Oğuzlar’da Kur’an kursu öğrencileri ortasında bilgi müsabakası yapıldı

Oğuzlar’da Kur’an kursu öğrencileri ortasında bilgi müsabakası yapıldı

Anadolu Ajansı
Yayın: 10.08.2023 20:00
Paylaş:
A+ A-

ÇORUM (AA) – Çorum'un Oğuzlar ilçesindeki Kur'an kurslarında eğitim gören öğrenciler ortasında ödüllü bilgi müsabakası yapıldı.

İlçe Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğünce Merkez Camisi'nde düzenlenen müsabakada öğrencilere kurs müddetince edindikleri bilgiler hakkında sorular soruldu.

Yarışmada birinci olan öğrenciye bin lira, ikinciye 750 lira, üçüncüye 500 lira ve birinci 10'a girenlere 250'şer lira para mükafatı verildi. Ayrıyeten katılan bütün öğrencilere çeşitli ikramlar verildi.

Oğuzlar İlçe Müftüsü Sinan Eravcı, AA muhabirine, ilçedeki Kur'an kurslarına 305 öğrencinin katıldığını söyledi.

Yarışmayla öğrencilerin bilgilerini ölçtüklerini belirten Eravcı, “Oğuzlar İlçe Müftülüğü olarak öğrencilerin yaz Kur'an kurslarına tertipli gelmelerini teşvik etmek için 2 etaptan oluşan bilgi yarışı düzenledik. Müsabakalarda gayemiz yaz Kur'an kurslarına gelen öğrencilerimizin birbirleriyle kaynaşmaları, camiyi, cemaati ve Müslümanları seven, ulusal ve manevi hisleri yüksek, ahlaklı bir jenerasyon yetiştirmektir. Müsabakayı organize eden işçimize, din görevlilerine, yarışa katılan yaz Kur'an kursu öğrencilerine ve velilerine teşekkür ediyorum.” dedi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Anneler Günü’nde 20 milyar lira katkı bekleniyor

Yayın: 09.05.2024 13:53
Paylaş:
A+ A-

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) açıklamasına göre, Anneler Günü öncesi başlayan hediyelik alışverişi perakende sektörüne hafta başından itibaren kısmi bir canlılık getirdi.

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, Anneler Günü haftasında kartla yapılan alışveriş hacminin 95 milyar TL’ye ulaşacağını öngördüklerini belirterek, “Yani Anneler Günü haftasının perakende alışverişine yaklaşık 20 milyar TL katkı vermesini bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

BMD açıklamasına göre, Anneler Günü öncesi başlayan hediyelik alışverişi perakende sektörüne hafta başından itibaren kısmi bir canlılık getirdi.

Açıklamada görüşlerine yerine verilen Öncel, Anneler Günü’nün yılbaşından sonra en çok hediyelik alışverişinin yapıldığı gün olduğuna dikkati çekerek, hediyelik alışverişinin perakende cirolarına olumlu yansıdığını ifade etti.

Anneleri elbette hiçbir gün unutmadıklarını aktaran Öncel, “Ancak dünyada olduğu gibi ülkemizde de yılın bir gününü sembolik olarak annelerimize ayırıyoruz. Dileyen günün anısına bütçesine göre bir hediye alıyor. Markalarımız bu özel günde müşterilerine yardımcı olmak için kampanyalar hazırladı.” değerlendirmesini yaptı.

Öncel, hafta başından itibaren mağazalardaki hediyelik alışverişinde hareketlilik gözlemlediklerini ifade ederek, “Online kanallardan alınacak hediyeliklerde siparişlerin büyük ölçüde verildiğini söyleyebiliriz. Anneler Günü’nü 12 Mayıs Pazar günü kutlayacağız. Mağazalarda hediyelik alışverişinin 11 Mayıs Cumartesi günü zirveye çıkmasını bekliyoruz. Hediyelik olarak en çok mücevher, kozmetik, kıyafet, elektronik eşya, terlik, çanta, küçük ev aletleri ve aksesuar ürünleri tercih ediliyor.” açıklamasını yaptı.

Cumartesi günü özellikle mücevher, kozmetik gibi ürünlerin satışında yüzde 100’e varan oranlarda artış olacağını öngördüklerini kaydeden Öncel, şunları kaydetti:

“Merkez Bankası banka ve kredi kartı harcama verilerine göre geçen yıl Anneler Günü haftasında giyim-ayakkabı, beyaz eşya, elektrik/elektronik, kuyumcular, mobilya ev tekstili, sağlık-kozmetik ve yemek kategorilerinde yaklaşık 43 milyar liralık kartlı harcama yapılmıştı. Söz konusu kategorilerde bu yıl 26 Nisan haftasındaki harcama tutarı 75,5 milyar lira düzeyinde gerçekleşti. Anneler Günü haftasında ise kartla yapılan alışveriş hacminin 95 milyar TL’ye ulaşacağını öngörüyoruz. Yani Anneler Günü haftasının perakende alışverişine yaklaşık 20 milyar TL katkı vermesini bekliyoruz. Bir de elbette nakit üzerinden yapılan alışverişler de olacak. Bunları da eklediğimizde ciroların çok daha yukarıya çıkacağını söyleyebiliriz.”

Öncel, perakendede adet satışlarının yılın ilk çeyreğinde ortalama yüzde 10 daraldığını hatırlatarak, Anneler Günü alışverişinin sektöre moral olacağını belirtti.