Bölgenin Sesi Gazetesi tarafından
08 Eylül, 2023 16:19 tarihinde yayınlandı
A+ A-

New York’ta fare sayısındaki artış gözle görülür hal aldı

Amerika Birleşik Devletleri'nin New York kentinde 2020 yılından bu yana görülen fare sayısındaki artış, sokaklarda gözle görülür bir hal aldı.

Amerika Birleşik Devletleri'nin New York kentinde 2020 yılından bu yana görülen fare sayısındaki artış, sokaklarda gözle görülür bir hal aldı. Bir kısım kent sakini, fare sayısı artışında Kovid-19 sonrası yeme içme alanlarının ağırlıklı olarak dış mekanlarda yoğunlaşmasının etkili olduğunu belirtirken, New York Belediyesi tarafından kentteki fare sayısını azaltmak için geçtiğimiz aylarda özel bir birim kurulmuştu.(AA)
blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
16 Nisan, 2025 17:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Kastamonu Üniversitesi’nde simetrik tasarımların mozaik yapısı araştırılacak

Kastamonu Üniversitesi tarafından hazırlanan Simetrik Dizaynların Mozaik Yapısı Üzerine bahisli araştırmaya TÜBİTAK destek verdi.
Kastamonu Üniversitesi Fen Fakültesi Matematik Kısmı Öğretim Üyesi Araştırma Vazifelisi Dr. Semih Piri’nin yürütücülüğünü üstlendiği "Kombinatorik Simetrik Dizaynların Parçalanması ve Mozaikler" başlıklı proje, TÜBİTAK 1002-Hızlı Takviye Programı kapsamında desteklenmeye paha bulundu.
Bir yıl mühletle yürütülmesi planlanan projede; kombinatoryal simetrik dizaynların mozaiklerinin varlık sorunlarına genel bir karşılık verilmesi, bu mozaiklerin elde edilme tekniklerinin araştırılması ve dizaynların mozaikleriyle başka kombinatoryal yapılar ortasındaki bağın ortaya konulması hedefleniyor.
Proje, matematiksel yapıların daha derinlemesine anlaşılmasına yönelik değerli bir adım olarak bedellendiriliyor.
Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, proje takımını tebrik ederek, bilimsel çalışmalara verilen dayanaklardan ötürü kurumlara da teşekkür etti.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.