Okan Küçük Yorumluyor 20 Haziran 2022

Okan Küçük Yorumluyor 20 Haziran 2022

Yayın: 20.06.2022 10:24
Paylaş:
A+ A-

OSB’ye Parke Döşenir Mi ?

 Karabük Organize Sanayi Bölgesinde   yolların yeniden yapımına başlandı. Başlandı ama yine  ortalık karıştı. Neden ? Nedeni belli !  Adı üstünde Organize Sanayi Bölgesi. Ağır tonajlı araçların sürekli olarak kullanıldığı yolun parke döşenerek yapılması hangi akla hizmettir , ağır tonajlı araçların geçeceği yol da parke ne iştir , anlaşılamadı ve zaten şimdiden  eleştiriler gelmeye başladı.

Bu milli servettir,  bunun uzmanı olmaya da gerek yok herkes bilir ki bu parkeler kısa süre içinde kırılır, dökülür ardından tamiratlar tadilatlar derken buraya harcanan paralar yazık olur, deniliyor.

Kaldı ki geçen gün OSB’de idim yapımında başlanan parkelerin bir kısmının daha şimdiden yani yapım aşaması devam ederken  bozulduğunu, yolların eğri- büğrü hale geldiğini gördüm, fotoğrafladım.

Bu konu Karabük Postası Gazetesinde de manşet haber oldu.  Tam araştıramadım ama ön araştırma neticesinde aslında bu konu da  ilgili ve yetkililerin karşıt görüş belirttiğini yani parke döşeme işine karşı çıktıklarını  dolaylı açıdan öğrendim.

Peki Karabük’ten ilgili ve yetkililer karşı ise bu iş nasıl oluyor ? Ön araştırmalarıma göre bu  konu da Bakanlık devreye girmiş ve  parke döşenecek demiş. Bakanlık nasıl bir araştırma yapmıştır, nasıl bir fizibilite raporu oluşmuştur da bu kararı vermiştir, bilemiyorum.

Ama şimdi ilgili çevreler, Bakanlık  gelip baksın OSB’ye şimdiden parke döşenen yollar yapımı devam ederken bozuldu. Aklın yolu bir, bu karardan dönülmeli, göz göre göre buraya harcanacak  paraların boşa gideceği görülmeli, bu  israftır, yazıktır, diyorlar.

Bakalım bu işten dönülecek mi yoksa eleştirilerde belirtildiği gibi göz göre göre  milli servet yollara mı dökülecek ?

  Yemek Fiyatları Neden Farklı Farklı ?

Karabük’ün duayen gazetecilerinden Ahmet Gölbek ile geçen gün bir sohbetimiz oldu. Sağolsun Ahmet Abi, Karabük’ün gündemiyle ilgili  bazı paylaşımlar yaptı. Onlardan birisi geçen gün yazdığım Karabük Belediye Başkan Adayı konusu idi.

Bence  önemli bir konuydu. Çünkü Karabük’te herkes Milletvekilliği adaylarını konuşurken şehir için çok önemli olan Belediye Başkanlığı konusu hiç gündeme gelmiyor. Bu konuda Karabük’te alttan yeni bir kuşak yetişiyor mu, önleri açılıyor mu yoksa Karabük dar bir çerçeveye mi mahkum ediliyor o bile tartışmalı.

Yemekler konusunda da  bazı paylaşımlar yaptı Ahmet Abi. Karabük’te aynı yemeğin farklı farklı fiyatları var. Örneğin bir işkembe çorbası , bir pide vs. bir yerde başka bir fiyattan, başka bir yerde başka bir fiyattan satılıyor.

Ürün aynı ürün ama fiyatları farklı. Memur ve işçi kesiminde çok dikkatini çekmiş bu konu. Aslında ilgili odanın belirlediği bir fiyat tarifesi olmalı. Bu fiyat tarifesi üzerinden   fiyatlar belli olmalı, vatandaşlar da ona göre tercih yapabilsin.  Bugün ilgili odayı da arayıp, fiyat tarifesi nedir, bu tarifeye uyulup – uyulmamasının denetlemesi görevi kimdedir, bu iş nasıl yürür gibi konularda da bilgi alacağım. Karabük Belediyesi anlamında denetlemesi nasıl olur  onlardan da bilgi alacağım.

Bence bu önemli konuyla ilgili bilgi paylaşımı yaptığı için Ahmet Gölbek Abiye de teşekkür ederim.

Altıparmak’tan Nezaket Ziyareti

Karabük siyasetinin önemli isimlerinden Eski Karabük Belediye Başkanlarından Dursun Altıparmak, geçen hafta Birlik Medya olarak bir araya gelen ve güçlü kadrosuyla gazetecilik faaliyetini sürdüren gazetelerimize hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Birlikten güç doğar, kuvvet doğar bir araya gelmenizden çok mutlu oldum. Eski dağılmış olan dostların bir arada olması gayet iyi bir görüntü olmuş ve Karabük’ün sorunlarını daha iyiye, daha yükseklere doğru götürme şansını sizlerle beraber daha iyi yakalanacağına inanıyorum, dedi.

Karabük’ü ileriye taşımak, Karabük’ün sorunları dağ gibi bu sorunları bir noktaya götürebilmek ancak güçlü basınla olur, güçlü gazetecilikle olur, dedi. Sağolsun Dursun Bey, bizim bir araya gelme amacımızın içinde  de zaten Karabük’ün sorunları ve çözümlerini daha güçlü bir şekilde, daha etkili bir şekilde gündeme getirebilmek  ve bu anlamda Karabük’ün ve Karabüklülerin gerçek anlamda sesi olmak, her görüşe, her fikre yer vermek ama her zaman mesleki etik ilkeleri içinde güçlü ve kaliteli yayımcılık yapmak var, vardı ve  daha güçlü bir şekilde var olacak inşallah.

Nazik ziyaretlerinden dolayı Sayın Altıparmak’a da tekraren teşekkür ederiz.

 

Yazarın önceki yazıları için, BURAYI TIKLAYINIZ

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Başkan Köse Vali ve Belediye Başkanını ziyaret etti

Yayın: 26.04.2024 14:14
Paylaş:
A+ A-

Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse, Karabük Valisi Mustafa Yavuz ve 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimleri’nde Karabük Belediye Başkanı olarak seçilen Özkan Çetinkaya’yı ziyaret etti. Ziyaretlerde, bölgesel iş birliği ve  koordinasyonun önemi vurgulandı.

Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse beraberinde Belediye Başkan Yardımcısı Halil Bakkal, Meclis Üyeleri Kemal Akgül, Feyza Şimşek ve Soner Alkan ile birlikte ilk olarak Karabük Valisi Mustafa Yavuz’u ziyaret etti. Vali Yavuz ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Başkan Köse’ye yeni dönemde başarılar diledi. Başkan Köse’nin Vali Yavuz ile gerçekleştirdiği görüşmelerde, Karabük ve Safranbolu arasındaki çalışmalar ve projeler üzerinde duruldu. Başkan Köse misafirperverliklerinden ötürü Vali Yavuz’a teşekkürlerini sunarak safran çiçeği temalı tablo hediye etti.

Bu ziyaretin ardından Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Karabük Belediye Başkanı olarak seçilen Özkan Çetinkaya’yı ziyaret etti. İki başkan arasındaki buluşma, yerel yönetimlerin dayanışma içinde olmasının önemine dikkat çekti. Başkan Köse, Çetinkaya ile ortak projeler hakkında görüş alışverişinde bulundu. İki başkan birbirlerine yeni dönemde başarı dileklerinde bulundu. Başkan Elif Köse ziyaret sonunda Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya’ya safran çiçeği temalı tablo hediye etti.