Bölgenin Sesi Gazetesi tarafından
07 Eylül, 2023 11:17 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Milletvekili Akay’ın İlk Kanun Teklifi Karabük İçin Oldu

Milletvekili Akay TBMM Başkanlığı’na verdiği “2429 sayılı Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” teklifinde 3 Nisan’ın Sanayi Günü olmasını teklif etti. Bir Ülkenin Bağımsızlığının Temeli Sanayinin Geliştirilmesinden Geçer Sanayinin geliştirilmesinin önemine vurgu yapan Milletvekili Akay, “Bir ülkenin bağımsızlığının temeli, kuşkusuz ekonomik gücüdür. Bu güce sahip olmaksa üretimin ve sanayinin geliştirilmesinden geçmektedir. Bölgeler arası farklılıkların yok edilerek ekonomik açıdan gelişmişliğin ve kalkınmışlığın sağlanabilmesinde sanayi sektörü en etkili unsurlar arasında yerini almaktadır. Mustafa Kemal Atatürk “Askeri zaferler ne kadar büyük olursa olsun, iktisadi zaferlerle taçlandırmadıkça sonuçsuz kalır.” diyerek savaş sonrası durumun önemini ortaya koymuştur.” dedi. “3 Nisan” Devletin Bağımsızlığını Sağlayacak Ekonomik Kalkınmanın Temellerinin Atıldığı Bir Dönüm Noktasıdır Kanun teklifinin önemi hakkında değerlendirmelerde bulunan Milletvekili Akay, “3 Nisan 1937 tarihinde ülkemizin “İlk Ağır Sanayi Kuruluşu” olan Karabük Demir Çelik Fabrikası (KARDEMİR) kurulmuştur. 3 Nisan sadece Demir Çelik Fabrikalarının ve Karabük’ün kuruluşunun kutlandığı bir gün değildir, devletin bağımsızlığını sağlayacak ekonomik kalkınmanın temellerinin atıldığı bir dönüm noktasıdır. Bu sebepten dolayı ülke ekonomisini kalkındırma yolunun sanayi işletmelerini artırmaktan geçtiğini, üretmenin değerinin devletin bağımsızlığıyla ilişkili olduğunu bilmesi önem arz etmektedir. 3 Nisan’ı “Sanayi Günü” ilan etmek üretmenin değerinin devletin bağımsızlığıyla ilişkili olduğu bilincini geliştirecek; devletimizin sanayileşme, çağdaşlaşma, modernleşme ve bağımsızlık vizyonuna katkı sağlayacaktır.” ifadelerini kullandı. Milletvekili Akay’dan Karabük’ün Tarihi İçin Önemli Teklifi CHP Karabük Milletvekili ve TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Cevdet Akay’ın 2429 sayılı Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi şöyle: Madde 1- 17/03/1981 tarihli ve 2429 sayılı Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkında Kanun'un 2.’inci maddesinin birinci fıkrasında bulunan “yılbaşı günü, 1 Mayıs günü ve 15 Temmuz günü” ibaresi “yılbaşı günü, 3 Nisan günü, 1 Mayıs günü ve 15 Temmuz günü” olarak değiştirilmiş, (C) bendinde yer alan “1 Ocak günü yılbaşı tatili” ibaresinden sonra gelmek üzere “3 Nisan günü Sanayi Günü” ibaresi eklenmiş ve (D) bendinde yer alan “yılbaşı günü, 1 Mayıs günü ve 15 Temmuz günü” ibaresi “yılbaşı günü, 3 Nisan günü, 1 Mayıs günü ve 15 Temmuz günü” şeklinde değiştirilmiştir.(Haber Merkezi)
blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
18 Nisan, 2025 19:22 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Kastamonu Üniversitesi’nde turizm konuşuldu

Kastamonu Üniversitesi’nde Turizm Haftası aktiflikleri çerçevesinde düzenlenen panelde turizm konusu tüm taraflarıyla ele alındı.
Kastamonu Üniversitesi’nde, bu yıl 49’uncusu düzenlenen Turizm Haftası aktiflikleri çerçevesinde "Turizme Çok İstikametli Bir Bakış" başlıklı panel gerçekleştirildi. Panelde ziraî turizmden kırsal kalkınma dayanaklarına, tabiat turizmi uygulamalarından alan kılavuzluğuna kadar pek çok konu başlığı ele alındı.
Turizm Fakültesi İstiklal Yolu Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen ve moderatörlüğünü Doç. Dr. Gülizar Cengiz’in üstlendiği panele, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Burhan Sevim, Doç. Dr. Aydoğan Aydoğdu, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Kastamonu Koordinatörü Ahmet Kuyulu, Ilgaz Dağı Ulusal Park Şefi İklim Çavuş Kara’nın yanı sıra çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.
Panelin açılışında konuşan Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Burhan Sevim, "Turizm Haftası vesilesiyle düzenlediğimiz bu panel, öğrencilerimiz için hem bilgi hem de ilham kaynağı olacaktır. Bu noktada iştirakçilere teşekkür ediyoruz" dedi.
"Lavanta Tarımı ve Bir Turistik Çekim Gücü Olarak Kullanımı" başlıklı sunumuyla birinci konuşmayı gerçekleştiren Doç. Dr. Aydoğan Aydoğdu, son yıllarda büyük ilgi gören lavanta üretiminin Kastamonu’ya sağladığı katkıları dinleyicilerle paylaştı.
Aydoğdu, lavanta tarımının hem sürdürülebilir hem de çevreci bir faaliyet olduğuna dikkat çekerek, bu üretim biçiminin Kastamonu’nun ekonomik ve turistik kalkınmasında güçlü bir etken olduğunu vurguladı.
Doç. Dr. Aydoğdu’nun ardından söz alan TKDK Kastamonu Koordinatörü Ahmet Kuyulu ise, kırsal turizme yönelik sunulan hibe dayanakları hakkında iştirakçilere bilgi verdi.
Kuyulu, Kastamonu Vilayet Koordinatörlüğü olarak bugüne kadar çeşitli alanlarda toplam 495 projeye yaklaşık 24 milyon avro hibe dayanağı sağlandığını belirtti. Bilhassa hayvancılık alanında Kastamonu’ya geniş kapasiteli büyükbaş hayvancılık tesislerinin kazandırıldığını tabir eden Kuyulu, 2024 yılı prestijiyle Turizm İşletme Dokümanlı 15 konaklama tesisi ve 258 oda kapasitesinin oluşturulduğunu, bu sayının gelecek yıllarda da artmasının hedeflendiğini söyledi.
Panelin son oturumunda ise Ilgaz Dağı Ulusal Park Şefi İklim Çavuş Kara, "Doğa Turizmi Uygulamaları ve Alan Kılavuzluğu" başlıklı sunumunda tabiat temelli turizmin uygulama alanlarına ait değerlendirmelerde bulundu. Kara, Ilgaz Ulusal Parkı’nı tanıtarak, yaz ve kış devirlerinde bölgede gerçekleştirilen turizm aktiviteleri hakkında bilgi verdi.
Katılımcıların sorularının yanıtlanmasıyla devam eden panel, konuşmacılara plaket takdiminin akabinde sona erdi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.