blank
Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
10 Aralık, 2024 15:57 tarihinde yayınlandı

Milletvekili Şahin, TBMM’de “bütçe” üzerinekonuştu

AK Parti Genel Sekreter Yardımcısıve Karabük Milletvekili Cem Şahin, TBMM Genel Heyetinde,2025 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi kapsamında, Yargıçlar ve Savcılar Kurulu’nun 2025 yılı bütçesi üzerine AK Parti Grubuadına kelam aldı.
Şahin konuşmasında,Hâkimler ve Savcılar Kurulu’nun, hukuk devleti prensibinin temel taşı olan adil, bağımsız, tarafsız, muteber ve aktif bir yargı sisteminin teminatı olduğunu söyledi.
Hâkimler ve Savcılar Kurulu’nun 4 üyesinin milletindoğrudan seçtiği Cumhurbaşkanı tarafından, 7 üyesinde millet iradesinin tecelligâhı olan Gazi Meclistarafından seçildiğini hatırlatan Şahin, "Bağımsız mahkemeler aziz milletimiz ismine yargılama yaparken,Hakimlerve Savcılar Kurulu da yargı sistemimizin teminatı olarak, yargıçlar ve savcılarla ilgili süreçleri hukukun üstünlüğü, mahkemelerin bağımsızlığı, tarafsızlığı ile hakimlik ve savcılık teminatıesaslarına nazaran yerine getirmektedir.Bu durum, yargı sistemimizin demokratik bir istikrar içerisinde çalışmasını sağlamaktadır." dedi.
Hâkimler ve Savcılar Kurulu’nun vazifeleri hakkında bilgiler aktaran Şahin, şöyle devam etti:
"Hâkimler ve Savcılar Kurulu 2024-2028 Stratejik Planı, Genel Şuranın 7 Şubat2024 tarihlikararıylayürürlüğe girmiştir.Hakimlerve Savcılar Heyeti,söz konusu planile; ’Adil, Bağımsız, Tarafsız, Muteber ve EtkinYargının Teminatı’vizyonuna ulaşabilmek için; yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığını güçlendirmeyi, yargıya itimadı artırmayı, hâkimlik ve savcılık teminatını güçlendirmeyi, Yargının aktiflik ve verimliliğini artırmayı, Yargıda ihtisaslaşmayı sağlamayı ve kurumsal altyapı ve kapasiteyi güçlendirmeyi kendine gaye edinmiştir."
"Tedbir mahkemelerikuruldu"
Bu kapsamda, aile içi şiddetle aktif mücadeledeihtisaslaşmasağlamak üzere önlem mahkemelerininkurulduğunu söz eden Şahin, Cumhuriyet başsavcılıklarında aile içi şiddet bürolarınınyaygınlaştırıldığını,imar, kamulaştırma, finans,bilişim suçlarıve vergi davaları üzere özel ihtisas gerektiren konulardaihtisas mahkemelerinin belirlendiğini, bu düzenlemelerin, adalet sisteminindaha kapsayıcı ve faal bir formda işlemesine büyük katkı sunacağını belirtti.
Türkiye genelindeki hakim ve savcıların sayıları ile Heyetin 2014 ve 2025 yılı bütçeleri hakkında da bilgiler veren Şahin, kelamlarını şu tabirleri ile tamamladı:
"Hâkimler ve Savcılar Kurulu’nunhenüz müstakil bir binası bulunmamaktadır.Mevcut bina Adalet Bakanlığı ile ortak kullanılmakta olup Şuranın, yargının kurumsal yapısını güçlendirmek ismine bu mevzudaki gereksinimini Genel Heyetin dikkatine sunuyorum. Bu vesileyle, Yargıçlar ve Savcılar Konseyinin 2025yılı bütçesinin ülkemize, milletimize, devletimize güzel olmasınıtemenni ediyor ve Genel Kurulu saygıylaselamlıyorum."

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
20 Mayıs, 2025 20:52 tarihinde yayınlandı

Tarlaya giden yaşlı adam ölü bulundu

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde tarladan dönmeyen 65 yaşındaki adamın hayatını kaybettiği ortaya çıktı.
Zonguldak’ın Ereğli ilçesine bağlı Terzi köyü Aslan Çeşme mevkisinde sabah saatlerinde tarlasına giden 65 yaşındaki İsmail Demir, akşam saatlerine kadar geri dönmeyince ailesi durumdan şüphelendi. Yaklaşık 4 saat süren arama çalışmasının akabinde, Demir’in cansız vücudu oğlu tarafından tarlanın alt kısmındaki çalılıklar ortasında bulundu.
İlk belirlemelere nazaran, İsmail Demir’in yükseklikten düşerek çalılık alanda hayatını kaybettiği öğrenildi. Olay yerine gelen 112 Acil Sıhhat grupları ve jandarma, İsmail Demir’in hayatını yitirdiğini belirledi. Cenaze, Karadeniz Ereğli Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.
Jandarma olayla ilgili soruşturma başlattı.

Bizi sosyal medyadan takip edin