Anadolu Ajansı tarafından
18 Eylül, 2024 16:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Netflıx’ten gençlere yönelik “Türkiye Yetenek Haritası” girişimi

İSTANBUL (AA) - Netflix, "Türkiye Yetenek Haritası" girişimiyle Türkiye'de Netflix yapımına ev sahipliği yapan üç şehirde genç yeteneklere eğitim fırsatı sunacak.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Türkiye Yetenek Haritası girişimi kapsamında düzenlenen eğitim programlarıyla gençlere kreatif sektördeki kariyerlerine güçlü bir başlangıç yapma fırsatı sunulacak.

Girişimin ilk aşaması olan "Netflix ile A'dan Z'ye Reji Eğitimi", Çanakkale'de gerçekleştirilirken ikinci durağı Ankara olacak. 20-21 Eylül'de, CerModern işbirliğiyle düzenlenecek reji eğitimine Başkent Üniversitesi Film Tasarımı ve Yönetimi Bölümü ile Bilkent Üniversitesi İletişim ve Tasarım Bölümü öğrencileri katılacak.

Projenin yıl içerisindeki son aşaması ise ekim ayında Mardin'de, Mardin Film Ofisi işbirliğiyle gerçekleştirilecek.

- "Hikayelerimizi tüm dünyaya anlatacak gençler arıyoruz"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Netflix Diziler Direktörü Özge Bağdatlıoğlu, şirket olarak "Yaratıcılıkta Eşitlik İçin Netflix Fonu" adlı küresel bir inisiyatif yürüttüklerini belirtti.

Bağdatlıoğlu, "Bu kapsamda başlattığımız 'Türkiye Yetenek Haritası' ile geçmişte pek çok Netflix yapımına ev sahipliği yapmış üç şehrimizde yeni eğitim fırsatları sunacağız. Amacımız, Anadolu'daki gençlerin kreatif sektörde hak ettikleri fırsatlara daha kolay ve eşit bir şekilde ulaşabilmeleri için ilk adımı atmak. Çanakkale ve Ankara'daki eğitimlerin Türkiye Kültür Yolu Festivali programına dahil edilmesinden gurur duyuyoruz. Bu yolculukta, Anadolu'nun hikayelerini gelecekte tüm dünyaya anlatacak gençlerle bir araya geleceğimize inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Netflix, bugüne kadar Türkiye'deki kreatif sektörün gelişimine katkı sağlamak ve yeni yetenekleri sektöre kazandırmak amacıyla 10'dan fazla projeye imza attı. Bu projeler arasında Bahçeşehir Üniversitesi ile bu yıl üçüncüsü düzenlenen "Netflix Dizi Yazarlığı Dersi", Güney California Üniversitesi'nin katkılarıyla düzenlenen "Yaratıcı Yapımcılık Programı", Anima Okul işbirliğiyle hayata geçirilen "Görsel Efekt Eğitimi" ve Tatino Films ile Impact Hub İstanbul işbirliği ile sunulan ‘Netflix Series Lab" gibi eğitimler yer alıyor.

blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
15 Nisan, 2025 17:42 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Endüstriyel robotlara kadın eli değdi

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü tarafından 2025 yılı teması olarak belirlenen "Kadın Girişimciliği ve Bayan İstihdamı" çerçevesinde, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) uyumunda yürütülen endüstriyel robot operatörlüğü eğitim programı Samsun’da başladı.
Samsun’da bayan istihdamını artırmak ve bayan girişimciliğini desteklemek hedefiyle Samsun Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO), TOBB Kadın Girişimciler Kurulu ve Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı iş birliğiyle imzalanan "Kadın İstihdamı ve Kadın Girişimciliği İş Birliği Protokolü" kapsamındaki değerli faaliyetlerden biri olan Endüstriyel Robot Operatörlüğü Eğitim Programı; OKA, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Yeşilyurt Demir Çelik Meslek Yüksekokulu (MYO), Samsun Merkez Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü (OSB), TMMOB Makine Mühendisleri Odası Samsun Şubesi ve TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası Samsun Şubesi ortasında imzalanan alt protokol ile hayata geçiyor.
Program, bölgede otomasyonla dijitalleşen sanayilerde bayan istihdamını artırmayı ve bayanların bu alanlarda nitelikli iş gücü olarak yer almasını sağlamayı hedefliyor. Eğitim programı, 14 Nisan’da OKA Genel Sekreteri Mehlika Dicle’nin iştirakiyle başladı. Açılışta konuşan Genel Sekreter Mehlika Dicle, "Ajansımız öncülüğünde kamu, üniversite ve sanayi iş birliği modeliyle bölgemizin endüstriyel dijital dönüşümüne katkı sağlayacak insan kaynağını yetiştiriyoruz. Bilhassa bayanların sanayi ve yüksek teknoloji kesimlerinde daha fazla yer almasını önemsiyoruz" dedi.
Eğitimlere, Samsun’da yaşayan mühendislik yahut teknikerlik kısmı öğrencisi yahut mezunu 25 bayan katılıyor. Program kapsamında iştirakçilere teorik ve uygulamalı olmak üzere kapsamlı bir eğitim sunuluyor. Teorik eğitimler, OKA merkez hizmet binasında, Samsun Teknopark’taki bir yazılım firması tarafından veriliyor. Toplam 6 gün sürecek eğitimlerin devamında ise programlama, Robot Studio, Otomasyon Tahlilleri ve Robot Üretimi üzere ileri seviye uygulamalı eğitimler gerçekleştirilecek.
Eğitimin birinci gününde robot çalışma modları, panel ekranı kullanımı, eksen hareketleri, koordinat sistemleri, güvenlik tahlilleri üzere hususlar işlendi. İkinci gün ise OMÜ Yeşilyurt Demir Çelik Meslek Yüksekokulu’ndaki endüstriyel robot eğitim alanında uygulamalı dersler yapıldı. Kursiyerlerin teorik bilgilerini kullanma imkânı bulduğu uygulamalı eğitimlerde, pek çok dalda kullanılan endüstriyel robotların temel çalışma prensipleri ve robotun farklı eksenler üzerindeki hareket kabiliyeti ve denetimi ile ilgili bilgiler aktarılıyor.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.