Mobil Kan Bağış Aracı Törenle Teslim Alındı

Mobil Kan Bağış Aracı Törenle Teslim Alındı

Yayın: 16.02.2018 21:58
Paylaş:
A+ A-

TürkKızılay’ı Mobil kan Bağış Aracı teslim töreni Karabük Milletvekili Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer, Türk Kızılayı Genel Kurul Üyesi Ercan Tan, Safranbolu Şube Başkanı İhsan Topaloğlu, İş Adamı Şefik Dizdar, İl Genel Meclisi Başkanı Ahmet Sözen, Kızılay Eskişehir, Kastamonu İdarecileri, siyasi partilerin ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaşın katılımı ile gerçekleşti.

Açılış konuşmasını yapan Safranbolu Kızılay Şube Başkanı İhsan Topaloğlu; Bu gün Mobil Kan Bağış Aracımızı teslim alarak, Kan Bağışı Hayat Kurtarır sloganımızı perçinleştirerek halkımıza hizmet etmesini sağlayacağız. Yaklaşık 2 yıldır bu araca alabilmek için çalmadığımız kapı kalmadı. Ancak sonunda hedefimize ulaştık. Bu anlamda Sayın Vekilimize ve Genel Başkan Yardımcımız Ercan Tan beyefendilere de teşekkür ediyorum. Bölgemize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Türk Kızılayı Genel Kurul Üyesi Ercan Tan ise, Türkkızılayı’nın yıllık yüzde 200 – 300 civarında bir büyümeye sahip olduğunu, Afrin, Somali gibi önem arz eden bölgelerde ekiplerin çalışmalarına devam etmekte olduğunu söyledi.
2018 yılında ülkemizin kan ihtiyacının yüzde yüzünün Kızılay tarafından karşılanabilecek duruma geleceğini kaydeden Tan; “ Türkiye’de Mobil Kan Bağış Aracının alınmasında emeği olan tüm bağışçılarımıza teşekkür ediyor, bölgemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Programda son olarak Karabük Milletvekili Prof. Dr. Burhanettin Uysal söz aldı.

Uysal şöyle konuştu: Bir dakika sonra o kana kendimizin ihtiyaç duymayacağını kim iddia edebilir. İlk önce kendimize, sonra tüm insanlık adına lütfen kan verme işine özen gösterelim. Ben bu kan aracının temininde emeği geçen herkese tekrar şükranlarımı arz ediyorum. Kızılay’ımıza teşekkür ediyorum. Neden: Bizim için en güzel örnek Suriye örneğidir. Suriyelilere sahip çıkan bir Türk halkı vardır. Kapılarını açan bir Anadolu vardır. Ama biz düşecek olsak kapılarını açan bir ülke var mıdır? Bu gün sözde insanlık dersi veren ülkeler, Aylin bebekler denizde boğulurken onlara sessiz kalmıştır. Şu ana kadar 30 milyar dolar bir harcama yaptık. Bu paralar sizlerin parası. Ama buna öncülüğü Kızılay yapmıştır. Bu nedenle bir kez daha teşekkür ediyorum. Mobil Kan Bağışı Aracı bölgemize hayırlı olsun” dedi.

Konuşmaların ardından kurdele kesilirken protokol üyeleri kan bağışında bulundular.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse, Mimarlar Odası Karabük Şube Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyelerini Ağırladı

Yayın: 03.05.2024 13:48
Paylaş:
A+ A-

Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse, geçtiğimiz günlerde Mimarlar Odası Karabük Şube Başkanı Burcu Naime Tanç Çidem ve yönetim kurulu üyelerini ağırladı. Gerçekleşen nazik ziyarette Başkan Köse, geçtiğimiz yıl Kasım ayında seçilen şube başkanı ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti.

Başkan Köse, ziyarette yapılan çalışmalar hakkında bilgi verirken, Safranbolu’nun tarihi ve kültürel mirasının korunması konusundaki hassasiyetlerini vurguladı. Mimarlar Odası’nın bu konudaki desteklerinden dolayı memnuniyetini dile getiren Başkan Köse, işbirliği ve dayanışma içerisinde çalışmaya devam edeceklerini belirtti.

Şube Başkanı Tanç Çidem ise, Safranbolu Belediyesi’nin şehrin tarihine sahip çıkma ve koruma çalışmalarını takdir ettiklerini ifade ederek, yapılan ziyaretin karşılıklı fikir alışverişi ve işbirliği için önemli bir adım olduğunu belirtti.

Ziyaret sonunda taraflar arasında yapılan görüşme ve değerlendirmelerin, Safranbolu‘nun daha da güzelleştirilmesi ve korunması adına olumlu sonuçlar doğuracağına inanıldığı vurgulandı. (Esra Oğuzkağan Özkan)