Avatarı
Bölgenin Sesi Gazetesi tarafından
08 Mayıs, 2023 13:18 tarihinde yayınlandı

Orman İşletme Müdürlüklerinde Tatbikat Yapıldı

Orman yangını işbaşı eğitimlerine Karabük, Ovacık, Safranbolu ve Eflani İşletme Müdürlüklerinde devam edildi. Orman Bölge Müdür Yardımcısı Necmettin Aşçı koordinesinde gerçekleşen eğitim çalışmalarına Karabük, Ovacık, Safranbolu ve Eflani İşletme Müdürlüğü Teknik Personeli, Orman Muhafaza Memurları ve Yangın İşçileri katıldı. Eğitimde, orman yangınlarında kullanılması gereken kişisel koruyucu donanımlar, arazözlerde bulunan çeşitli araç gereç ve aparatların kullanımı, orman yangınlarıyla mücadelede dikkat edilecek hususlar, telsizlerin kullanımı ve bakımları, araç telsizleri, sabit telsizler ve rölelerin tamir ve bakımı, yangınlara en kısa sürede nasıl müdahale edilmesi gerektiği ve yangınlara erken müdahalenin önemi Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü ve teknik personelleri tarafından uygulamalı anlatılarak tatbikatlar gerçekleştirildi.(Sadık Arslan)
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
13 Haziran, 2025 13:07 tarihinde yayınlandı

Sıfır Atıkta Farkındalık Pazarı: Para yok, takas var

Samsun’da açılan ve 3 gün sürecek Farkındalık Pazarında gereksinim fazlası, geri dönüştürülebilir, ikinci el ve etraf dostu eserler takas yöntemiyle hayat buluyor.
Samsun Büyükşehir Belediyesi’nce (SBB), "Çiftlik Caddesi Sıfır Atık Geri Dönüşüm Projesi" kapsamında bu yılın 5 ayında 50 ton atık dönüştürülerek iktisada 3 milyon TL katkı sağlandı. Proje kapsamında sıfır atık şuurunun yaygınlaşması hedefiyle muhtaçlık fazlası, geri dönüştürülebilir, ikinci el ve etraf dostu eserlerin takas tarzıyla hayat bulduğu Farkındalık Pazarı açıldı. Vatandaşlarla bir ortaya gelinen aktifliğin tabiata hürmet ve sürdürülebilirliğe katkı sağlaması amaçlanıyor.
Doğal kaynakları korumak, israfı önlemek ve atıkları dönüştürmek için çalışmalar sürdürdüklerini tabir eden SBB Genel Sekreter Yardımcısı Ferhan Kodalak, "İstiklal Caddemizi, sıfır atık şuurunun yaygınlaşması hedefli bir proje ve konsept caddesi haline getirdik. 981 hane, 436 tane işletmenin sıfır atık idaresine ve geri kazanım sistemine dahil olmasını sağladık. Projemiz 1 Ocak 2025’te başladı. 5 ay içerisinde 50 ton atığı dönüştürerek iktisada 3 milyon TL katkı sağlanmasına vesile olan bir proje bu. Burada da geri kazanımdan üretilen materyallerin tanıtıldığı, pazarının faal hale getirildiği bir sistemi uyguluyoruz. Burası takas pazarı. Yani gayemiz eserlerin geri kazanılabilir hale getirilerek israfın önlenmesi, ekonomik pahaların boyutlandırılarak geri kazanımının sağlanması" dedi.

"Bu pazarda para geçmiyor"
Pazarda para geçmediğine dikkat çeken Ferhan Kodalak, "Bu pazarda üretilen geri kazanım eserlerinin, kullanılmayan eşyaların takas metoduyla tekrar sistemin içerisinde kalmasını amaçlıyoruz. Muhtaçlık duyulan eser hedeflemesinin tanıtıldığı bir pazar burası. Burada para geçmiyor. Parayla satışı yapılan geri kazanımdan elde edilmiş eser demonstrasyonları da var. O satışlar da uygulanıyor. Gayemiz israfın önüne geçebilmek. Geri kazanımı bir kültür haline getirebilmek. Caddemizi de bu noktada nişanlandırmak gayesindeyiz. Bunu evvel kentimize sonra da ülkemize yaymaya dönük çalışmalara devam ediyoruz" diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin