildir. Daha önceleri milliyetçi olarak kendilerini ifade edenler zamanın şartlarına göre yön değiştirmiş ve böylesine bir ortamda 1944 yılında Türk milliyetçileri seslerini duyurmuştur. Bugün 80 yıl sonra yine bazı çevreler zamanın şartlarına bağlı olarak yollarından sapma gösterebilirler. Ama bizler tarihimizin bize gösterdiği istikametten asla sapmadan ilerlemeye devam edeceğiz. Esen rüzgâra göre değil imanımızın gerektirdiği ve tarihimizin gösterdiklerine göre yaşamaya devam edeceğiz. Bu sebepledir ki bir asrı aşkın süredir efkâr-ı milliye, lisan-ı milli ve maarif-i milli odaklı çalışmalarımıza devam etmekteyiz.

Unutulmamalıdır ki, tarihi ve inancı gereği rüzgâra göre değişim göstermeyen Türk milliyetçileri günümüzde hem kâmil manada demokrasiyi hem de etnik ve mezhebi kışkırtmalara karşın aziz Türk milletinin birliğini ısrarla savunmaya devam etmektedir. İçerisinde bulunulan durum bu mücadeleyi haklı kılmaktadır. Bu çerçevede anayasa değişikliği gündeminde Türk Ocaklarının, etnik ve mezhebi aidiyetlere bakılmaksızın Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının tamamını kapsayan Türk milleti kavramından, resmî dil ve eğitim dili olarak Türkçe’nin tek dil olmasından, milli devlet ve üniter yapısından yani anayasamızın ilk 4 maddesinden yana tavrı net ve kesindir. Türk milletinin, İslam âleminin ve bütün dünyanın geleceğinden kendisini sorumlu hisseden Türk milliyetçileri ve Türk Ocakları camiası olarak, gündelik siyasetin çekişmelerinin dışında, geleneksel tavır ve üslubumuz doğrultusunda bugün de milletimizin hak ve hukukunu savunmakta, demokrasimizi güçlendirmekte, medeniyetimizin güçlü köklerinden aldığımız ilham ve güçle yeni ufuklara yürümekte kararlıyız. Necip Türk milletinin bütün bunları yapabilecek ve yaşadığı sıkıntıların üzerinden gelebilecek yetenek ve beceriye, tarihi tecrübeye sahip olduğuna inanıyoruz. Hiç kimse şühedanın kanı ile yoğrulan ve şekillenen vatan topraklarına ve bayrağına yönelik olarak heveslere kapılmamalıdır. Heveslere vurulan mührün kalıcı sahibi, şühedanın bizatihi kanıdır. 

Bu vesile ile haksız suçlamalar ile maruz kaldıkları işkenceler hatta ölümlerin dahi kendilerini inançlarından vazgeçiremeyen onurlu Türk milliyetçilerini rahmetle anıyoruz. 3 Mayıs Türkçülük Günü’nü kutluyoruz.” ifadelerinde bulundu. (Esra Oğuzkağan Özkan)