Okan Küçük Yorumluyor 23 Haziran 2022

Okan Küçük Yorumluyor 23 Haziran 2022

Yayın: 23.06.2022 09:35
Paylaş:
A+ A-

Yemek Tarifesi Konusu…

Karabük   yemek konusunda aynı ürünün farklı fiyatlarda olmasının tepki oluşturması sonrası Karabük Kahveci, Lokantacı, Otelci, Pastacı, Fırıncı ve Bakkallar Odası Başkanı Fikret Arslan’dan aldığım bilgileri dün yorum haber de paylaşmıştım.

Kısaca hatıratayım, serbest piyasa ve rekabet koşullarıyla birlikte üründe kullanılan malzemenin  ne olduğu ya da nelerin kullanıldığıyla ilgili fiyatlar değişiyor. Bu kapsamda aynı denilen örneğin çorba, pide, poğaça bile farklı farklı fiyatlarla satılıyor.

İlgili odanın belirlediği fiyat tarifesi üst sınır yanı odanın belirlediği fiyatın üstüne satış yapılamıyor ama altına yapılabiliyor. Belediye’de oda tarifesi üzerinden üst fiyat ne ise onun üzerinde satış olup olmadığını denetliyor.

Yeni bir yemek tarifesi çıkartılmış ama son zamanlardaki ürün fiyatlarındaki artışlar nedeniyle tam bir dikiş de tutturulamıyor.

Başkan Arslan , yeni tarifeyle birlikte 1. Sınıf, 2. Sınıf diye nitelendirilebilecek bir tarife sistemi üzerinde çalışmalarını tamamlamış. Yani  aynı işi yapan bir firma diyelim ki, çarşı merkezinde- 100. Yıl Mahallesinde  veya Yenimahalle de olsun diyelim. Çarşıdaki tarife ile mahalle deki tarife ayrılacak. Kirasıdır, gelir- gideridir- personel yapısıdır gibi bazı kriterlere tabi tutularak  tarife noktasında 2 ayrı fiyat politikası belirlenecek anladığım kadarıyla.

Bana göre doğru bir yöntem. Çarşı merkezindeki bir işletmeyle aynı işi yapan örneğin Yenimahalle’deki bir esnafın maliyet yapısı çok farklı.

Özetle yeni başkan bir çalışma içinde bir an önce en iyisinin yapılabilmesi için çalışmaları devam ediyor anladığım kadarıyla. Tabi başka sıkıntılar da yok değil. Odanın makamı yok, logosu bile yok , bir nevi enkaz devralma gibi bazı durumlar varmış. Ne diyeyim  fiyat politikası da odanın kendi sorunları da kısa sürede çözülür inşallah.

Başkana da verdiği bilgiler için teşekkür ederim.

Ali Çetin Aygün, Siyaseti Daha da Hızlandıracak Gibi

İyi Parti İl Başkanı Ali Çetin Aygün,  göreve geldiğinden beri Karabük’te bir hareketlilik yarattı. Tabi bu hareketlilik tarzını doğru bulanlar var, eleştirenler var. Orası ayrı ama bir hareketlilik var.

Başkan Aygün’ü dün kısa bir ziyaret ettik. Ziyarette Karabük üzerine – siyaset üzerine az da olsa konuştuk. Tabi bu hareketlilik konusuna da ucundan değindik biraz. Pazartesi günü İyi Parti İl Binasının yeni yerinde bir açılış olacak. Başkan Aygün, daha başlamadık asıl açılıştan sonra başlayacağız mealinde konuştu.

Yani öyle görünüyor ki, kabul edilsin veya eleştirilsin Başkan Aygün Karabük siyasetini hareketlendirmeye devam edecek belki de daha da hızlandıracak.,,

İyi Parti’nin İlçe Başkanlarının oluru bugün yarın gelecekmiş diye duyduk. Teşkilatta kimlerin olduğu da o olurun gelmesinden sonra açıklanacaktır.

20 günü biraz geçirdi ama birkaç gün gecikmeyle de olsa İlçe Başkanlarının oluru gelmek üzere…

Karabük’te bu seçim dönemi önceki seçimlerden daha hareketli geçecek gibi. Başkan Aygün iddialı bir isim, oy oranlarının her geçen gün Karabük’te yükseldiğini daha önce de ifade etmişti zaten. Anladığım kadarıyla 1 Milletvekiline kesin gözüyle bakılıyor İyi Parti’de. Tabi seçim bu takip edeceğiz ,bakalım  neler olacak ?

Çakır : “En Düşük Ankette CHP %20 Çıkıyor.”

CHP İl Başkanı Abdullah Çakır’ı da ziyaret ettik dün. Başkan Çakır’ı uzun zamandır tanıyoruz. Yanında rahat konuşabileceğiniz,  sıcakkanlı biri zaten. Başkanla seçimleri biraz konuştuk.

CHP açısından  bırakın yüksek çıkan anketleri, en düşük çıkan anketi bile baz alsanız Karabük’te  CHP’nin oy oranı %20’nin üzerinde çıkıyor. En düşük ankette bile yüzde 20’yiz. Karabük’te 1 Milletvekili çıkarmamız garanti, diyor.

Kaldı ki seçim sathına kadar geçen süreçte oy oranlarının çok daha artacağını işaret ediyor. Özet ile CHP’de en az 1 garanti diyor.

Tabloya baktığınızda İyi Parti de CHP de birer milletvekilini zaten çıkarttık diyorlar. Karabük’te 3 Milletvekili olduğuna göre, bu tabloya bakıldığında  Ak Parti’ye 1 Milletvekili kalıyor.

Yani muhalefetin tablosuna göreAK Parti 1 , CHP 1 , İYİ Parti 1… Ak Parti İl Başkanını da ziyaret edecektik ama  Başkan Ankara’ya gittiği için onu yarın ziyaret edeceğiz. Peki MHP nerede ? Karabük’te MHP’nin oy oranları ne durumda acaba ? İl Başkanının elinde mutlaka bir anket çalışması vardır. O anketler de Karabük’te MHP’nin ve diğer partilerin oy oranları hangi seviyelerde çıkıyor acaba ? MHP İl Başkanı Adem Kar, yıllardır tanıdığımız bir isim. Acaba çıkıp bu konuda bir açıklama yapar mı acaba ?

Diğer partilerin verdiği oy oranlarına göre Karabük’te MHP barajı bile aşamıyor diye görünüyor. MHP İl Başkanının bu konuda söyleyeceği bir sözü vardır. Bu köşe her görüşten- her fikirden ve her partiden ve de herkesin görüş- düşünce ve açıklamasına açıktır onu belirteyim. MHP’den ( Deva Partisi- Gelecek Partisi – Zafer Partisi- Saadet Partisi- Yeniden Refah Partisi vs.) bir açıklama gelirse yer veririm.

Yazarın önceki yazıları için, BURAYI TIKLAYINIZ

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Ordu’nun ilçelerinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 24.04.2024 16:48
Paylaş:
A+ A-

ORDU (AA) – Ordu'nun Ünye ve Fatsa ilçelerinde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla tören düzenlendi.

Ünye ilçesindeki ilk tören, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz'ün anıta çelenk sunduğu programda, saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.

Ünye Şehir Stadı'nda devam eden kutlamalarda da protokol üyeleri, öğrencileri ve halkı selamladı.

Türk milleti için bir dönüm noktası olan 23 Nisan'ın, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün geleceğin teminatı olarak gördüğü çocuklara armağan edildiğini belirten Tokgöz, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bu kutlu günü çocuklara armağan etmesi, yarınlarımızı emanet edeceğimiz, geleceğimizin teminatı çocuklarımıza verdiği değeri, inancı ve güveni göstermektedir.” dedi.

Çeşitli gösterilerin sunulduğu ve şiirlerin okunduğu programda, Ünye Acara Gürcü Dostluk Kültür Derneğince Gürcistan'dan davet edilen Gürcü çocuklardan oluşan ekip, Kafkas halk oyunları gösterisi sahneledi.

Yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerin verildiği törene, Kaymakam Ayhan Işık, Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Gürcistan'ın Trabzon Başkonsolosu Nikoloz İashvili, diğer ilgililer ve öğrenciler katıldı.

Fatsa ilçesindeki tören ise ilçe stadında gerçekleştirildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Saygın Atinkaya, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın büyük bir coşkuyla kutlandığını söyledi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törende öğrenciler çeşitli gösteriler sundu.

Törene, Kaymakam Avni Kula, Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar da katıldı.