26 Aralık, 2022 00:01 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 05.10.2024 08:07
A+A-
Bu Yazıyı Paylaş
veya linki kopyala
Okan Küçük Yorumluyor. 26 Aralık 2022
Karabüklüler Bu Konuyu Merak Ediyor !
Karabük Kent Meydanı içinde Camisi, Yeni Valilik Binası, Açık Sinema, Basketbol – Voleybol sahaları, 9 adet yeni dükkan, yürüyüş alanları ve Kardemir’in yapacağı Demir Çelik Müzesi de bulunacak olan Karabük Millet Bahçesi’nin ihalesi 20 Aralık’ta yapılacaktı.
Bugün itibarıyla o ihale neredeyse bir hafta önce Ankara’da yapıldı herhalde, değil mi ?
Peki ihaleye , kaç firma katıldı ?
İhaleyi hangi firma aldı ?
İhale kaç milyon TL ?
İşin başlangıç tarihi ne, bitiş tarihi ne ?
Mesleki anlamda bir merakım da, o 9 Dükkanın içinde Niyazi Hoca’nın söz verdiği Karabük Basını için BASIN EVİ’ni göremedik ama var mı, olacak mı ?
Sonuç olarak ihale yapıldı mı, sonuçlandı mı, son durum nedir ? Karabüklüler bu konuyu takip ediyor.
Bugün yarın bir açıklama yapılacaktır mutlaka…
Ak Parti ve Ferhat Salt
Ak Parti İl Başkanı İsmail Altınöz’ün Milletvekili adaylığı için Ak Parti Genel Merkezinin belirleyeceği süre içinde istifa edeceği biliniyor.
Önceki yorum haberim de de yazmıştım. Ak Parti’de Altınöz sonrası İl Başkanlığına kimin geleceği konusu çok önemli. Öyle anlaşılıyor ki, seçim öncesi bir kongre ya da dışarıdan bir başkan atamasının Ak Parti’ye AÇIK BİR ŞEKİLDE ZARAR vereceği hemen herkesçe kabul görüyor.
Hem bu konuyla ilgili fikirlerini aldığım Ak Partililerin tamamı; yıllardır Parti çalışmalarında olmayan, teşkilat çalışmalarında olmayan, parti binasının kapısından bile yıllarca girmeyen kişi ve kişilerin dışarıdan atama yoluyla gelmesini kesinlikle yanlış bulduklarını bana ifade ediyorlar. Ak Parti Başkanlığının birilerinin koltuk kapma için fırsat arama yerleri olmayacağını, partiye selam vermeye, hal hatır sormaya bile gelmeyenlerin kişisel ihtiraslarını tatmin etme yeri olmadığını söylüyorlar.
Seçim öncesi kongre ya da yönetim dışından bir atamanın dengeleri çok olumsuz şekilde etkileyeceğini sağ duyulu hemen herkes zaten kabul ediyor. Seçim öncesi kritik dönemlerde Ak Parti İl Yönetiminden birini seçim sonuna kadar başkan yapmak yerine dışarıdan bir atama yapılırsa il yöneticileri arasında bile sıkıntıların oluşabileceğini Ak Partili kesimler açık bir şekilde ifade ediyorlar.
Sonuç olarak, Ak Parti İl Yönetiminden bir kişinin seçim sonuna kadar Başkanlığı devralması konusunda Ak Parti İl Başkan Yardımcısı ve Siyasi Hukuki İşler Başkanı Ferhat Salt’ın ismini duymaya başladım.
Konuyla ilgili bana gelen yorumları ve duyumları da ayrı bir yazı da paylaşacağım.
İyi Parti’de Sorunlar Artıyor.
Özellikle delege seçimleri sonrası gündeme gelen benim de o dönem yazdığım konulardan bu yana geçen süreçte İyi Partiyle ilgili iyi şeyler yazmak hala mümkün değil.
İyi Partinin içinde olan, Genel Başkan Akşener’e bağlı olduklarını bildiren İyi Partililerin, hem direkt yani yüz yüze hem telefonla bana ilettikleri bunları yazmanı rica ediyoruz dedikleri konuların bir kısmını aşağıda yazıyorum.
Hala iyi Partili olan ve aralarında mevcut İl Yönetiminde bulunanların da olduğu bazı kişiler; ‘Partimizde ayrılıklar- dargınlıklar – kopmalar- istifalar – küskünlükler artıyor. Mevcut İl Başkan Aygün’ün kendi hesabına göre tek derdi Karabük’te İyi Parti’nin Milletvekili Adayı olmak. Karabük’te partinin neredeyse içler acıtan halini düşündüğü yok. Karabük’ü ve partiyi düşünen bir başkan böyle davranır mı ?
DEMEK Kİ MİLLETVEKİLİ ADAYI OLMAK KARABÜK’TEN DE , İYİ PARTİLİLERDEN DE HER ŞEYDEN DE ÜSTÜN GELİYOR.’ diyorlar.
‘KENDİ BELİRLEDİĞİ KENDİ İL YÖNETİMİNİ BİLE %80’E YAKIN BİR ŞEKİLDE YANINDA TUTAMAYAN VE KENDİSİNE KARŞI HALE GETİREN BİR BAŞKAN Parti genel merkezinden birkaç kişiyi arkasına alarak delege seçimleri dahil istediğin düzeni oluşturarak yarın GENEL MERKEZDEKİ BİRKAÇ KİŞİNİN DESTEĞİYLE MİLLETVEKİLİ ADAYI OLSA BİLE BUGÜN ÖNEMSEMEDİĞİ, DEĞER VERMEDİĞİ, DIŞLADIĞI PARTİLİLERDEN OY İSTEMEYE GELECEĞİ ZAMAN GÖRECEĞİ TEPKİLER SİZ GAZETECİLERE ÇOK HABER ÇIKARTACAK.’ diyorlar.
Bakın bunları söyleyenler BAŞKA PARTİLİ İNSANLAR DEĞİLLER, HEPSİ HALA AKTİF OLARAK İYİ PARTİ’NİN İÇİNDE OLAN İNSANLAR. Aralarında mevcut il yönetiminde bulunanlar da var.
Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olması halinde Genel Başkanlarına veya Genel Başkanlarının işaret edeceği adaya kayıtsız – şartsız oy vereceklerini ifade ediyorlar. Ama ben bir soru sorayım. Başkan Aygün Milletvekili adayı olursa İYİ Parti’nin içinde olan ve Genel Başkan Akşener’e bağlı olduklarını belirten bu kişiler sizce Aygün’e oy verirler mi ?
Bu sorunun cevabı, tabi ki Başkan Aygün eğer vekil adayı olursa sandık sonuçlarında ortaya çıkacaktır. Bu sorunun cevabı, İyi Parti Başkan Aygün’ün adaylığı ile 1 Milletvekili mi çıkartır mı, çıkartamaz mı sürecinin nasıl sonuçlanacağının da bam telidir bence.
Yazarın önceki yazıları için, BURAYI TIKLAYINIZ