Orköy Kredileri Sahiplerini Buluyor

Orköy Kredileri Sahiplerini Buluyor

Yayın: 14.03.2024 12:52
Paylaş:
A+ A-

Orman Bölge Müdürlüğü tarafından ‘’Orman Köylerinin Kalkındırılmasının Desteklenmesi’’ kapsamında Orman Köylülerine  ekonomik ve sosyal nitelikli projelerle kredi ve hibe verilmesine yönelik uygulamalar  tüm hızıyla devam ediyor.

Geçmiş yıllarda olduğu gibi 2024 yılında da Orköy faaliyetleri kapsamında uygulanan projelerle ilgili başta kadınlara kullandırılan mikro krediler ile sosyal ve ekonomik krediler, hibe destek miktarları, kredi limitleri, kullandırılma şartları hakkında bilgilendirdi. Bilgilendirme Toplantıları ile Bölge Müdürlüğüne bağlı  Karabük ,Bartın, ve Zonguldak İllerinde hak sahiplerinin belirlenmesine yönelik tespit çalışmalarında son aşamaya gelindi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Safranbolu’nun Altın Çiçeği Gösterime Giriyor

Yayın: 21.05.2024 14:01
Paylaş:
A+ A-

Safranbolu’da bu yıl 25’ncisi düzenlenen Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali’nde 2023 yılında en iyi proje ödülü alan film gösterime girecek.

Safranbolu temalı ulusal belgesel film yapım destek yarışması 2023 yılı en iyi proje ödülüne layık görülen “Safranbolu’nun Altın Çiçeği: Safran” adlı film 29 Mayıs çarşamba günü saat 18.30’da Leyla Dizdar Kültür Merkezi’nde sinemaseverlere perdelerini açacak.

Film, Safranbolu’nun eşsiz güzelliklerini ve safranın önemini konu alıyor ve sinemaseverler için merak uyandırıyor. Yönetmen ve senaristi Başak Çardak, aynı zamanda proje tasarımını da üstlendiği ödüllü filmin, kurgu ve görüntü yönetmeni Özgür Mercan, proje danışmanı da Fatma Satıcı Özçetin olarak karşımıza çıkıyor.

Safranbolu’da gerçekleşecek olan gösterim, safran bitkisinin önemini ve Türkiye’nin belgesel film kategorisindeki gelişimini bir kez daha gözler önüne seriyor. (Esra Oğuzkağan Özkan)