İhlas Haber Ajansı tarafından
26 Nisan, 2025 15:23 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Öğrencilerin ilk atölye deneyimleri sergiye dönüştü

Karabük Üniversitesi (KBÜ) ve Pamukkale Üniversitesi iş birliğiyle düzenlenen ortak stantta, iki üniversitenin fotoğraf kısmı öğrencilerinin birinci atölye tecrübelerinden oluşan 36 yağlı boya eser sanatseverlerin beğenisine sunuldu.
Karabük Üniversitesi Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi mesken sahipliğinde gerçekleştirilen standın açılışına, Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş da katıldı.
Sergide, Karabük Üniversitesi ile Pamukkale Üniversitesi fotoğraf kısmı ikinci sınıf öğrencilerinin, atölye dersi kapsamında hazırladığı yağlı boya çalışmaları yer aldı. Öğrencilerin birinci atölye tecrübelerini yansıtan stant, üniversiteler ortasında sanatsal iş birliğini güçlendirirken, genç sanatkarlara da yapıtlarını sanatseverlerle buluşturma imkânı sundu.
İki basamaklı olarak planlanan standın ikinci kısmı, 2025 güz periyodunda Pamukkale Üniversitesinde gerçekleştirilecek.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
26 Nisan, 2025 15:23 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Karabük emniyeti üniversite öğrencilerini dijital tehlikelere karşı bilinçlendirdi

Karabük Üniversitesi’nde (KBÜ) düzenlenen "Siber Güvenlik Hakkında Genel Bilgilendirme" etkinliğinde, Karabük İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, öğrencilere dijital dolandırıcılık, ferdî data güvenliği ve siber tehditler konusunda değerli bilgiler aktardı.
Karabük Üniversitesi Dijital Şiddet ile Mücadele Kulübü tarafından düzenlenen ve Şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen aktiflik, Karabük İl Emniyet Müdürlüğü iş birliğiyle hayata geçirildi. Aktiflikte, dijital çağda artan siber tehditlere karşı öğrenci ve çalışanın bilinçlendirilmesi hedeflendi.
Açılış konuşmasını yapan Karabük Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Yasin Taşpınar, teknolojinin denetimli ve şuurlu kullanımının kıymetine dikkat çekerek, siber güvenlik ve "siber vatan" kavramlarının stratejik bir ehemmiyete sahip olduğunu vurguladı.
Dijital Şiddet ile Mücadele Kulübü’nün akademik danışmanı Öğr. Gör. Dr. Hülya Özçağlar Eroğlu ise dijital şiddetin çok boyutlu yapısına dikkat çekerek, dezenformasyonun bu şiddetin en yaygın biçimlerinden biri olduğunu söz etti. Eroğlu, gençlerin dijital ortamda şuurlu bir duruş sergilemesinin ehemmiyetini de lisana getirdi.
Programda, Karabük İl Emniyet Müdürlüğü Siber Cürümlerle Çaba Şube Müdürlüğü’nden Komiser Yardımcısı Mehmet Doğan, iştirakçilere dijital dolandırıcılık formülleri, şahsî bilgi güvenliği ve çevrim içi tehditlerden korunma yolları hakkında kapsamlı bir sunum gerçekleştirdi. Doğan, toplumsal mühendislik ataklarından geçersiz internet sitelerine kadar birçok hususta örneklerle bilgilendirme yaptı.
Etkinlikte, dijital dünyada inançlı hareket edebilmek için bireylerin dikkat etmesi gereken mevzulara değinilirken, şuurlu internet kullanımının siber cürümlere karşı alınacak en temel tedbir olduğu vurgulandı.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.