ÖĞRETMEN OLMAK

ÖĞRETMEN OLMAK

Yayın: 24.11.2023 15:09
Paylaş:
A+ A-

Bugün öğretmenler günüymüş. O halde benim de günüm mü ? Günümdür  herhalde. Bilfiil okullarda öğretmenlik yapmasam da, diplomam var diyecektim ama,  minik bir deneyimim var aslında. Zamanında Sağlık Kolejinde bir iki ay ders vermiştim . Küçüklüme verdiğim  dersleri de sayarsak, bu konudaki  rüştümü ispatlarım gibi  geliyor fakat düşününce  başka başka tecrübelerde çıkmıyor değil karşıma. Zamanında dayımın kızına da bütünlemeye kaldığı için, yaz tatili  boyunca matematik ve İngilizce dersleri vermiştim. Geçmişti sınıfını.

Yukarıdaki fotoğrafta benim ilk okul ikinci sınıf öğretmenim yer alıyor. İlk okulda beş öğretmen değiştirdim. Öğretmenlerimin hepside güzel insanlardı. Fotoğraftaki öğretmenim de değerli bir insandı, öğrencileri olarak  onu sever ve sayardık. Ne fazla yüz verip şımartır ne de öfkeli halleri ile korkuturdu. Tam dengedeydi yani. Hiç öğrenci seçmez hepimize eşit mesafede dururdu fakat bozum olduğum bir anım var. Bu hoş olmayan anının yanında bir çok güzel anlar da olmuştur mutlaka fakat hafızamda kalan bu olmuş. Öğretmenimiz sık sık haritaya bakmadan,  ezberden Türkiye haritası çizmemizi istiyordu. Bir seferinde ; haritamı beğenmediği için, hiç bir şey demeden, kağıdımı önümden alıp, buluşturarak çöpe atıverdi. Öyle kötü oldum ki, sanki o kağıtla birlikte bende o çöp kutusunun içine girdim. Bu olayı neden unutmadığımı bilmiyorum. Ne bir azar, ne bir küçümseme sözü hiç bir şey yoktu ortalıkta ve sadece  bana özel yaptığı bir davranış da değildi yaptığı. Beğenmediği bütün haritalara aynını yapıyordu !   Zor iş öğretmenlik. Fazla sabırlı olmayı gerektiriyor. Bir yıl boyunca verdiğin onca emeğin ardından öğrencinin aklında  kalan bu olabiliyor. Tüm öğretmenlerimizin gününü kutluyorum.  ❤

Sevgilerimle

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Besicilere ‘sahte para’ uyarısı

Yayın: 09.05.2024 14:13
Paylaş:
A+ A-

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, dolandırıcıların sahte para kontrol makinesi ve kalemine dahi takılmayan paralar ürettiğini belirterek, besicilere, acele etmeden müşteriyi tanıyarak satış yapmalarını önerdi.

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, yaptığı açıklamada, sahte parayla alışverişe bayramlarda daha sık rastlandığını söyledi.

“Bayram öncesi puslu havalara benzer.” diyen Şahin, bayramda dolandırıcılara karşı dikkatli olunması gerektiğini dile getirdi.

Şahin, mağduriyet yaşanmaması için tüm banknotların mutlaka kontrol edilmesi gerektiğini belirterek şöyle devam etti:

“Bununla alakalı tedbirler olabilir. Sahte parayı ayırt edici makineler, kalemler, kabartma kısımlarla tespit etme gibi çeşitli durumlar var. Parayı çok iyi tanıyan insanlar bunu tespit edebiliyor. Esnaf büyük paralara bakıyor. Sahtekarlar da büyük paralara çok bakıldığı için küçük paraları piyasaya sürüyor. Piyasaya en çok kurbanlıkların bulunduğu yerlerde sahte para sürülüyor. Kurbanlık hayvanı bir yıl boyunca yetiştiren çiftçimiz, hayvancımız o kalabalıkta parayı sayıp cebine atar. Sahte olup olmadığını kontrol etmek aklına gelmiyor. Acele etmemek, aceleye getirenler varsa onlardan uzak durmak gerekiyor. Bir sene uğraşılan 8-10 bin lira değerindeki bir hayvan bir anda sahte parayla uçup gidecek. Bir de biz bu sahte parayı alıp harcarsak ve parayı alan kişi sahte olduğunu anlarsa bizi polise şikayet ediyor. Bir de polise ifade vermek durumunda kalıyoruz.”

Besicilere, acele etmeden, müşteriyi tanıyarak satış yapmalarını öneren Şahin, “Ne makine ne kalem ne de diğerleri çok fazla tedbir değil, bunu bile aşan sahte paralar yapılabiliyor. Parayı iyi tanıyarak acele etmeden güven içinde alışveriş yapmak lazım.” dedi.

Şahin, kurbanlık alışverişlerinde alıcının kimlik bilgilerini öğrenmenin de sahte paraya karşı bir önlem olduğunu, vergi gerekçe gösterilerek kimlik bilgilerinin alınması gerektiğini ifade etti. Şahin, önceki yıllarda sahte parayla ilgili yüzlerce şikayet aldıklarını aktardı.

İnternet üzerinden hayvan satışına da değinen Şahin, “Uzaktan satışa biz hep temkinli baktık. Bizler görerek alınan ürünlerde yaşanan problemi çözmekte bile sorunlar yaşıyoruz. Kaldı ki internetten canlı hayvan alınmaz. Her ürünü, her malı görerek almalıyız.” dedi. (AA)